Τελειώνει η ταλαιπωρία


Τελειώνει η ταλαιπωρία

 


Κλείνει αποφασιστικά το θέμα της αντικατάστασης παλιών ή «χαμένων» πιστοποιητικών και τίτλων από ΙΕΚ, με ρύθμιση, ο  Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Πλέον ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. έχει τη δυνατότητα να εκδίδει στους απόφοιτους των συγκεκριμένων ιδρυμάτων τα ακόλουθα έγγραφα: Βεβαιώσεις Πιστοποίησης, Βεβαιώσεις Χορήγησης Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης, Βεβαιώσεις Χορήγησης Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Κατάρτισης του καταργηθέντος Ο.Ε.Ε.Κ. καθώς και Διπλώματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιπέδου Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης ή Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιπέδου 1, που αφορούν σε εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης, που διενήργησε ο Ε.Ο.Π.Π. και ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. έως την εφαρμογή του Ν. 4186/2013

Τερματίζονται έτσι οριστικά τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν με το συγκεκριμένο ζήτημα οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, με τη διάταξη του άρθρου 120 του N. 4316 «Ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας, βελτίωση περιγεννητικής φροντίδας, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις».