Οι μεγαλύτερες προκλήσεις που υπάρχουν για τις επιχειρήσεις σήμερα είναι η χρηματοδότηση της επιχείρησης.


Το Dreamingreece.com ιδρύθηκε από τους Ευαγγελία Πάσιου και τον Δημήτρη Ευαγγελόπουλο θέλοντας να προβάλουν και να προωθήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους ελληνικούς προορισμούς στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό. Προτεραιότητά τους αποτελεί η παρουσίαση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας καθώς και η ανάδειξη προορισμών με χαμηλή προβολή στο διαδίκτυο. Με αυτή την προσπάθεια επιδιώκουν την αύξηση του ποσοστού των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα, την αύξηση κρατήσεων στα τουριστικά καταλύματα και την σταδιακή βελτίωση της Τουριστικής ανάπτυξης. Για το Dreamingreece.com μιλήσαμε με τον Δημήτρη Ευαγγελόπουλο. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.
 

Dreamingreece2.jpg


 
Η ιδέα του Dreamingreece υπήρχε πολλά χρόνια πριν. Το τεράστιο κενό που είχαμε διαπιστώσει στην προβολή και την παρουσίαση των ελληνικών προορισμών, μας έκανε να ερευνήσουμε και να δημιουργήσουμε μια Τουριστική πλατφόρμα γεμάτη από φρέσκες εικόνες και περιγραφικά κείμενα που θα εμπνεύσει όλους εκείνους που ψάχνουν να βρουν τον επόμενο παράδεισο για τις διακοπές τους. Οι προσδοκίες μας ήταν και είναι να παρουσιάσουμε τις ομορφιές της Ελλάδας με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο. Να διαβάζεις και να βλέπεις έναν ελληνικό προορισμό σαν να τον είχες επισκεφθεί.

 

Dreamingreece1.jpg

 
Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που σκέφτονται ή σχεδιάζουν να επισκεφθούν την χώρα μας και ζητούν το κάτι παραπάνω για να επιλέξουν προορισμό για τις διακοπές τους. Μέσα από το πλούσιο υλικό του Dreamingreece αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία, οι επισκέπτες μπορούν να εμπνευστούν, να ονειρευτούν, και να σχεδιάσουν τις τέλειες διακοπές, έχοντας την δυνατότητα να κλείσουν ξενοδοχείο, αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια, να ενοικιάσουν αυτοκίνητo, να πάρουν μια γεύση από τις δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν κατά την διαμονή τους, ακόμα και να κάνουν μια mini εκδρομή με γευστικές δοκιμές. Από την άλλη μεριά, απευθυνόμαστε σε τουριστικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να προβάλουν τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες του Dreamingreece, με σκοπό την αύξηση των κρατήσεών τους.

 

Dreamingreece3.jpg



Στόχος του Dreamingreece είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ανθρώπους που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, συμβουλεύοντάς τους για την καλύτερη οργάνωση των διακοπών τους. Όραμά μας είναι να ενισχύσουμε την προβολή της Ελλάδας και να την αναδείξουμε ως έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.

Dreamingreece4.jpg


Θεωρούμε ότι τα πράγματα καλώς ή κακώς έχουν αλλάξει ριζικά στον τρόπο δουλειάς σε σχέση με το παρελθόν. Με την βοήθεια του διαδικτύου και της τεχνολογίας στην δική μας περίπτωση, μπορούμε και δουλεύουμε απομακρυσμένα με όλα τα μέλη της μικρής μας ομάδας, η οποία αποτελείται από νέα άτομα με πολλές γνώσεις και κυρίως όρεξη και διάθεση για δημιουργία. Το να δουλεύει ο καθένας από τον χώρο του, μας βοηθάει στο να μειώσουμε κατά πολύ το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης.
 

Πιστεύουμε πως υπάρχουν λίγα μόνο κίνητρα έως καθόλου για τους νέους επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Το κράτος σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδείξει ότι δεν σε βοηθάει σχεδόν καθόλου. Απλά η Ελλάδα είναι μια χώρα που διαθέτει πλούσια τουριστική δραστηριότητα, ναυτιλιακή δύναμη, εύφορο έδαφος, πολύ καλό κλίμα και κυρίως ανθρώπους με πολύ υψηλό επίπεδο τεχνολογικών και όχι μόνο ικανοτήτων. Η ίδρυση της επιχείρησης έγινε σχετικά γρήγορα, ψάξαμε, διαβάσαμε, τρέξαμε αλλά τα καταφέραμε. Και σίγουρα δεν σκεφτήκαμε ούτε στιγμή να τα παρατήσουμε καθώς η διάθεση και η όρεξη να παρουσιάσουμε αυτό που είχαμε σκεφτεί ήταν πάνω από όλες τις όποιες δυσκολίες (οικονομική κρίση ή ασταθές πολιτικό περιβάλλον).

 

Dreamingreece5.jpg

 

Πιστεύουμε ότι δεν θα αλλάζαμε απολύτως τίποτα ακόμα και αν γυρνούσαμε τον χρόνο πίσω. Τα λάθη που ενδεχομένως να κάναμε, μας βοήθησαν να γίνουμε καλύτεροι και να μάθουμε πάρα πολλά έως τώρα. Καλό είναι να κάνεις και λάθη γιατί έτσι μαθαίνεις, αρκεί να μην είναι λάθη μοιραία για την βιοσιμότητα και την ακεραιότητα μιας επιχείρησης ή μιας ιδέας. Επίσης μια αποτυχία ενός στόχου που δεν επιτεύχθηκε ή μιας ιδέας πάνω στο project που δεν προχώρησε σου δίνει την δυνατότητα να ελλιχθείς και να αναπροσαρμόσεις στόχους ή και στρατηγική. Με τα σημερινά δεδομένα στην Ελλάδα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα είναι επιχειρηματικά μετά από 5 χρόνια. Το σίγουρο είναι ότι θα είμαστε με περισσότερη εμπειρία και γνώσεις.
 
Σαφώς και η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες. Ευκαιρίες πάντα υπάρχουν, αρκεί να είσαι έτοιμος για να τις αρπάξεις την κατάλληλη στιγμή. Απλά σε συνθήκες κρίσης, οι ευκαιρίες είναι λιγότερες απ΄ ότι θα ήταν σε συνθήκες οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας. Η συμβουλή μας προς τους νέους που βγαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας και όχι μόνο, είναι να μην σταματήσουν να αγωνίζονται για αυτό που ονειρεύονται να κάνουν στη ζωή τους. Να δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, γιατί έτσι μόνο, μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους. Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουν, θα ξέρουν μέσα τους, τουλάχιστον ότι προσπάθησαν.

www.dreamingreece.com/el

Dreamingreece6.jpg