Επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη


 

Επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά επιστρέφει το 2014 η πολυ-έκθεση "The Developers Playground", η οποία συνδιοργανώνεται από το Google Developers Group Thessaloniki και τη HELEXPO στο πλαίσιο της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

 

Η έκθεση για εννέα ημέρες (από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου) θα φιλοξενήσει μία σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις, με στόχο να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της έρευνας και του design, αλλά και για να διασυνδέσει startuppers, νέους επιχειρηματίες και ερευνητές μεταξύ τους και με πολυεθνικές εταιρείες, οργανισμούς, ακαδημαϊκά ιδρύματα και venture capitalists.

 

Συγκεκριμένα, το "The Developers Playground" θα φιλοξενήσει workshops πάνω σε τελευταία προϊόντα, εργαλεία και τεχνολογίες, code-labs, B2B συναντήσεις, code-hours και για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το Google Developers Launchpad.

 

Επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποκλειστικά για το Google Developers Thessaloniki, θα διοργανωθεί  το "Solve for <X>" , μια πρωτοβουλία από το "μυστικό εργαστήριο" της Google, το Google [X], που διασυνδέει "moonshot" ιδέες με πρωτοπόρες τεχνολογίες, στοχεύοντας να λύσει μεγάλα, παγκόσμια προβλήματα με μια "ριζοσπαστική" λύση, άποψη ή προσέγγιση, η οποία αποτελεί μια σημαντική ανακάλυψη για την επιστήμη και  την τεχνολογία.

 

Το πρώτο Σαββατοκύριακο της έκθεσης θα είναι αφιερωμένο στους παγκόσμιους Google Developers (προγραμματιστές της Google). Οι προσκεκλημένες κοινότητες που θα παρευρεθούν, θα διοργανώσουν από κοινού μια {un}conference εκδήλωση (εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από τους ίδιους ανθρώπους που την παρακολουθούν), αναδεικνύοντας και αναμειγνύοντας στοιχεία από τις διαφορετικές τους κουλτούρες έχοντας έναν κοινό στόχο: την ανάδειξη της τεχνολογία και της καινοτομίας. Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, κορυφαίοι παγκόσμιοι premium developers θα συζητήσουν τα trends της τεχνολογίας και την Κυριακή στις 7 Σεπτεμβρίου, σε μια ανοιχτή για το κοινό {un}conference εκδήλωση θα μοιραστούν τα αποτελέσματα της συζήτησης και τα μελλοντικά βήματα, εμπλουτίζοντας την γνώση του ελληνικού τεχνολογικού και επιχειρηματικού οικοσυστήματος.

 

Στα "highlights" της διοργάνωσης βρίσκεται αναμφίβολα και το Launchpad: ένα δωρεάν, τετραήμερο σεμινάριο για επιλεγμένες startups το οποίο διοργανώθηκε πέρσι στην Αθήνα και φέτος διοργανώνεται για πρώτη φορά και στην Θεσσαλονίκη από τους Google Developers Thessaloniki. Νέες επιχειρήσεις, προγραμματιστές και λάτρεις των startups από όλη την Ελλάδα προσκαλούνται να συμμετάσχουν, να μοιραστούν ιδέες και τεχνικές δεξιότητες και να σχηματίσουν ομάδες ώστε να δημιουργήσουν προϊόντα και να τρέξουν τις δικές τους startup επιχειρήσεις, με την καθοδήγηση εργαζομένων της Google και ομιλητών από τηv παγκόσμια κοινότητα.

 

Πέρα από αυτές τις εκδηλώσεις, το "The Developers Playground" θα φιλοξενήσει και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως Networking sessions, BOF ομιλίες, Tech Sessions, Cοde Labs, Workshops, Hackathons, το Developers Sandbox, B2B Meetings Day, εκθέσεις εταιρειών, λανσαρίσματα προϊόντων, το Google [x]Lab και το Lady Geek Day.

 

Σκοπός της διοργάνωσης "The Developers Playground" – ακολουθώντας την επιτυχημένη πορεία της προηγούμενης εναρκτήριας χρονιάς – είναι να συγκεντρώσει στον ίδιο χώρο όλους τους πρωταγωνιστές της τεχνολογίας που εμπλέκονται στην όλη διαδικασία παραγωγής νέων τεχνολογιών και καινοτομίας και να αποτελέσει σημείο αναφοράς.

 

Η περσινή εκδοχή της έκθεσης συγκέντρωσε περισσότερους από 60.000 επισκέπτες, ενώ οι ομιλητές προέρχονταν από διάφορους τομείς, όπως αναλυτές, διευθυντές IT, startup founders, software developers, μέσα ενημέρωσης και άλλοι.

 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα της εκδήλωσης και να εκδηλώσετε ενδιαφέρον συμμετοχής πατώντας εδώ