«Μοιράσου τις σκέψεις σου και ετοιμάσου για την αλλαγή. Ένας ηγέτης είναι πάντα έτοιμος για την αλλαγή».


 

«Μοιράσου τις σκέψεις σου και ετοιμάσου για την αλλαγή. Ένας ηγέτης είναι πάντα έτοιμος για την αλλαγή».

Ποιος είναι ο James Altucher; Πρόκειται για ένα διαχειριστή κεφαλαίων στις ΗΠΑ, μάνατζερ, επιχειρηματία και  συγγραφέα που έχει ιδρύσει πάνω από 20 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Reset Inc και StockPickr.

 

Επιπλέον, έχει δημοσιεύσει 11 βιβλία και συχνά άρθρα του δημοσιεύονται στους Financial Times, TheStreet.com, TechCrunch, Seeking Alpha, Thought Catalog και The Huffington Post.

 

Με αφορμή την καριέρα του, έγραψε ένα άρθρο στο business Insider στο οποίο μιλάει για το πως ίδρυσε 20 εταιρείες και τελικά κατάφερε να τις χάσει και να τον απολύσουν!

 

Μαθαίνοντας λοιπόν από τα λάθη του και συγκεντρώνοντας όλη την εμπειρία και την σοφία του δίνει 10 βασικές συμβουλές για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε όταν διευθύνετε μια επιχείρηση:

 

1. Να σε ενδιαφέρει η επιτυχία των άλλων περισσότερο από την δική σου. Όλοι γύρω σου έχουν ανάγκη να γίνουν καλύτεροι από εσένα.

 

2. Να είσαι παραγωγικά κριτικός απέναντι στους άλλους χωρίς να είναι η πρώτη σου κουβέντα το “όχι”.

 

3. Να είσαι ευγνώμων για ό, τι καλό έχει συμβεί στη ζωή σου.

 

4. Αντιμετώπισε τους συναδέλφους σου σαν να είναι οικογένειά σου.

 

5. Μοιράσου τις σκέψεις σου και ετοιμάσου για την αλλαγή. Ένας ηγέτης είναι πάντα έτοιμος για την αλλαγή. Και συνειδητοποιεί ότι ο πόνος είναι απλά ευκαιρίες για να ζήσει σε ένα μεγαλύτερο και πιο πλούσιο κόσμο.

 

6. Αξιοπρέπεια. Αν δεν αντιμετωπίζουμε τα δικά μας έργα με σεβασμό πώς περιμένουμε από τους άλλους να το κάνουν;

 

7. Πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος και ένας πραγματικός λόγος. Ένας ηγέτης ακούει τον καλό λόγο και βρίσκει μια λύση. Αλλά τότε ακούει πιο προσεκτικά για να καταλάβει ποια είναι η πραγματική αιτία. Υπάρχει πάντα ένας πραγματικός λόγος. Ακούστε τον και δείτε αν μπορείτε να βοηθήσετε. Μια καλή λύση λύνει ένα πρόβλημα. Μια πραγματική λύση λύνει 100 προβλήματα.

 

8. Προσοχή στην υγεία σας και στην συναναστροφή σας μόνο με ανθρώπους που σας κάνουν καλό.

 

9. Αγαπήστε την δουλειά σας. Μην το κάνετε μόνο για τα χρήματα.

 

 

10. Να είστε αρχηγός του εαυτού σας. Δεν χρειάζεστε να καθοδηγείστε από κανέναν άλλο.

 

Πηγή: emea.gr