Σημαντικό βήμα στην ελληνική startup «σκηνή»


 

Σημαντικό βήμα στην ελληνική startup «σκηνή»

 

Ένα ακόμη σημαντικό "ορόσημο" καταγράφει η ελληνική startup "σκηνή", καθώς η BugSense και η αμερικανική εταιρεία Splunk ανακοίνωσαν πριν λίγη ώρα την εξαγορά της ελληνικής startup από τη δεύτερη, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψουν περισσότερους από τους όρους της συναλλαγής. Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί με μετρητά από τον προϋπολογισμό της Splunk και αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2014, μετά την έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Splunk, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γκόντφρεϋ Σάλλιβαν και ο συνιδρυτής και επικεφαλής τεχνολογίας της ελληνικής startup, Γιάννης Βλαχογιάννης, θα συζητήσουν περισσότερες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας κατά τη διάρκεια του 4ου Ετήσιου Συνεδρίου Χρηστών της Splunk που θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας στις 30 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου.

 

Γ. Βλαχογιάννης: "Το 2013 θα είναι η χρονιά των startups στην Ελλάδα!"

 

Στην επίσημη ανακοίνωση της Splunk, o Γκ. Σάλλιβαν δηλώνει: "Η BugSense διαθέτει μία ισχυρή ομάδα ανάπτυξης της mobile εφαρμογής και είμαστε ενθουσιασμένοι από την ένταξη της εταιρείας στο προϊοντικό μας πορτφόλιο". Από την πλευρά του ο Γ. Βλαχογιάννης δηλώνει: "Θαυμάζαμε εδώ και πολλά χρόνια την Splunk και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα ενταχθούμε σε έναν αναπτυσσόμενο οργανισμό, ηγέτη στην ανάλυση big data. Με τον συνδυασμό της εξειδίκευσής μας στον τομέα του mobile και την προσήλωση της Splunk στην επιχειρησιακή νοημοσύνη των μηχανικών δεδομένων, ανυπομονούμε να αναπτύξουμε νέες δυνατότητες που θα επιτρέψουν στους κοινούς μας πελάτες να 'συλλάβουν' την αξία των μηχανικών δεδομένων που παράγουν οι κινητές συσκευές".

 

Καθιερώνεται ως ηγέτης η BugSense

 

Από τις δηλώσεις των επικεφαλής των δύο εταιρειών δεν διασαφηνίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η συμφωνία εξαγοράς, αν δηλαδή η ελληνική startup θα απορροφηθεί από την Splunk ή θα λειτουργήσει ως θυγατρική της, ούτε πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι της BugSense θα συνεχίσουν να δουλεύουν για την ελληνική εταιρεία ή αν θα μετακινηθούν στην Splunk. Μία ένδειξη, πάντως, προσφέρει σχετική ανάρτηση του έτερου συνιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της BugSense, Πάνου Παπαδόπουλου, ο οποίος αναφέρει: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που εντασσόμαστε στην Splunk ... Ένας από τους λόγους που μας ενθουσιάζει η ευκαιρία που μας παρέχει η Splunk είναι το γεγονός ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε προστιθέμενη αξία στους υφιστάμενους πελάτες μας".

 

Η BugSense ιδρύθηκε το 2011 από τους Πάνο Παπαδόπουλο και Γιάννη Βλαχογιάννη και σήμερα "μετρά" 13 άτομα προσωπικό. Χρηματοδοτήθηκε από το επενδυτικό ταμείο των Ελληνοαμερικανών της Σίλικον Βάλλεϋ με το ποσό των 100.000 δολαρίων για την ανάπτυξη μία πλατφόρμας που επιτρέπει στους developers εφαρμογών να εντοπίζουν τα λάθη (bugs) στους κώδικές τους και να τα διορθώνουν. Η εφαρμογή μέχρι σήμερα έχει αναλύσει εκατοντάδες εκατομμύρια γραμμές κώδικα σε όλα τα λειτουργικά συστήματα κινητών τηλεφώνων. "Μετρά" πελάτες σε 60 χώρες του κόσμου, από ανεξάρτητους developers μέχρι εταιρείες του δείκτη Fortune 500, ενώ προσφάτως είχε ανακοινώσει την ίδρυση και τρίτου γραφείου πωλήσεων, στο Τόκυο, μετά την Αθήνα και το Σαν Φρανσίσκο.

 

Ιαπωνική επέκταση για την ελληνική startup BugSense

 

Η Splunk ιδρύθηκε το 2006 και με βάση το Σαν Φρανσίσκο αριθμεί 850 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία αναπτύσσει μία πλατφόρμα λογισμικού επιχειρησιακής νοημοσύνης σε τρέχοντα χρόνο, η οποία συλλέγει, καταλογογραφεί και "σταχυολογεί" δεδομένα που παράγονται από μηχανές και προέρχονται από ιστοσελίδες, εφαρμογές, servers, δίκτυα, αισθητήρες και φορητές συσκευές. Αριθμεί πάνω από 6.000 πελάτες σε περισσότερες από 90 χώρες, οι οποίες προέρχονται από τους κλάδους των επιχειρήσεων, των πανεπιστημίων, των κυβερνητικών υπηρεσιών, και των παρόχων υπηρεσιών. Η προσθήκη του εργαλείου της BugSense στην πλατφόρμα της Splunk αναμένεται να βελτιώσει τη δυνατότητα των πελατών της δεύτερης να αναλύουν τα μηχανικά δεδομένα που τους αφορούν απευθείας από τις κινητές συσκευές τους και να τα συσχετίζουν με άλλα δεδομένα που παράγονται από μηχανές προκειμένου να αποκτούν την αποκαλούμενη επιχειρησιακή νοημοσύνη.

 

 

Πηγή: emea.gr