Με ένα πρόγραμμα 12 εβδομάδων...


 

Με ένα πρόγραμμα 12 εβδομάδων...

 

Τα startups στην αγορά τεχνολογίας, που δραστηριοποιούνται στους χώρους του B2B, στις καταναλωτικές λύσεις και στο videogaming, έχουν την ευκαιρία να δηλώσουν συμμετοχή στην πρωτοβουλία Ventures Accelerator της Microsoft.

 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα 12 εβδομάδων που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο, και θα προσφέρει στους συμμετέχοντες συμβουλές, τεχνογνωσία και πρόσβαση σε χρήσιμους πόρους. Θα επιλεγούν 10-15 startups που αναπτύσσουν τεχνολογίες gaming, οικονομικών υπηρεσιών, ηλεκτρονικών πωλήσεων και εμπορίου, διαχείρισης μεγάλου όγκου δεδομένων και επιχειρηματικό λογισμικό.

 

Βασική προϋπόθεση είναι πως όλες οι τεχνολογίες που θα παρουσιαστούν, πρέπει να κάνουν χρήση cloud υποδομών. Η Microsoft δεν θα πάρει μερίδιο από τους συμμετέχοντες, αλλά θα διατηρήσει σχέσεις μαζί τους μετά από το πρόγραμμα. Κάποιοι από τους φορείς που θα προσφέρουν τις γνώσεις τους είναι το London Business School, η Barclays, η KPMG, η Lionhead Studios καθώς και άλλες επιχειρήσεις.

 

Ένα μεγάλο πρόβλημα των startups στην Αγγλία είναι η δυσκολία εύρεσης ικανών προγραμματιστών, καθώς οι περισσότεροι προσλαμβάνονται από εταιρείες με B2C κατεύθυνση. Η Microsoft προσπαθεί μέσω workshops να εκπαιδεύσει νέους προγραμματιστές, κυρίως στην ανάπτυξη mobile εφαρμογών.