Ένα συνέδριο για ένα επάγγελμα με προοπτική


 

Ένα συνέδριο για ένα επάγγελμα με προοπτική

 

Οι προοπτικές εργασίας για νέους στον τομέα της κτηνοτροφίας θα εξεταστούν σε συνέδριο που διοργανώνει η Ελληνική Λιβαδοπονική Εταιρεία (ΕΛΕ) σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. 

 

Το  8ο Πανελλήνιο Λιβαδοπονικό Συνέδριο έχει θέμα «Λιβάδια – Κτηνοτροφία: Έρευνα και ανάπτυξη.  Προοπτικές εργασίας για νέους» και θα πραγματοποιηθεί από τη 1 ως τις 3 Οκτωβρίου 2014,  στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12-14, Λαδάδικα). Η έναρξη των εργασιών θα γίνει την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, στις 9.30. Οι  δύο πρώτες ημέρες περιλαμβάνουν προφορικές εισηγήσεις και αναρτημένες ανακοινώσεις, ενώ την τρίτη ημέρα, Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, θα γίνει εκδρομή των συνέδρων στην Κερκίνη.

 

Τα λιβαδικά οικοσυστήματα αποτελούν το μεγαλύτερο σε έκταση χερσαίο φυσικό πόρο στην Ελλάδα. Μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας (ιδιαίτερα της  αιγοπροβατοτροφίας), αλλά και άλλων ανθρώπινων δραστηριοτήτων, προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος και της κοινωνίας, απλά και μόνο με τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή της ορθολογικής διαχείρισής τους. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν 59 επιστημονικές εργασίες, οι οποίες παρουσιάζουν τα επιτεύγματα της λιβαδοπονικής έρευνας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

 

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι: Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ, Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων ΔΠΘ, Ειδική Γραμματεία Δασών - ΥΠΕΚΑ,  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΕΛΓΟ – Δήμητρα, Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και   Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας.

 

 

 Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο της ΕΛΕ (www.elet.gr ).