Σχεδιάζεται η διαγραφή της μάρκας από τα smartphone


 

Σχεδιάζεται η διαγραφή της μάρκας από τα smartphone

 

Όπως αποκαλύπτει το The Verge, η Microsoft σχεδιάζει την απαλοιφή του ονόματος της μάρκας Nokia καθώς και της επωνυμίας Windows Phone, από όλο το υλικό marketing που θα συνοδεύει τις συσκευές της κατά την περίοδο των γιορτών.  

 

Το συγκεκριμένο, προκύπτει από ένα εσωτερικό έγγραφο που διέρρευσε από άτομο της εταιρείας και περιγράφει την επικοινωνιακή στρατηγική της Microsoft, σχετικά με την εικόνα και την ταυτότητα των προωθητικών της ενεργειών.   Σε ένα εκ των slides που διέρρευσε το site Geeks on Gadgets, αναγράφεται η φράση: "Στο πλαίσιο της φάσης σταδιακής μετάβασής μας, θα υπάρξει απαλοιφή του ονόματος [Nokia] από τις αναφορές σε προϊόντα κατά τη διάρκεια της καμπάνιας μας την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών".  

 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εταιρεία προτίθεται να χρησιμοποιήσει την ονομασία Windows για όλα τα mobile προϊόντα της και το όνομα Lumia, για όλα τα νέα μοντέλα κινητών που μέχρι τώρα έφεραν το όνομα Nokia, στα πλαίσια της πρόσφατης εξαγοράς της Nokia από την Microsoft.   Η εταιρεία, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει οποιοδήποτε ζήτημα σχετικά με το re-branding των προϊόντων της.