Μετά από αυτό, τα έχουμε δει όλα.


Το φανταστικό με την τεχνολογία είναι ένα (οκέι, ένα από τα πολλά): όσο εξελίσσεται η τεχνολογία, τόσο «εξελίσσεται» και η φαντασία των ανθρώπων! Και αν αφήσεις την φαντασία του ανθρώπου ελεύθερη, μόνο θαυμάσια πράγματα θα προκύψουν από αυτή την αναζήτηση.

Pixel

Οκέι, μπορεί και να υπερβάλλω. Μπορεί να μην προκύπτουν πάντα τα πιο έξυπνα και καταπληκτικά πράγματα, αλλά σίγουρα όσο περνάνε τα χρόνια, όλο και περισσότερα πράγματα αντικρύζουμε που δεν θα περιμέναμε ποτέ ότι θα αντικρύζαμε.

Δηλαδή, από την μια, μπορείς πλέον να δεις και ταινίες από το τηλέφωνό σου, να ξέρεις τι συμβαίνει στην άλλη άκρη του κόσμου και από την άλλη, μπορείς να πιείς ένα goth latte με άργιλο και να… σνιφάρεις όχι μόνο ναρκωτικά (stay away from drugs, kids!), αλλά μέχρι και σοκολάτα! Ναι, ναι καλά διάβασες. Σοκολάτα.

Πόσο μακριά λοιπόν, μπορεί να πάει κάποιος για την σοκολάτα; Για να πάρει έστω και μια μικρή δόση; Πολύ μακριά απ’ ότι φαίνεται τελικά, σύμφωνα τουλάχιστον με τον creator του Coco Loko.

Το νεότερο food trend λοιπόν, είναι η σκόνη σοκολάτας. Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι εκεί έξω που έχουν τέτοια εμμονή με την σοκολάτα που η εξάρτησή τους έχει φτάσει σε νέα επίπεδα! Σε τέτοια ώστε αντί να την τρώνε, την εισπνέουν από την μύτη!

chocolate_snorting_01.jpg

Η εταιρία Legal Lean κυκλοφόρησε το “Coco Loko” προϊόν το οποίο προσφέρει σκόνη σοκολάτας για… ατελείωτο σνιφάρισμα! Τι ξεχωριστό προσφέρει αυτό το προϊόν;

Η εταιρία ισχυρίζεται ότι το εν λόγω προϊόν προσφέρει εκρήξεις ενδορφίνης, ευφορία, χαρά, ενέργεια και συγκέντρωση.

Ο 29χρονος δημιουργός του Coco Loko, Nick Anderson, δήλωσε πρόσφατα στην The Washington Post ότι ανακάλυψε την τάση του «σνιφαρίσματος» σε πρόσφατο ταξίδι του στην Ευρώπη και έτσι εμπνεύστηκε και για την δημιουργία του εν λόγω προϊόντος. Αποφάσισε λοιπόν, να φέρει την ευρωπαϊκή αυτή τάση και στην Αμερική. «Το δοκίμασα και ήμουν σε φάση, οκέι, αυτό είναι το μέλλον.»

Αν λοιπόν, ψάχνεις μια εναλλακτική λύση αντί των energy drinks για να σε κρατάει συγκεντρωμένο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, ο Anderson δηλώνει ότι το Coco Loko έχει παρόμοιο effect.

Και οκέι, πες ότι το δοκιμάζουμε. Οι γιατροί τι λένε γι’ αυτό; Είναι το… σνιφάρισμα της σοκολάτας καλό για την υγεία;

Με την έκταση που έχει πάρει αυτό το food trend, έχει κάνει πολλά ιατρικά κέντρα να θέλουν να εξετάσουν τις παρενέργειες που μπορεί να έχει η σκόνη της σοκολάτας. Πολλοί γιατροί δηλώνουν κατά αυτής της τάσης και προειδοποιούν τους… εθισμένους με την σοκολάτα ότι αυτή η πράξη μπορεί να επιφέρει κίνδυνους.

«Γενικότερα, οτιδήποτε εισπνέουμε μέσω της μύτης μπορεί να προκαλέσει ενόχληση, μολύνσεις και με τον καιρό να προκαλέσει συχνά συμπτώματα όπως φτέρνισμα, μπούκωμα, αποξήρανση της περιοχής, πόνο και μόνιμη ενόχληση», δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Johns Hopkins Sinus Center.

Αλήθεια τώρα, εσύ θα το δοκίμαζες;