Ποια εντολή έδωσε η Rockstar στους εργαζόμενους της εταιρείας λίγο πριν ξεκινήσει το τελευταίο στάδιο ανάπτυξης του videogame;


Ο κόσμος του gaming δεν βλέπει την ώρα για την κυκλοφορία του εμβληματικού Grand Theft Auto 6, το οποίο βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία του development. Και τα νέα είναι ευχάριστα, μιας που σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, η κυκλοφορία του παιχνιδιού φαίνεται να προγραμματίζεται για κάποια στιγμή εντός του 2025.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ Jason Schreier, η Rockstar Games ζήτησε από όλους τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στο γραφείο για πέντε ημέρες την εβδομάδα, μιας που το GTA 6 μπαίνει στην τελική φάση της ανάπτυξής του. Το πλάνο της εταιρίας για το release της πιο πολυαναμενόμενης κυκλοφορίας των τελευταίων ετών αποκαλύφθηκε από την επικεφαλής του Publishing της Rockstar, Jenn Kolbe, η οποία μάλιστα αναφέρει ότι αυτό θα ξεκινήσει από τον Απρίλιο για λόγους «ασφάλειας και παραγωγικότητας».

Η κίνηση της εταιρείας έρχεται μετά από ένα μεγάλο leak που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, το οποίο όπως ήταν φυσικό την είχε θορυβήσει. Επιπλέον, η Rockstar θέλει να διασφαλίσει ότι το GTA 6 θα κυκλοφορήσει εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί, μη θέλοντας να απογοητεύσει το τεράστιο κοινό της.  

«Η πραγματοποίηση αυτών των αλλαγών τώρα μας φέρνει στην καλύτερη θέση για να παραδώσουμε το επόμενο Grand Theft Auto στο επίπεδο της ποιότητας και της τελειότητας που γνωρίζουμε ότι απαιτεί, μαζί με έναν οδικό χάρτη κυκλοφορίας που ανταποκρίνεται στην κλίμακα και τη φιλοδοξία του παιχνιδιού», δήλωσε η Kolbe.

Το Grand Theft Auto VI αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2025 για τα PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S.

Το πρώτο trailer του τίτλου έγραψε ιστορία, κατακτώντας μέσα σε 24 ώρες τρία Ρεκόρ Guinness.