Ευτυχώς όμως η φωτιά δεν κατέστρεψε ολοσχερώς το εμβληματικό κτίριο όπου γυρίστηκε μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών


Φωτιά ξέσπασε πρόσφατα στο ξενοδοχείο Timberline Lodge στο Oregon των ΗΠΑ Πολιτειών, που δεν είναι άλλο από το κτίριο που ο Stanley Kubrick είχε μεταμορφώσει στο εμβληματικό Overlook Hotel για τις ανάγκες της ταινίας The Shining.

Το ξενοδοχείο όπου γυρίστηκε μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών τυλίχθηκε στις φλόγες το βράδυ της περασμένη Πέμπτης και σύμφωνα με τοπικά μέσα η πυρκαγιά περιορίστηκε στην οροφή και τη σοφίτα του. Οι ζημιές ήταν ευτυχώς περιορισμένης έκτασης, ενώ σημειώνεται ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Όπως ήταν αναμενόμενο, σε όλους τους επισκέπτες του ξενοδοχείου προσφέρθηκαν εναλλακτικά καταλύματα μέχρι αυτό να μπορέσει να ανοίξει ξανά τις πόρτες του.

Ο Stanley Kubrick είχε γυρίσει στο Timberline Lodge τα πλάνα που χρησιμοποιήθηκαν για την αναπαράσταση της εξωτερικής όψης του Overlook Hotel, του ξενοδοχείου δηλαδή όπου λαμβάνουν χώρα τα ανατριχιαστικά γεγονότα της ιστορίας της Λάμψης. Πρωταγωνιστές της ταινίας που άφησε εποχή ήταν οι Jack Nicholson, Shelley Duvall και Jack Lloyd. Η εσωτερική όψη του Overlook Hotel ήταν στην πραγματικότητα βασισμένη σε μεγάλο βαθμό σε ένα άλλο ξενοδοχείο, το Ahwahnee Hotel στο Εθνικό Πάρκο Yosemite.

Το ξενοδοχείο Timberline Lodge χτίστηκε το 1937 σε υψόμετρο 1.828 μέτρων πάνω στο όρος Hood από την Works Progress Administration. Βασικός λόγος πίσω από τη δημιουργία του ήταν ένα κυβερνητικό πρόγραμμα των ΗΠΑ στο πλαίσιο του "New Deal", που θα εξασφάλιζε θέσεις εργασίας στους ανθρώπους της περιοχής κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.