Το κομμάτι πήρε τον τίτλο του από ένα κατειλημμένο κτίριο του Columbia University που τιμά ένα εξάχρονο κορίτσι που έχασε τη ζωή του στον πόλεμο – Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees (UNRWA)


Ένα νέο αντιπολεμικό κομμάτι που συζητιέται όσο λίγα τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε ο Macklemore, θέλοντας να δείξει τη στήριξή του στον δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο παλαιστινιακό λαό. Με τα μάτια όλου του κόσμου στραμμένα στην πόλη Ράφα, ο Macklemore παρουσίασε το Hind’s Hall”, το οποίο πήρε τον τίτλο του από ένα κατειλημμένο κτίριο του Columbia University που τιμά ένα εξάχρονο κορίτσι, τη Hind Rajab, που έχασε τη ζωή του στον πόλεμο με το Ισραήλ.

Στο track χρησιμοποιείται ως sample το κομμάτι Ana La Habibi” της Λιβανέζας Fairuz και αυτό συνοδεύεται από ένα video με τους στίχους του Macklemore. Κατά τη διάρκειά του clips από πορείες φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης, πολιτικούς και τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας περνούν από την οθόνη.

Το “Hind’s Hall” δεν βρίσκεται για την ώρα στις πλατφόρμες streaming. Όταν αυτό κυκλοφορήσει κανονικά, όλα τα έσοδά του θα διατεθούν στο United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees (UNRWA).

Στο κομμάτι ο Macklemore ασκεί κριτική σε Αμερικανούς πολιτικούς και κατά κύριο λόγο στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, τον οποίο δήλωσε ότι δεν θα στηρίξει στις επερχόμενες εκλογές. Κριτική ασκεί όμως και σε μουσικούς της βιομηχανίας του θεάματος, rap-άροντας: “Never be defeated when freedom’s on the horizon/Yet the music industry’s quiet/Complicit in their platform of silence” και  “I want a cease-fire/Fuck a response from Drake”.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Macklemore είχε προσκληθεί να δώσει έναν αυθόρμητο λόγο σε μια πορεία υπέρ της Παλαιστίνης που πραγματοποιήθηκε στην Washington. Σε αυτήν αναφέρθηκε στη γενοκτονία που πραγματοποιεί το κράτος του Ισραήλ στη Γάζα, καταδικάζοντας παράλληλα και τις επιθέσεις της Hamas προς αυτό.

Ως προς τις εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει για την ώρα το ήδη viral “Hind’s Hall”, ο Tom Morello των Rage Against The Machine το χαρακτήρισε ως «το πιο Rage Against The Machine κομμάτι μετά τους Rage Against The Machine».