Διάκριση για το 32ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών από την κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης!
Το πρώτο βραβείο πήρε το 32ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών για το καλύτερο έργο eTwinning.
Το 1ο Βραβείο στην Ηλικιακή κατηγορία 4 έως 11 ετών απονεμήθηκε στους Ράνια Μπεκίρη, 32ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, για το έργο LYPS - Let Your Passion Shine. Το 2ο Βραβείο στην Ηλικιακή κατηγορία 12 έως 15 ετών απονεμήθηκε στους Θεοδώρα Γκένιου, Γυμνάσιο Νέου Σουλίου Σερρών με το έργο Stories in History.
Το Ειδικό Βραβείο Marie Skodowska Curie πήραν οι Ελένη Κωστοπούλου, Αθηνά Γιαννοπούλου και Κατερίνα Ραφτοπούλου του 5ου Γενικού Λυκείου Βέροιας, με το έργο «R.I.V.E.R» Research Inside and Verify the Environmental Risk, ενώ το Ειδικό Βραβείο Mevlana για τη Διαπολιτισμική Κατανόηση πήγε στους Αγγελική Κατσάνη, Δημοτικό Σχολείο Χρυσοχωρίου Καβάλας, με το έργο e-cultural Kaleidoscope.
Η τελετή βράβευσης έγινε στις 8 Απριλίου στις Βρυξέλλες με τα καλύτερα έργα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το eTwinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης. Προσφέρει μία πλατφόρμα για το προσωπικό (εκπαιδευτικούς, διευθυντές, βιβλιοθηκάριους, κ.λ.π.) που εργάζεται σε σχολείο, σε μία από τις Eυρωπαϊκές χώρες, που λαμβάνουν μέρος, για να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να διεξάγουν έργα, να μοιράζονται και, με λίγα λόγια, να αισθάνονται και να αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης της Ευρώπης.
Η δράση eTwinning προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη, μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για τα σχολεία.
Η Δικτυακή Πύλη του eTwinning (www.etwinning.net) είναι το βασικό σημείο συνάντησης και χώρος εργασίας της δράσης. Στη Δικτυακή Πύλη του eTwinning, που διατίθεται σε 25 γλώσσες, συμμετέχουν περίπου 230.277 μεμονωμένα μέλη και περισσότερα από 5462 έργα* μεταξύ δύο ή περισσότερων σχολείων από ολόκληρη την Ευρώπη. Η Δικτυακή Πύλη παρέχει online εργαλεία στους καθηγητές για να βρουν συνεργάτες, να δημιουργήσουν έργα, να μοιραστούν ιδέες, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και να ξεκινήσουν μία άμεση συνεργασία χρησιμοποιώντας διάφορα προσαρμοσμένα εργαλεία που διατίθενται στην πλατφόρμα του eTwinning.
Ξεκινώντας το 2005 ως η κύρια δράση του eLearning Programme της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το eTwinning έχει ενσωματωθεί σταθερά στο Erasmus+, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, από το 2014. Η Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης λειτουργεί υπό το European Schoolnet, μία διεθνή συνεργασία 30 Ευρωπαϊκών Υπουργείων Παιδείας, το οποίο αναπτύσσει μάθηση για σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το eTwinning υποστηρίζεται και σε εθνικό επίπεδο από 33 Εθνικές Υπηρεσίες Στήριξης.