Η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε!
Το νέο πρόγραμμα συνδημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης , το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει τους αποφοίτους των ΑΕΙ (Ιατρικών, Πολυτεχνικών και Σχολών Θετικών Επιστημών) σε καινοτόμες τεχνολογίες υποστήριξης της ζωής και της υγείας, παρέχοντας ισχυρά εχέγγυα απασχόλησης στην έρευνα, στην βιομηχανία και στις νοσηλευτικές/διαγνωστικές μονάδες.
Για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 το πρόγραμμα θα εκτελεστεί με εξ’ αποστάσεως διδασκαλία μέσω τεχνολογικά εξελιγμένων συστημάτων τηλεδιάσκεψης και σε απογευματινές ώρες. Η εργαστηριακή/κλινική εκπαίδευση θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία στο Ηράκλειο Κρήτης στα πλαίσια ενός εντατικού προγράμματος, το οποίο θα λάβει χώρα κατά την περίοδο 1-15 Ιουλίου του 2021. Οι φοιτητές του προγράμματος θα επιβαρύνονται με τέλη φοίτησης που για το σύνολο του προγράμματος ανέρχονται στα €1500 αν προέρχονται από χώρες που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) και €3000 αν προέρχονται από χώρες εκτός ΕΟΧ. Το πρόγραμμα θα παρέχει υποτροφίες με την μορφή απαλλαγής από τα δίδακτρα σε σημαντικό ποσοστό φοιτητών με βάση τις επιδόσεις τους. Το πρόγραμμα Masters στην Βιο-Ιατρική Μηχανική θα διεξαχθεί στο σύνολο του στην Αγγλική γλώσσα και θα είναι επιπέδου 90 και 120 πιστωτικών μονάδων και διάρκειας 15 και 24 μηνών αντίστοιχα.
Πάνω από σαράντα καθηγητές και ερευνητές των συνεργαζόμενων Ιδρυμάτων θα διδάξουν στο νέο αυτό πρόγραμμα μεταφέροντας την υψηλή τους τεχνογνωσία σε τεχνολογία αιχμής στις αίθουσες διδασκαλίας. Ενδεικτική, της διεθνούς εμβέλειας του νέου αυτού προγράμματος είναι η σύσταση της συμβουλευτικής του επιτροπής (advisory board), η οποία πλαισιώνεται από διαπρεπείς καθηγητές των ΗΠΑ και της Ευρώπης καθώς και από κορυφαία στελέχη ηγετικών εταιριών του κλάδου όπως είναι η General Electric και η Siemens.
Η υποβολή αιτήσεων έχει ήδη αρχίσει ενώ ο αριθμός των εισαγομένων φοιτητών είναι περιορισμένος.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.bme-crete.edu.gr και στο