Oι «κλισέ» υποψήφιοι


 

Oι «κλισέ» υποψήφιοι

 

Το να πετύχεις σε μια συνέντευξη για μια δουλειά δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς χρειάζεται, εκτός από τα βασικά –δηλαδή να έχεις τα προσόντα για τη θέση-, να διαθέτεις και το σωστό τρόπο να διαφημίζεις σωστά τον εαυτό σου και το πάθος σου για τη δουλειά που πρόκειται να διεκδικήσεις.

 

Εάν λοιπόν πάρουμε ως δεδομένο ότι δε θα κάνεις χοντράδες – να πεις με άλλο όνομα ας πούμε τον άνθρωπο που σου παίρνει συνέντευξη ή να αργοπορήσεις στο ραντεβού-, πρέπει να είσαι πολύ συγκεκριμένος και στο τι θα πεις και στο πως θα το πεις. 

 

Οι άνθρωποι που παίρνουν τις συνεντεύξεις έχουν δει πιθανότατα δεκάδες υποψήφιους πριν από εσένα και θα δουν ακόμα τόσους –ίσως και την ίδια μέρα. Μην τους σερβίρεις, λοιπόν, «ξαναζεσταμένη σούπα». Τι εννοώ; Απόφυγε  τις παρακάτω εκφράσεις και γίνει λίγο πιο πρωτότυπη: 

 

1.    "Δουλεύω πολύ σκληρά"

 

05c11ba8318f49b85e70edcb163f7e3d.jpg..gif

 

 

Καλό είναι σε γενικές γραμμές να δείξεις πως είσαι εργατική και πρόθυμη, αλλά τέτοιου είδους φράσεις, επειδή ακριβώς έχουν γίνει τόσο κοινότοπες, ακούγονται πολλές φορές πιο πολύ σαν ψέματα, παρά σαν αλήθεια. Αντί αυτού, μπορείς να το δείξεις αλλιώς με πειστικότητα και με ένα χαμόγελο, λέγοντας πως «έχω πολύ όρεξη για δουλειά σε αυτή τη θέση», ή ότι «μπορώ να δουλέψω ομαδικά και με πειθαρχία, και κάτω από συνθήκες πίεσης».

 

Διάβασε περισσότερα στο y-olo.gr.