Τι συμβαίνει αν δεν του απαντήσει στα μηνύματα;
Σαν έφηβος/η σίγουρα έχεις περάσει από μια «επαναστατική» περίοδο. Ίσως την περνάς ακόμη. Όλοι περνάμε απ’ αυτή την φάση πάντως. Εκεί γύρω στα 15-16 ξεκινάμε να σκεφτόμαστε σαν individuals και να σχηματίζουμε την δική μας κριτική σκέψη και άποψη.
Σε αυτή την φάση, νιώθουμε την ανάγκη να ξεφύγουμε με κάποιο τρόπο από το οικογενειακό μας περιβάλλον και λειτουργήσουμε περισσότερο σαν μονάδες. Δεν θέλουμε να έχουμε τους γονείς μας να μας λένε τι να κάνουμε, τι να τρώμε και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μας λένε αν μπορούμε να βγούμε έξω και τι ώρα να γυρίσουμε.
Παρόλα αυτά, ένας έφηβος, όσο «ενήλικας» κι αν αισθάνεται σε αυτή την φάση της ζωής του, σίγουρα δεν είναι. Οι περισσότεροι γονείς το γνωρίζουν, γι’ αυτό και κάθε φορά που επιτρέπουν στα παιδιά τους να βγουν έξω, θέλουν τουλάχιστον να γνωρίζουν ότι είναι καλά και ασφαλείς. Εξ’ου και τα γνωστά μηνύματα του τύπου «που είσαι;», «είσαι καλά;», «γιατί δεν έχεις γυρίσει ακόμα;». Και η αγωνία αυξάνεται κάθε λεπτό που περνάει και δεν έχεις απαντήσει!
Ένας γονιός λοιπόν, για το δικό του piece of mind, αποφάσισε να βάλει ένα τέλος σε αυτό! Αποφάσισε να βρει έναν δημιουργικό τρόπο ώστε να γνωρίζει ότι η κόρη του είναι ασφαλής!
Τον Nick Herbert θα ευχαριστούν πολλοί γονείς σύντομα σε όλο τον κόσμο, μετά το νέο του εγχείρημα. Ο ίδιος δημιούργησε μια εφαρμογή μέσα από την οποία θα μπορεί να «ελέγχει» την κόρη του.
Τι έκανε λοιπόν; Δημιούργησε το app “ReplyASAP”. Πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία κλειδώνει το κινητό του παιδιού του εκάστοτε γονέα, μέχρι να του απαντήσει!
Πώς λειτουργεί ακριβώς;
Τα πράγματα είναι απλά: Αν ένας γονιός καλέσει το παιδί του στο τηλέφωνο και δεν απαντήσει, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το κινητό του, μέχρι να απαντήσει!
Μέχρι τώρα, η εφαρμογή έχει θετικές κριτικές από χρήστες/γονείς. Το app δημιούργησε ο Herbert το καλοκαίρι του 2017 και από τώρα έχει πάνω 75.000 downloads.
Προς το παρόν το ReplyASAP είναι διαθέσιμο μόνο σε Android χρήστες. Η πρώτη κλήση είναι δωρεάν, ενώ μετά κοστίζει μόλις μερικά δολάρια κάθε μήνα αν το θέλει κανείς συχνότερη χρήση.
Φωτό: Paul Hanaoka / Unsplash