Και ήταν πανομοιότυπο με εκείνο που κρατούσε ο Steve Jobs στην παρουσίαση του μοντέλου
Ένα σφραγισμένο iPhone πρώτης γενιάς πωλήθηκε για το αστρονομικό ποσό των 63.000 δολαρίων κατά τη διάρκεια δημοπρασίας, μετατρέποντας την απόφαση της ιδιοκτήτριάς του να το κρατήσει άθικτο ως την καλύτερη όλης της της ζωής!
To εν λόγω iPhone ήταν πανομοιότυπο με εκείνο που κρατούσε ο Steve Jobs στην παρουσίαση του μοντέλου που άλλαξε για πάντα την αγορά κινητών τηλεφώνων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Karen Green δεν άνοιξε ποτέ τη συσκευασία του νέου iPhone που είχε λάβει ως δώρο το 2007 από τους φίλους της, για την πρώτη της δουλειά. Καθώς εκείνη είχε μόλις αγοράσει νέο κινητό τηλέφωνο, φύλαξε το δώρο άθικτο, χωρίς καν να αφαιρέσει τη μεμβράνη από τη συσκευασία.
«Είναι iPhone, δε θα παλιώσει ποτέ» σκεφτόταν τότε η νεαρή γυναίκα, για να πουλήσει έπειτα από χρόνια το κινητό για ένα ακραίο ποσό, σχεδόν 15.000 δολάρια περισσότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Η Green είχε εκτιμήσει την τιμή του κινητού το 2019 και τότε η αξία του, λόγω του ότι βρισκόταν ακόμη κλειστό στη συσκευασία του και ήταν όχι 4, αλλά 8GB, εκτιμήθηκε στα 5.000 δολάρια. Η αναμονή, ωστόσο, σχεδόν τεσσάρων χρόνων πολλαπλασίασε την αξία του.
Περισσότερα iPhone πρώτης γενιάς, σε ανάλογη κατάσταση και συσκευασία, πουλήθηκαν σχετικά πρόσφατα, ένα έναντι 35.414 δολαρίων τον Αύγουστο του 2022, κι άλλο ένα 39.339 δολαρίων τον Οκτώβριο.
Μόλις η Green, που εργάζεται ως tattoo artist, ενημερώθηκε για τη δημοπρασία του Οκτωβρίου, επικοινώνησε με τον οίκο δημοπρασιών LCG για να ενημερωθεί και να συμμετάσχει και η ίδια στην επόμενη δημοπρασία.
«Η Karen διέθετε ένα πραγματικά μοναδικό αντικείμενο με σπουδαία ιστορία» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Mark Montero του LCG.
Μιλώντας στο Business Insider, η νεαρή γυναίκα ανέφερε ότι θα είχε κρατήσει κι άλλο το παλιό της iPhone ώστε να αυξήσει την αξία του, ωστόσο χρειαζόταν τα χρήματα για να ανοίξει τη δική της επιχείρηση στο New Jersey.
Το πρώτο iPhone που κυκλοφόρησε το μακρινό πλέον 2007 κόστιζε $499 στην έκδοση των 4GB και $599 για εκείνη των 8.
Με πληροφορίες από το BBC και τον Guardian.