«Αυτό είναι το βραβείο που ήθελε περισσότερο από οτιδήποτε στη ζωή – το να είναι γνωστός σαν σπουδαίος στιχουργός», δήλωσε η αδερφή του Prince, Sharon Nelson


Στο Songwriters Hall of Fame εισήχθη μετά θάνατον ο Prince, σε μια τελετή που έλαβε χώρα στις 27 Ιουλίου στη Minneapolis κατά τη διάρκεια προβολής του Purple Rain για την 40η του επέτειο. Η εν λόγω μετά θάνατον εισαγωγή στο Songwriters Hall of Fame είναι η δεύτερη στην ιστορία του θεσμού, έπειτα από την Cindy Walker που τιμήθηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Τον Prince παρουσίασε ο Gilbert Davidson, επί χρόνια συνεργάτης του μουσικού, ο οποίος παρέδωσε το βραβείο στην αδερφή του, Sharon Nelson. «Αυτό είναι το βραβείο που ήθελε περισσότερο από οτιδήποτε στη ζωή – το να είναι γνωστός σαν σπουδαίος στιχουργός», δήλωσε εκείνη.

Ο Prince επρόκειτο να εισαχθεί στο Songwriters Hall of Fame αρκετές φορές στο παρελθόν, όμως η πολιτική της διοργάνωσης απαιτεί από έναν στιχουργό να παρακολουθήσει από κοντά τόσο την ετήσια εισαγωγή, όσο και το σχετικό gala. Ο Prince ποτέ δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο ώστε αυτό να συμβεί και όταν τελικά το 2016 έβαλε και το δύο events στο πρόγραμμά του, έφυγε από τη ζωή δύο μήνες πριν από το gala.

Πέρα από τη μουσική που έγραψε για τον ίδιο, ο Prince έγραψε κατά τη διάρκεια της καριέρας του δεκάδες κομμάτια και για άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Chaka Khan, Madonna, Stevie Nicks, Sinéad O’Connor, Kate Bush και πολλοί ακόμη.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το Songwriters Hall of Fame υποδέχθηκε τους R.E.M., Timbaland, Dean Pitchford, Hillary Lindsey και Steely Dan.