Το platform.gr βρέθηκε στο TEDxAthens και καταγράφει τις εντυπώσεις του.


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το φετινό TEDxAthens, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο κέντρο της πόλης, στο θέατρο Παλλάς και την Στοά Σπυρομήλιου / City Link, στις 6 Φεβρουαρίου. Με κεντρικό θέμα «Αφετηρίες / Origins» μας προσκάλεσε να θυμηθούμε τις δικές μας αφετηρίες, να σκεφτούμε πως επηρέασαν τις αποφάσεις μας αλλά και καθόρισαν την πορεία μας. Περισσότερα από 1.500 άτομα έδωσαν το «παρών», ενώ πάνω από 600 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω του simulcast που φιλοξενήθηκε για 3 συνεχή χρονιά στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. 12 ώρες, 18 ομιλητές, μοναδικά performances και workshops ενθουσίασαν το κοινό, προσφέροντας του μια συναρπαστική #TEDxΑth εμπειρία. To platform.gr βρέθηκε στο TEDxAthens και καταγράφει τα πράγματα που του άρεσαν καθώς και αυτά που του άρεσαν λιγότερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η 1η μας παρουσία σε TEDxAthens , οπότε δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με παλιότερες διοργανώσεις. 

Pixel

 

TEDxAthens3 .jpg


Τι μας άρεσε :


•  Η διοργάνωση του στο κέντρο της πόλης: Κακά τα ψέματα , η «καρδιά» μιας πόλης είναι το κέντρο της. Το κέντρο πρέπει από την πλευρά μας να το βοηθάμε να «αναπνέει». Το θέατρο Παλλάς , από μόνο του, προσδίδει κύρος και επιβλητικότητα σε μια διοργάνωση. Στο κέντρο της πόλης, με εύκολη πρόσβαση και την δυνατότητα στο ενδιάμεσο να πεταχτείς για μια γρήγορη βόλτα κάπου και να γυρίσεις γρήγορα.
Η τήρηση του ωραρίου: 18 ομιλίες πραγματοποιηθήκαν δίχως να υπάρχει κάποια καθυστέρηση στην τήρηση του χρόνου.
Η «σύνδεση» της διοργάνωσης με την Στοά Σπυρομήλιου / City Link: Προσωπικά πρώτη φορά πηγαίνω στην Στοά Σπυρομήλιου. Μια καλαίσθητη Στοά με café-bistro τα οποία συμμετείχαν στο TEDxAthens με δωρεάν ροφήματα, αναψυκτικά, σνακς, και ελαφρύ φαγητό στο διάλλειμα.

 

TEDxAthens1  .jpg


Το after party που έγινε στην Στοά Σπυρομήλιου: Χαλαρή διάθεση, μουσική, ποτά, όλα αυτά συνετέλεσαν στο να φύγεις με τις καλύτερες εντυπώσεις από το TEDxAthens.

 

TEDxAthens5 .jpg


Πάνω από 400 μερίδες φαγητού που περίσσεψαν δόθηκαν στο «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», ενισχύοντας έμπρακτα, για άλλη μια χρονιά, το πολύτιμο έργο της οργάνωσης. Τέλος, για πρώτη φορά το ΤΕDxAthens συνεργάστηκε με τη ΜΕΤΑδραση και μαζί συγκέντρωσαν περισσότερα από 400 ζευγάρια παπούτσια, τα οποία προσφέρθηκαν στους πρόσφυγες,

 

TEDxAthens4 .jpg


Οι πρόθυμοι και χαμογελαστοί εθελοντές που μπορούσαν να σου λύσουν την κάθε απορία.

Τι δεν μας άρεσε:

Η απουσία παράλληλων event: Υπήρχαν 4 workshops,  μια έκθεση ζωγραφικής, αλλά εάν δεν ήθελες να παρακολουθήσεις κάποια ομιλία , οι επιλογές σου ήταν υποχρεωτικά η Στοά Σπυρομήλιου. Πόσους καφέδες να πιείς σε μια μέρα; Θέλαμε και κάτι ακόμα για να μας κρατήσει τόσες ώρες που βρισκόμασταν εκεί.
Καθώς υπήρχαν παραπάνω από 1500 άτομα, την ώρα του διαλείμματος ένιωθες ότι η Στοά Σπυρομήλιου ήταν λίγο μικρή για τόσο κόσμο! Υπήρχε ένα μικρό στρίμωγμα, ειδικά την ώρα του φαγητού.
Επειδή έχουμε καλομάθει πια, δεν υπήρχε/έπιανε το free wifi στο Θέατρο Παλλάς. Λεπτομέρεια, αλλά το σημειώνουμε.

Για το τέλος αντιγράφουμε κάτι που βρήκαμε στο FB του ΤΕDxAthens που πιστεύουμε ότι συνοψίζει όλα όσα έγιναν στο φετινό ΤΕDxAthens : "Αντίδοτο στην εθνική μας μιζέρια ήταν η συνάντηση του ΤΕDx που ευτύχησα να παρακολουθήσω χθες. Κύτταρο προκοπής και συνεργασίας οι διοργανωτές και εθελοντές, χίλια μπράβο σας για την άψογη οργάνωση!! Μεγάλη πηγή έμπνευσης οι εξαιρετικοί ομιλητές που, ο καθένας με τον τρόπο Άλκης Ζέη για τις πολλές αφετηρίες της ζωής της και για το τελευταίο της μήνυμα "δεν θέλω να θυμάμαι τον εμφύλιο, να αγαπιόσαστε παιδιά". Του Μark Haidar, πάμπτωχου πρόσφυγα στις ΗΠΑ από τον Λίβανο, για το μήνυμα του ότι δεν έχει σημασία η καταγωγή σου, για την προσωπική σου ιστορία, αλλά το μέγεθος των ονείρων σου και η πίστη και αφοσίωση σου σε αυτά. Του Βασίλη Τσιπά, ψυχιάτρου, μέλους της ομάδας Αιγαίου, που προσωποποίησε την έννοια της αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς, για το μήνυμα του ότι μπορούμε, αρκεί να θέλουμε, να ξεκινήσουμε από το μηδέν και να κάνουμε κάτι ελάχιστο και από εκεί κάτι μεγαλύτερο, κάπως όπως ξεκίνησε και η ομάδα Αιγαίου, μια ομάδα φίλων που ξεκίνησαν 10 και έχουν φθάσει 110 και μετρούν ήδη 20 χρόνια προσφοράς".

TEDxAthens2 .jpg