Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ.


Η επιστροφή από τις εξορμήσεις του Πάσχα σηματοδοτεί επίσημα και την έναρξη ενός μεγάλου αριθμού φεστιβάλ στην Αθήνα τον Μάιο, πολλά με δωρεάν είσοδο, κάποια άλλα με πολύ προσιτό και χαμηλό εισιτήριο.

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, επιλέξαμε και σας προτείνουμε 10 + 1 φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα τον Μάιο. Σημειώστε!

Comicdom CON Athens 2024

Το μακροβιότερο διεθνές φεστιβάλ της χώρας για την τέχνη των comics, της εικονογράφησης και του animation, επιστρέφει για 18η χρονιά, ακόμη μεγαλύτερο, στις 17, 18 και 19 Μαΐου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, και όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο για όλους. Το εικαστικό του φετινού Φεστιβάλ, έχει επιμεληθεί η Κορίνα Μέι Βεροπούλου, ενώ τιμώμενη Χώρα της φετινής διοργάνωσης, είναι η Ιαπωνία.


Το πλούσιο πρόγραμμα του CCA2024 αποτελούν εκθέσεις (διεθνείς και εγχώριες, φυσικές και ψηφιακές), artists alley με την παρουσία περισσότερων από 150 καλλιτεχνών, προβολές animation, ντοκιμαντέρ και ταινιών μυθοπλασίας, περίπτερα καταστημάτων και εκδοτικών, Agora με τη συμμετοχή εκπροσώπων διεθνών εκδοτικών (και για πρώτη φορά φέτος εκπροσώπων εταιριών τηλεοπτικών-κινηματογραφικών παραγωγών και animation), εργαστήρια και masterclasses από καταξιωμένους δημιουργούς, θεματικές συζητήσεις / panels, πρόγραμμα για γονείς και παιδιά, τελετή απονομής Ελληνικών Βραβείων Κόμικς και φυσικά, τον ιστορικό διαγωνισμό Comicdom Cosplay, που από φέτος αποτελεί προκριματικό για το Europa Cosplay Cup.

Αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ. Είσοδος ελεύθερη.

Πότε: 17 - 19 Μαΐου 2024
Που:
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

5ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας

Το Φεστιβάλ, η μοναδική διοργάνωση αστυνομικής λογοτεχνίας αυτού του βεληνεκούς που φιλοξενεί η χώρα μας, ξεκίνησε το 2018 με πρωτοβουλία των υπευθύνων του βιβλιοπωλείου Monogram στο Χολαργό και μέσα στα χρόνια εξελίχθηκε σ’ ένα μεγάλο φεστιβάλ που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διοργανώνονται παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, σεμινάρια, εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και κάθε λογής δρώμενα με προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Φέτος, στη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα συζητηθούν μεγάλα κοινωνικά ζητήματα όπως η θέση της γυναίκες στη σημερινή εποχή, οι γυναικοκτονίες, ο ρατσισμός, η συμπερίληψη, η τεχνητή νοημοσύνη και η ασφάλεια στο διαδίκτυο. Επίσης, φέτος στο Φεστιβάλ θα κυριαρχήσει η ευαισθητοποίηση γύρω από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με μερική ή ολική απώλεια όρασης, καθώς σχεδιάζουμε την πλήρη πρόσβασή τους σε όλες εκδηλώσεις.

 Το 5ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha θα ξεκινήσει με ένα Pre Festival Event στο Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης όπου θα παραστεί ο διάσημος Σκωτσέζος συγγραφέας Ian Rankin. Στην συνέχεια, από τις 8 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, θα υπάρχουν καθημερινές εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας, μια εκ των οποίων θα είναι η συνάντηση με τον αγαπημένο Ιταλό συγγραφέα Andrea Lucarelli στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

 Η κορύφωση των δράσεων θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Μαΐου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Σε αυτό το τριήμερο καλεσμένοι είναι οι Γάλλοι συγγραφείς Hervé Le Corre και Bernard Minier, καθώς και ένας από τους διασημότερους Τούρκους συγγραφείς της εποχής μας και ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό, ο Ahmet Umit.

Αναλυτικό πρόγραμμα και εισιτήρια ΕΔΩ.


Πότε: 8 Μαΐου – 5 Ιουνίου 2024
Που: Διάφοροι χώροι

 

PaperCut: Ένα τριήμερο φεστιβάλ για το χαρτί και τις πληγές του


Από τις 9 μέχρι τις 11 Μαΐου στο Ρομάντσο, με bazaar σπάνιων, παλιών και περίεργων βιβλίων, προβολές κλασικών ταινιών και πάρτι. Είσοδος ελεύθερη.

Στο Ρομάντσο, από τις 5 το απόγευμα και τις τρεις μέρες, απλώνουμε πάγκους με βιβλία (από εκείνα που μυρίζουν ακόμη χαρτί, μπισκότο και έρωτα) και τυπώματα. Παίζουμε ταινίες, κάθε μέρα, που γεννήθηκαν σε σελίδες και κατέληξαν σε όνειρα κι εφιάλτες, ομορφιά και ποίηση.

Μαζεύουμε φίλους ποτισμένους με μελάνι, για να μιλήσουμε για το αγαπημένο μας χαρτί, το γεμάτο λέξεις, επινοήσεις και ιδέες, που ξεφυλλίζεται,
για το έντυπο βιβλίο, τις χαρές, τις πληγές και το μέλλον του.


Τη νύχτα, DJs παίζουν τις μουσικές τους, εμπνευσμένες από βιβλία,
κι άμα γουστάρουμε χορεύουμε.
Τριήμερο παζάρι σπάνιων, παλιών και περίεργων βιβλίων.


Προβολές ταινιών

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024
18:00 Μια σελίδα για την τρέλα,
Tεϊνοζούκε Κινουγκάσα (1926) 72΄
19:30
Kwaidan Ιστορίες φαντασμάτων, Μασάκι Κομπαγιάσι (1964) 183΄

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024
18:00
Vampyr, Καρλ Ντράγιερ (1932) 83΄
20:00
Hausu Το σπίτι, Ναμπουχίκο Ομπαγιάσι (1977) 98

΄
Σάββατο 11 Μαΐου 2024
17:30
Haxan Η μαγεία στους αιώνες, Μπέντζαμιν Κρίστενσεν (1921) 70΄
19:00
Nosferatu, Eine Symphonie Des Grauens, Φρίντριχ Βίλεμ Μουρνάου (1922) 70΄
20:30
Shhhhhhh… Δύο ενότητες video art από το Φεστιβάλ Μηδέν, επιμέλεια: Μάρθα Ζούπα (2023) 90΄

Πότε:
9 - 11 Μαΐου 2024
Που: Ρομάντσο,
Αναξαγόρα 3, Αθήνα
 


Athens Street Food Festival 2024


Ο Μάϊος είναι ο μήνας του Athens Street Food Festival! Από το 2016 κάθε Μάϊο το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι γεμίζει με χιλιάδες foodies που επισκέπτονται το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της χώρας, το φεστιβάλ που άλλαξε τον χάρτη της εγχώριας γαστρονομίας, το φεστιβάλ που παρουσιάζει αλλά και καθιερώνει τα trends του “φαγητού του δρόμου”.

Αμέτρητες μυρωδιές, κουζίνες από ολόκληρο τον πλανήτη, πρωτότυπες και ευφάνταστες ιδέες και συνδυασμοί που δεν μπορείς να γευτείς πουθενά αλλού εκτός από τα αποκλειστικά pop-up μαγαζιά του, καταξιωμένοι chefs αλλά και “άγνωστοι” chefs που έχουν κάτι μοναδικό να προτείνουν: αυτή είναι η μυστική και τόσο επιτυχημένη συνταγή του Athens Street Food Festival!

Φέτος, τα τρία τριήμερα του Μαϊου (10-11-12, 17-18-19, 24-25-26 Μαϊου) οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν απίθανες και αποκλειστικές γεύσεις από το Βιετναμ, το Μεξικό, την Ονδούρα, την Ιαπωνία, την Αιθιοπία, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και φυσικά την Ελλάδα! Εσύ τι θα (πρωτο)δοκιμάσεις;

Ανάμεσα στους δεκάδες chefs του φετινού Athens Street Food Festival, έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε με τις δικές τους street food προτάσεις τρεις καταξιωμένους chefs που ηγούνται της Αναγέννησης του ελληνικού φαγητού που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια: τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη (αστέρι Michelin), τον Γρηγόρη Κική (αστέρι Michelin) και την Madame Ginger!

Φυσικά, το Athens Street Food Festival σημαίνει και φεστιβαλική ατμόσφαιρα.  Κάθε μέρα τη μουσική θα αναλαμβάνουν γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί, ενώ κάθε βράδυ στις 21.00 θα ξεκινάει μεγάλο πάρτυ με γνωστούς DJs. Παράλληλα, την Παρασκευή 10 Μαϊου υποδεχόμαστε τον πασίγνωστο κωμικό Αλέξανδρο Τσουβέλα σε ένα ιδιαίτερο meet&greet με το κοινό του φεστιβάλ.

 Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 17:00 -00:00, Σάββατο 12:00 - 00:00, Κυριακή 12:00 - 00:00 / Εισιτήρια ΕΔΩ.

Πότε: 10-11-12, 17-18-19, 24-25-26 Μαϊου 2024
Που: Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι

 

WORLD OF Beer 2024 – Το νέο μεγάλο φεστιβάλ μπίρας στην Αθήνα

Ο δροσιστικός & υπέροχος κόσμος της μπίρας σε περιμένει στο WORLD OF Beer. Lager, Pilsner ή Weiss; Όποια κι αν είναι η αγαπημένη σου μπίρα, το νέο μεγάλο φεστιβάλ μπίρας έρχεται 10-12 Mαΐου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και θα σβήσει τη δίψα σου.

Γενέθλια με φίλους, συναυλίες με τον κολλητό, κυριακάτικα τραπέζια με την οικογένεια. Οι πιο όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές συνοδεύονται πάντα με τι άλλο;  μια παγωμένη μπίρα. Από την πρώτη της γουλιά, σε καλωσορίζει ο κρεμώδης, βελουδένιος αφρός της, αφήνοντας μια πικρούτσικη μαγική επίγευση που σε δροσίζει και σε ξεδιψάει.  

Μέσα σε ένα μπουκάλι μπίρας «ζυμώνονται» όλες οι αναμνήσεις. Φέτος την άνοιξη, ετοιμάσου να δημιουργήσεις νέες ξεχωριστές αναμνήσεις,  στο πιο δροσιστικό πάρτι. Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Τα έντονα αρώματα βύνης, λυκίσκου, λουλουδιών και εσπεριδοειδών θα πλημμυρίσουν την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για τρεις ημέρες. Στο WORLD OF Beer θα γευτείς γνωστές, αλλά και σπάνιες ετικέτες μπίρας από όλο τον κόσμο και από premium brands, θα συστηθείς με νομαδικές ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες που εμφιαλώνουν με όρεξη και μεράκι, θα γνωρίσεις δεκάδες craft μπίρες υψηλής ποιότητας. Και όχι μόνο! Θα δοκιμάσεις αμέτρητα street food, όπως ένα λαχταριστό burger ή ένα χορταστικό hot dog, για να συνοδεύσεις την μπίρα σου. Οι επιλογές είναι πολλές και η απόφαση δική σου.

Ένα τριήμερο πλούσιο σε συναυλίες & μουσικά happenings. Η εντυπωσιακή συναυλιακή σκηνή του φεστιβάλ θα εκπέμπει ασταμάτητα για 3 ολόκληρες ημέρες live μουσική.

Αναλυτικό πρόγραμμα και εισιτήρια ΕΔΩ.

Πότε: 10-12 Mαΐου 2024
Που:
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

Athens Jazz 2024

Το Athens Jazz, ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης, επιστρέφει για 23η χρονιά στην καρδιά της Αθήνας! Από τις 26 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2024, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διοργανώνει τη μεγαλύτερη γιορτή της τζαζ μουσικής στην Ελλάδα, χαρίζοντάς μας και φέτος μια εβδομάδα γεμάτη live μουσική, ρυθμό και ξεχωριστές παράλληλες δράσεις – όλα με ελεύθερη είσοδο.

Για εννέα ημέρες, μπάντες και σχήματα με διεθνή καριέρα και αναγνώριση από κάθε γωνιά του πλανήτη, αλλά και φρέσκες, απρόσμενες προτάσεις από τον χωρίς όρια μουσικό κόσμο της τζαζ θα συγκεντρωθούν στην κεντρικότερη open–air μουσική σκηνή της Αθήνας, στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού των μουσικόφιλων Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης.

Κάποια από τα ονόματα που φετινού φεστιβάλ:
BadBadNotGood, Meute, Paolo Fresu Devil Quartet, Nils Landgren Funk Unit, Cherise, Botticelli Baby, Nana Rashid, Andreas Polyzogopoulos Trio, Mob Trio, Jan Van & Fotis Siotas κ.α.


Αναλυτικό πρόγραμμα και εισιτήρια ΕΔΩ.

Πότε:
26 Μαΐου - 3 Ιουνίου 2024
Που: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

Piano City Athens

Το Piano City Athens συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά στο This is Athens – City Festival και φέρνει μαζί του περισσότερες από 100 συναυλίες.

Τρεις μέρες γεμάτες μουσική, ευφορία, χαμόγελα. Στο Piano City Athens οι νότες πλημμυρίζουν πάρκα, πλατείες, πεζόδρομους, μουσεία, νοσοκομεία, ωδεία, σχολεία, σπίτια.

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ανερχόμενα αστέρια, αλλά και μαθητές πιάνου βρίσκονται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας.

Δράσεις που θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία με το πιάνο σε περίοπτη θέση. Μουσικές διαδρομές σε μία πόλη, η οποία ξαφνικά γεμίζει μουσικές εκπλήξεις που σκεπάζουν τη βοή της.

Αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ.

Πότε:
16 - 20 Μαΐου 2024
Που: Διάφοροι χώροι

 

MERCH (of the bands) BAZAAR Hip Hop & Rock Edition

Tο MERCH (OF THE BANDS) BAZAAR - Αthens (Hip – Hop & Rock edition), επιστρέφει για 4η χρονιά ως σημείο αναφοράς, για όλους εμάς, που αγαπάμε την εγχώρια hip-hop, rock & heavy σκηνή, έχοντας ως μοναδικό σκοπό την στήριξη των μουσικών μας. Θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες μουσικές συναντήσεις της πόλης μας κερδίζοντας κάθε φορά, την σημαντική ανταπόκριση του κοινού, όπου ως μια γροθιά, στηρίζει τους καλλιτέχνες μας.

Φέτος το MERCH Οf Τhe Bands BAZAAR Athens, θα πραγματοποιηθεί το (Σάββατο 25 Μαΐου από τις 16:00 έως τις 23:00 και την Κυριακή 26 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 22:00), σε έναν από τους πιο εμβληματικούς και όμορφους χώρους, στο κέντρο της πόλης, στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Ω2 του Ωδείου Αθηνών. Πάνω από 300 συγκροτήματα και μουσικοί θα διαθέσουν Τ-shirts & hoodies ως δίσκους, Cd, κασέτες, καπέλα, κονκάρδες και πολλά άλλα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κοινό και fans, να βρουν αμέτρητα μπλουζάκια, να ανακαλύψουν ξεχωριστά brands, κορυφαία σχέδια, αλλά και τις παλιές και νέες κυκλοφορίες Rock συγκροτημάτων και Rap καλλιτεχνών.
 

Δύο μέρες γιορτής για την εγχώρια μουσική κοινότητα, συναντήσεις με φίλους, φωτογραφίες με τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη, πολύ μουσική, δροσερή μπύρα και αρκετές εκπλήξεις σε περιμένουν στο μοναδικό MERCH (Of The Bands) BAZAAR της Αθήνας. Ένα παζάρι - θεσμός - για τους λάτρεις της Hip-Hop κουλτούρας και των φίλων της Rock μουσικής. Είσοδος: 3 €

Πότε:
25 – 26 Μαΐου 2024
Που: Ωδείο Αθηνών -
Πολυχώρος Εκδηλώσεων Ω2, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα

 

 


16
th Athens Tattoo Convention 2024


Το 16ο Athens Tattoo Convention είναι γεγονός και επιστρέφει φέτος το τριήμερο 17, 18 & 19 Μαΐου στο ΤΑΕ ΚWON DO έτοιμο να κλέψει τις εντυπώσεις και να σας… στιγματίσει! 

Το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo θα γιορτάσει τα 16α του γενέθλια στο πιο πληθωρικό event της πόλης και θα κάνει το Κλειστό Γήπεδο του Φαλήρου να μοιάζει με πολύβουο μελίσσι, καθώς δεκάδες μηχανάκια θα “χτυπούν” ασταμάτητα σχέδια δίνοντας τον ρυθμό στο μεγαλύτερο ραντεβού για τον κόσμο των tattoos στην Αθήνα. Feelgood διάθεση, μουσική στα ηχεία, άπειρα χρώματα και στάμπες σε περιμένουν για να διαλέξεις το επόμενο σχέδιο που θα χτυπήσεις στο σώμα σου.

Το Athens Tattoo Convention δεν έχει τυχαία χαρακτηριστεί ως «ένα από τα καλύτερα στον κόσμο». Ξεκίνησε ως εσωτερική ανάγκη μιας μικρής ομάδας ανθρώπων που τους συνέδεε η αγάπη για την τέχνη και την κουλτούρα των tattoo και έχει πλέον εξελιχθεί σε μια απίστευτη εμπειρία για αμέτρητους επισκέπτες και σε ετήσια παγκόσμια συνάντηση των απανταχού tattoo lovers.

Η συνάντηση αυτή δεν αποτελεί απλώς και μόνο μια επίδειξη ταλέντου, αλλά μια γιορτή της κοινότητας των tattoo lovers, μια ένωση πολιτισμών και καταβολών, όπου η διαφορετικότητα κυριαρχεί και η ατομικότητα γίνεται αντικείμενο γιορτής. Επισκέπτες από όλο τον κόσμο έρχονται αποκλειστικά για την εμπειρία του AthensTattoo Convention, αλλά και για να γνωρίσουν την αφρόκρεμα των καλλιτεχνών του είδους.

Φέτος, το urban party του Athens Tattoo Convention θα είναι πιο διεθνές, πιο εμπλουτισμένο και πιο καλειδοσκοπικό από κάθε άλλη χρονιά. Περισσότεροι από 400 διεθνώς αναγνωρισμένοι tattoo artists από το εξωτερικό και την Ελλάδα θα προβάλλουν το μοναδικό τους στυλ με live tattooing και tattoo contests μετατρέποντας τα σώματα σε ζωντανά έργα τέχνης.

Εξαιρετικά πλούσιες είναι και οι παράλληλες δράσεις της διοργάνωσης που περιλαμβάνουν: Djsets, Live Bands, Food & Drinks, Art Exhibitions, Game Rooms, Graffiti Show, Bike and Skate Show, Κids Playground, Body Painting, Show Acrobatics και εντυπωσιακά fire performances

Εισιτήρια ΕΔΩ.

Πότε:
17 - 19 Μαΐου 2024
Που:
Γήπεδο TAE KWON DO, Παλαιό Φάληρο

 

Σάτυροι και Μαινάδες: Athens Porn Film Festival 5th edition

Η 5η έκδοση του Σάτυροι και Μαινάδες: το φεστιβάλ πορνό ταινιών της Αθήνας επιστρέφει στο Ρομάντσο. Για 5 ημέρες θα μπορείτε να παρακολουθήσετε πάνω από 130 ταινίες μικρού και δύο μεγάλου μήκους οργανωμένες σε 15 ενότητες. Επίσης, θα υπάρχουν εκθέσεις, δρώμενα, εργαστήρια, πάρτι και πάνελ συζητήσεως και πολλές εκπλήξεις.

Αναλυτικό πρόγραμμα και εισιτήρια ΕΔΩ.

Πότε:
22 - 26 Μαΐου 2024
Που: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3, Αθήνα

Spring Music Festival στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ έρχεται στο κέντρο του
Kεραμεικού στο Γκάζι, οργανωμένο από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού διαρκώντας όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου.

 Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν το μικρό θέατρο της Ευμολπιδών φλέρταρε με μια σειρά από συναυλίες, είτε στο φουαγιέ του, είτε στην κεντρική του αίθουσα με μια ποικιλία ακουσμάτων που είχαν πάντα σαν βάση την τζαζ, την κλασική και το easy listening. Κάπως έτσι φτάσαμε στην ιδέα ενός ανοιξιάτικου φεστιβάλ που θα κλείσει την θεατρική και μουσική χρονιά με μια ποικιλία από ακούσματα που εκτείνονται από το κλασικό γαλλικό τραγούδι με την Angela Fabre, την τζαζ του Django Reinhardt ιδανικά ερμηνευμένη στα άκρα από τους Django Unlesead έως τα πειραγμένα τραγούδια του Louis Armstrong από τους Storyville Ragtimers, αλλά και την electronica στην γαλλική της σχολή, των Ιώ και Δανάη που πρωτοπαρουσιάζουν το παρθενικό τους άλμπουμ στον Μικρό Κεραμεικό.

 Δεν θα λείψει το έντεχνο ελληνικό τραγούδι με μια νέα ταλαντούχα ερμηνεύτρια, την Ναταλία Ρουτσόλια, οι μνήμες από το ελαφρό τραγούδι της δεκαετίας του 30 μέσω της καντάδας του Γιώργη Χριστοδούλου, το φλαμένγκο μέσω των υπέροχων Imperfecto και η brazilian jazz της Astrud Gilberto, μέσα από την φωνή της Μιράντας Βερούλη.

 Εδώ θα είναι και οι διασκευές σε κλασικά στάνταρντ της τζαζ των Pied A Terre, αλλά και ο ελληνικός κινηματογράφος, στην μορφή που τον αντιλαμβάνονται οι εκλεκτικοί Cinema Paradiso Project.


Αναλυτικό πρόγραμμα και εισιτήρια ΕΔΩ.

Πότε:
10 Μαΐου – 8 Ιουνίου 2024
Που: Μικρός Κεραμεικός, Ευμολπιδών 13, Κεραμεικός