Κορυφαίες σπουδές που συνδυάζουν το ακαδημαϊκό και ερευνητικό κύρος με το διεθνή προσανατολισμό, το πολυπολιτισμικό περιβάλλον και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις. #1 σε Κύπρο και Ελλάδα σύμφωνα με  τη δημοφιλή κατάταξη THE  World University Rankings.


Η επιλογή του ιδανικού εκπαιδευτικού ιδρύματος είναι μία καθοριστική στιγμή στη ζωή ενός υποψήφιου φοιτητή που είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα: να σπουδάσει μέσα σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον που εμπνέει, να λάβει τα κατάλληλα εφόδια που θα τον οδηγήσουν μελλοντικά να ακολουθήσει το επάγγελμα και να αποκατασταθεί επαγγελματικά στον τομέα που πάντα ονειρευόταν. Κάπως έτσι έρχεται η επαγγελματική  ολοκλήρωση, το να καταφέρεις να δουλέψεις πάνω σε αυτό που αγαπάς. Φτάνει να κάνεις τις σωστές επιλογές.  Είναι στο χέρι σου! 

Τι ψάχνει ένας νέος φοιτητής και η οικογένειά του σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα; Κορυφαίες σπουδές που συνδυάζουν το ακαδημαϊκό και ερευνητικό κύρος με τον διεθνή προσανατολισμό, το πολυπολιτισμικό περιβάλλον και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις. Την εποχή των digital nomads, των startups, των νέων entrepreneurs και των μεγάλων ιδεών, οι επαγγελματικές προοπτικές και οι ευκαιρίες που ανοίγονται για τον υποψήφιο φοιτητή είναι άπειρες και απλώνονται σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στο στενό πλαίσιο της χώρας μας. 

Στην Κορυφή των κατατάξεων σε Ελλάδα και Κύπρο  

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) έρχεται να καλύψει όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα. Σύμφωνα με την έκδοση της κατάταξης Times Higher Education (THE) World University Rankings για το 2024, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται #1 σε Κύπρο και Ελλάδα μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μία άκρως τιμητική θέση που έρχεται μέσα από τις επίσημες και αξιόπιστες πανεπιστημιακές κατατάξεις και το τοποθετεί στην κορυφή των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε Ελλάδα και Κύπρο

Αντίστοιχα, σε διεθνές επίπεδο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία 501-600 πανεπιστήμια στον κόσμο, δηλαδή στο 2% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως και καταλαμβάνει τη θέση #155 στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εντυπωσιακή κατάταξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αντανακλάται στην απόδοσή του σε δύο από τα εν λόγω πεδία, την Ποιότητα της Έρευνας και τη Διεθνοποίηση, όπου έχει λάβει την υψηλότερη βαθμολογία απ’ όλα τα κυπριακά πανεπιστήμια που συμμετέχουν σε αυτή.

Tα αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης του Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2024 κατατάσσουν επίσης το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις θέσεις #1 στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών, #1 στον τομέα της Εκπαίδευσης (μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου)  και #1 στον τομέα της Ψυχολογίας σε Κύπρο και Ελλάδα, (μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), επιβεβαιώνοντας την ηγετική του θέση στους εν λόγω τομείς. Σίγουρα, θα ήθελες  να σπουδάσεις στο κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα που θα σε οδηγήσει να κατακτήσεις την κορυφή των δικών σου ονείρων.

Πανεπιστημιακές κατατάξεις; Τι είναι αυτό; 

Αν ρωτήσει κάποιος ποια είναι η αξία των πανεπιστημιακών κατατάξεων, χωρίς περιστροφή θα απαντήσουμε «πολύ σημαντική». Μία από τις πιο δημοφιλείς και αξιόπιστες κατατάξεις είναι αυτή του Times Higher Education (THE) World University Rankers και βασίζεται σε 13 κριτήρια, όπως η Διδασκαλία, το Ερευνητικό Περιβάλλον, η Ποιότητα της Έρευνας, η Βιομηχανία και η Διεθνοποίηση.
  
Αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο, καθώς παρέχει μία αντικειμενική και αξιόπιστη αξιολόγηση της συνολικής ποιότητας της εκπαίδευσης που παρέχει ένα πανεπιστήμιο, vis a vis τη συνολική ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχουν τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Ανάμεσά τους και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Πόσο πιο cool;

Μία μεγάλη διεθνής πανεπιστημιακή κοινότητα

Μέσα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας φοιτούν σήμερα περισσότεροι από 6.000 Έλληνες φοιτητές, ενώ τα προγράμματα σπουδών του έχουν παρακολουθήσει, από την αρχή της λειτουργίας του, περισσότεροι από 26.000 Έλληνες.

Γενικότερα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας φιλοξενεί σήμερα περισσότερους από 12.500 φοιτητές από περισσότερες από 100 χώρες. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Αυστραλία και, ασφαλώς, η Ελλάδα. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι περισσότεροι Έλληνες φοιτητές εμπιστεύονται για τις σπουδές τους το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από κάθε άλλο ίδρυμα του εξωτερικού. Γίνε και εσύ μέλος αυτής της μεγάλης πανεπιστημιακής κοινότητας και ανακαλύψτε τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά σου.

Γενικές Πληροφορίες για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ερευνητικά πανεπιστήμια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και προσφέρει περισσότερα από 100 συμβατικά (δια ζώσης και εξ αποστάσεως) προγράμματα σπουδών, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διασφαλίζει την εναρμόνιση των προγραμμάτων του με τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας και επιτυγχάνει την άμεση αναγνώριση των τίτλων σπουδών από τα αντίστοιχα επαγγελματικά σώματα, ενώ το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του διαπρέπει σε πολλούς τομείς και αναγνωρίζεται για τη συμβολή του στη δημιουργία, εξέλιξη και μετάδοση της γνώσης και των τεχνολογικών επιτευγμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στις αναδυόμενες τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Το Γραφείο Ενημέρωσης και Εγγραφών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα πραγματοποιήσει κατά τον μήνα Ιούλιο, σε διάφορες πόλεις, έναν νέο κύκλο Ημερίδων Ενημέρωσης για Έλληνες ενδιαφερόμενους. Για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις δηλώσεις συμμετοχής, δες πληροφορίες εδώ.

Για πληροφορίες σχετικά με τις Ημερίδες Ενημέρωσης που αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του Πανεπιστημίου σε αυτό το link.