«Start-up στον Πολιτισμό: Δεξιότητες και Μεθοδολογία για καινοτόμες νεοφυείς επιχειρηματικές πρωτοβουλίες».
Από 25 έως 29 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα επιμόρφωσης-κατάρτισης άνεργων – πτυχιούχων με τίτλο «Start Up στον Πολιτισμό. Δεξιότητες και Μεθοδολογία για καινοτόμες νεοφυείς επιχειρηματικές πρωτοβουλίες», στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Το πρόγραμμα θα υποδείξει νέες επιχειρηματικές διεξόδους στην δημιουργική πολιτιστική βιομηχανία (Creative Cultural Industries-CCI), μια ταχύτατα αυξανόμενη βιομηχανία διεθνώς, με 1 δισ. εργαζόμενους παγκοσμίως, ενώ θα υποδείξει στους νέους τις τεχνικές που απαιτούνται για να σχεδιάσουν, να οργανώσουν και να ξεκινήσουν την επιτυχημένη λειτουργία μίας νεοφυούς και καινοτόμου πολιτιστικής δραστηριότητας.
Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 30 ωρών και περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:
1. Εισαγωγή. Πεδία επιχειρηματικότητας στον πολιτισμό
2. Η σύλληψη της επιχειρηματικής «ιδέας»
3. Η μετατροπή της επιχειρηματικής «ιδέας» σε πρόταση
4. Ενδυνάμωση της επιστημονικής γνώσης με τις απαιτούμενες επιχειρησιακές δεξιότητες
5. Έναρξη δραστηριότητας – Εντοπισμός χρηματοδότησης – Πλάνο δράσης
6. Εφαρμοσμένο Εργαστήριο – Workshop
7. Παρουσίαση επιτυχημένων νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων στον πολιτισμό
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι νέοι ηλικίας άνω των 25 ετών, άνεργοι, πτυχιούχοι/διπλωματούχοι ανώτατης εκπαίδευσης, που θέλουν είτε να ασχοληθούν με την οργάνωση και το σχεδιασμό πολιτιστικών δράσεων, είτε να ξεκινήσουν μία δική τους επιχείρηση στον Πολιτισμό.
Σε όσους πάρουν μέρος στο Πρόγραμμα θα δοθεί πιστοποιητικό επιμόρφωσης και θα αποδοθούν ευρωπαϊκές πιστωτικές μονάδες (ECTS).
Αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο ηλεκτρονικά από τις 24 Απριλίου μέχρι τις 16 Μαΐου.
Θα επιλεγούν μέχρι 40 συμμετέχοντες βάσει οικονομικών κριτηρίων (ανεργία, εγγραφή σε μητρώα ανέργων ΟΑΕΔ, ατομικό εισόδημα) και κριτηρίων εκπαίδευσης (πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μεταπτυχιακές σπουδές). Σε περίπτωση ισοβαθμίας προηγούνται οι υποψήφιοι που έχουν υποβάλει νωρίτερα την αίτηση συμμετοχής τους.
Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις δείτε την ιστοσελίδα της Δομής Δια Βίου Μάθησης του ΑΠΘ.
Υπεύθυνη προγράμματος κ. Γ. Κωλέττη (