Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το ΤEDxAcademy επιστρέφει και εφέτος για 8η χρονιά στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με θέμα «Ο καλύτερος μας εαυτός – Our Best Self» και υποδέχεται διεθνώς αναγνωρισμένους ομιλητές.
Μερικά από τα θέματα που θα παρουσιάσουν οι ομιλητές είναι:
-Η σημασία της γυναίκας στη σημερινή εποχή
-Πώς διαμορφώνει η τεχνολογία την ίδια μας τη ζωή
-Πώς το fintech ενδυναμώνει ανθρώπους και χώρες
-Τρόποι εξερεύνησης της προσωπικής μας εργασιακής ασφάλειας
-Πώς μπορεί η ιστορία να μας βοηθήσει να βρούμε τον πραγματικό μας εαυτό
-Η κοινωνική επιχειρηματικότητα ως εναλλακτικό μέσο δράσης
Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του TEDxAcademy, Νίκη Συροπούλου, δήλωσε: «Φέτος, στην 8η χρονιά του TEDxAcademy στην Αθήνα, θέλαμε να κάνουμε -φαινομενικά- εύκολες ερωτήσεις. Έχουμε επίδραση στον κόσμο; Κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των συμπολιτών μας; Εύκολες ερωτήσεις, χωρίς όμως τόσο προφανείς απαντήσεις. Οι ομιλίες των καλεσμένων μας, ανθρώπων πρωτοπόρων με καινοτόμες ιδέες και όραμα από διαφορετικά υπόβαθρα, θα μας βοηθήσουν να τις απαντήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Με αφορμή το TEDxAcademy 2017, κάνουμε μια μικρή αναδρομή σε διάφορες ομιλίες του TEDxAcademy 2016 που είχε θέμα “Re-imagine Greece”, όπου 18 διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές μοιραστήκαν με το ελληνικό κοινό καινοτόμες και δημιουργικές σκέψεις και ιδέες με στόχο να έρθουμε όλοι πιο κοντά στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε.
- "Η Τεχνητή Νοημοσύνη χρειάζεται προγραμματιστές και μηχανικούς: ποιητές που θα την οδηγήσουν ένα επίπεδο πιο πέρα" μας είχε πει η Φωτεινή Αγραφιώτη, Επιστήμονας στην Τεχνητή Νοημοσύνη καθώς και "Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να σταματήσουμε την εξέλιξη. Να προετοιμαστούμε αναθεωρώντας το πώς βλέπουμε την παιδεία".
- Ο Καθηγητής Στρατηγικής και Καινοτομίας John Danner μας εξήγησε "Πώς η Ελλάδα θα γίνει η παγκόσμια ηγέτιδα στη τεχνολογία μέχρι το 2030".
- Ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Σταύρος Τσακυράκης μας είπε ότι "Προσδοκεί για το 2030 μια πραγματική δημοκρατία στην Ελλάδα".
- "Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους μαθητές να αναπτύσσουν και να διατηρούν μια νοοτροπία δια βίου μάθησης" μας είπε η Εύα Ψάλτη, Εκπαιδευτική Σύμβουλος.
- "Μέσα από την τέχνη αναγνωρίζουμε την αξία και τα συναισθήματα της εκάστοτε κοινωνίας στην ιστορία" μας ανέφερε ο Μανώλης Αναστασάκος, Εικαστικός, ζωγράφος.
- Ο John Andrews, Γεωπολιτικός Αναλυτής, Συντάκτης για το περιοδικό Economist μας εξήγησε ότι "Σήμερα η Ευρώπη χωρίζεται σε Βορρά και Νότο, Δύση και Ανατολή, πλούσιοι και φτωχοί, εντός ή εκτός Ευρωζώνης".
- "Το 2030 ο γιος μου θα είναι 26 ετών και η κόρη μου 22, και τους αξίζει η Ελλάδα του 2030 όχι η σημερινή" μας τόνισε ο Θοδωρής Πεπανίδης, Σύμβουλος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.
- Ο Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης, Χειρουργός και Εθελοντής Υγείας, μας ευχήθηκε ότι “Θα είναι πάρα πολύ ωραίο η δύναμη της προσφοράς να έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερη στην Ελλάδα του 2030”.