Μπορείς να κάνεις την καθημερινότητά σουκαλύτερη!


Μπορείς να κάνεις την καθημερινότητά σου καλύτερη!

Η φράση «Εργασία και χαρά» μέρα με τη μέρα ακούγεται ολοένα και πιο ειρωνική για εμάς που δουλεύουμε. Η εργασία γίνεται καταναγκασμός και καταπίεση και οι ώρες στη δουλειά περνάνε βασανιστικά αργά. 

Μπορείς να το ανατρέψεις αυτό το κατεστημένο και να νιώσεις ευτυχισμένη στον χώρο εργασίας σου;

Οι ειδικοί αποφαίνονται ότι εάν το θέλεις ειλικρινά και το προσπαθήσεις μπορείς!

Διάβασε 5 τρόπους για να το καταφέρεις:

1.Κράτα τις αποστάσεις από τις καταστάσεις και όσους σού μεταδίδουν αρνητισμό. Δεν είναι καθόλου εύκολο να μην εμπλακείς συναισθηματικά στην εργασία σου και να κρατάς κλειστή και παγωμένη την καρδιά σου. Κι όμως, όταν κρατάς αποστάσεις, έχεις πιο καθαρή κρίση και παίρνεις πιο σωστές αποφάσεις.

2.Προσπάθησε να ηρεμείς κάθε φοράς που φορτίζεσαι αρνητικά: Θα τσακωθείς, θα σου πουν κάτι που σε δυσαρεστεί, θα αγχωθείς υπερβολικά. Όλα αυτά είναι λογικό να συμβούν στο πλαίσιο της εργασίας και στην πορεία της ημέρας. Εκείνες τις δύσκολες στιγμές βρες έναν τρόπο να αποφορτιστείς (κάνε μια βόλτα, ή ένα μικρό διάλειμμα) και θα επιστρέψεις πιο ανάλαφρη στις υποχρεώσεις σου.

3.Απόφυγε όσο μπορείς την κακή συνάδελφο: Εκείνη που σου βάζει λόγια, ή βάζει λόγια στους άλλους για σένα (συνήθως κάνει και τα δύο), που σε εκμεταλλεύεται, που σε κάνει να νιώθεις άχρηστη. Κράτα τους τύπους μαζί της και βάλε όρια στη σχέση σας με διακριτικό τρόπο.

4.Κάνε αληθινές φιλίες: Αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος στον εργασιακό σου χώρο που πραγματικά αξίζει να γνωρίσεις καλύτερα, μη διστάσεις να έρθεις πιο κοντά του. Ένας φίλος στη δουλειά είναι πάντα χρήσιμος.

5.Κάνε κάτι όμορφο πριν ή μετά: Εάν τα πράγματα είναι τόσο σκούρα στη δουλειά σου και δεν μπορείς ούτε να τα αλλάξεις αλλά ούτε και να αλλάξεις εργασία προς το παρόν, πρόσφερε στον εαυτό σου όμορφες στιγμές πριν ή μετά τη δουλειά. Λίγη γυμναστική, μια βόλτα με φίλους, ένα μασάζ πού και πού, θα κάνουν την καθημερινότητά σου πιο ευχάριστη και τις ώρες στο γραφείο πιο ανεκτές.
 

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/25411-5-tropoi-na-niotheis-xaroymeni-sti-douleia-sou