Αλλά να μην διαγράφεις όσα αισθάνεσαι.


Αλλά να μην διαγράφεις όσα αισθάνεσαι.

Ποιος έχει χρόνο να κρατάει ημερολόγιο; Δεν ξέρω αλλά εάν υπάρχει και δεν είναι παιδί/ έφηβος/ συγγραφέας θα ήθελα να τον γνωρίσω.

Το ξέρεις ότι το να γράφεις ημερολόγιο αποτελεί μια άκρως θεραπευτική συνήθεια. Νομίζω ότι πλέον μπορείς να το κάνεις μια χαρά και ηλεκτρονικά ή να διατηρείς ένα μπλογκ με τις σκέψεις σου χωρίς να τις κοινοποιείς.

Για κάποιους ακόμα και το ποστάρισμα στο Instagram αποτελεί ένα είδος ημερολογίου. Θέλεις όμως λέξεις όχι μόνο εικόνες. Οι λέξεις σε απελευθερώνουν. 

Δες σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να σε βοηθήσει να κρατάς ημερολόγιο:

1. Είσαι μπερδεμένη

Θα οργανώσεις τη σκέψη σου και θα ιεραρχήσεις τις προτεραιότητές σου. Με κάποιο μαγικό τρόπο θα μπουν όλα σε μια σειρά ενώ άλλα, μηδαμινά, θα βγουν εκτός προγράμματος. 

2. Είσαι οργισμένη

Συναισθήματα όπως η οργή, ο θυμός, η απογοήτευση, η θλίψη όταν μπαίνουν σε μια κόλλα χαρτί γίνονται πιο κατανοητά. Έτσι θα μπορέσεις να ξαναδείς πιο προσεκτικά τι ήταν αυτό που σε έφερε οριακά, τι σου προκάλεσε συναισθηματική διαταραχή και ποιες ήταν οι αντιδράσεις σου.

3. Βιώνεις μια απώλεια

Ποιες είναι οι αναμνήσεις που θέλεις να κρατήσεις; Πόσο πολύ σε έχει πληγώσει αυτή η απώλεια; Τι σε έκανε να νιώσεις; Λύπη, θυμό, ή μήπως ανακούφιση; 

4. Είσαι έτοιμη για μελλοντικά πλάνα

Αλλά δεν τα έχεις ακριβώς όλα σχεδιασμένα στο μυαλό σου. Μάλλον είναι όλα ένα ωραιότατο κουβάρι. Με ένα μολύβι και ένα χαρτί όλα γίνονται εικόνα, όλα μοιάζουν πιο απλά και προσβάσιμα. 

5. Βελτιώνεις τις διαπροσωπικές σου σχέσεις

Συλλέγεις εμπειρίες, ιστορίες, αντιδράσεις, χαρακτήρες και στο τέλος της σελίδας βλέπεις ξεκάθαρα τι είναι πραγματικά άξιο να γραφτεί και τι είναι ανάξιο να μπει στο πολύτιμο ημερολόγιό σου. Ξεκαθαρίζεις τις προσδοκίες που έχεις από τους άλλους αλλά και πόση σημασία έχει τι περιμένουν εκείνοι από σένα, και αυτό σε πάει ένα βήμα μπροστά.