Μία πραγματικά απίθανη επιστημονική εργασία θέλει τους εξωγήινους να κρύβονται μέσα στη Γη ή ακόμα και να κυκλοφορούν ανάμεσά μας σαν άλλοι άνθρωποι.


Η ύπαρξη εξωγήινης μορφής ζωής ή ακόμα και εξωγήινων πολιτισμών είναι ένα ερώτημα που απασχολεί τον άνθρωπο εδώ και εκατοντάδες χρόνια, πρέπει να ταξιδέψουμε πίσω στο Μεσαίωνα που βρίσκουμε τις πρώτες αναφορές σε βιβλία και συγγράμματα, ίσως και πιο πίσω στο χρόνο, στην Αρχαία Ελλάδα. 

Με την τρομακτική εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία 100 χρόνια, μαζί με την άνοδο της ποπ κουλτούρας (οι εξωγήινοι που επισκέπτονται τη Γη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα σε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ και βιβλία), νιώθουμε ότι βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στο να επικοινωνήσουμε με κάποια μορφή εξωγήινης μορφής που βρίσκεται βαθιά μέσα στο αχανές σύμπαν. Ενδεχόμενο που θα αλλάξει κάθε ισορροπία στον πλανήτη μας και θα συνταράξει θεμελιώδεις αρχές (θρησκεία, πολιτική). Πόσο μάλλον αν έχουν σκοπό οι εξωγήινοι να επισκεφτούν τη Γη μία ωραία πρωία. Θα είναι κάτι το τρομακτικό, ακόμα και αν έρχονται με ειρηνικούς σκοπούς.

Μέχρι να φτάσουμε σε αυτή την ιστορική στιγμή της επικοινωνίας ή της συνάντησης με εξωγήινους, με τις θεωρίες να δίνουν και να παίρνουν, από απίθανες σε πιο απίθανες και αστείες, έρχεται μία νέα εργασία. Αυτή τη φορά από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και του Montana Technological University που μιλάει για εξωγήινους που βρίσκονται ήδη εδώ, κρυμμένοι βαθιά μέσα στη Γη ή στους ωκεανούς ή ακόμα και στη Σελήνη. Γνωστοί και ως cryptoterrestrials. Ναι, η θεωρία αυτή πηγάζει από επιστήμονες και ερευνητές αυτών των δύο σεβαστών και διάσημων πανεπιστημίων, όχι από κάποιον τυχαίο σε ένα καφενείο.

Ιδιαίτερα τα τελευταία δέκα χρόνια, η NASA φαίνεται πιο εξωστρεφής γύρω από ανάλογες συζητήσεις, κυκλοφορούν νέες εκθέσεις και βίντεο με UAP (Απροσδιόριστα Ανώμαλα Φαινόμενα, όρος που έχει αντικαταστήσει τα αγαπημένα UFO), υπάρχουν ακόμα και επίσημες καταθέσεις στο Κογκρέσο από πρώην αξιωματικούς της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας και του ναυτικού που ήρθαν σε επαφή ή είδαν ιπτάμενα αντικείμενα και όχι μόνο που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν την προέλευσή τους. 

Οι επιστήμονες και ερευνητές του Χάρβαρντ και του Montana Technological University τονίζουν από την αρχή ότι οι θεωρίες – προτάσεις τους το πιθανότερο είναι να αντιμετωπιστούν με σκεπτικισμό από την πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας αλλά θα πρέπει να εξεταστούν μέσα από ανοιχτό μυαλό. 

Τι μας λένε αυτές οι απίθανες – πιθανές θεωρίες; 

1.Εξωγήινοι, απομεινάρια ενός προηγμένου αρχαίου πολιτισμού κυκλοφορούν ανάμεσά μας, «μεταμφιεσμένοι» σαν άνθρωποι και μας παρατηρούν. Τί παρατηρούν τόσα χρόνια, τόσους αιώνες, κανείς δεν γνωρίζει. 

2. Ευφυή εξωγήινα όντα, ίσως με καταγωγή από τους δεινόσαυρους, κρύβουν την παρουσία τους από τους ανθρώπους. Ίσως η καλύτερη σκέψη για να γλιτώσουν έναν δεύτερο αφανισμό. 

3. Αυτοί οι κρυμμένοι κάτοικοι της Γης έφτασαν από άλλον πλανήτη ή χρονική περίοδο. Γιατί συνεχίζουν να κρύβονται; Τί περιμένουν για να κάνουν την επόμενη κίνηση; Φοβούνται τους ανθρώπους ή έτσι μας προστατεύουν από το να καταρρεύσει ο πολιτισμός των ανθρώπων; 

4. Αυτοί οι εξωγήινοι κάτοικοι της Γης είναι περισσότερο «μαγικοί» παρά τεχνολογικά προηγμένοι, κάτι σαν άγγελοι καθηλωμένοι στη Γη. Ναι, καλά διαβάσατε το τελευταίο. 

Η είδηση κυκλοφόρησε στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά μέσα του κόσμου και άνοιξε νέες συζητήσεις, με το Πεντάγωνο να αρνείται εκ νέου ότι έχει αποδείξεις για κάθε είδους εξωγήινης μορφής ζωής στη Γη. 

Με πληροφορίες από το Futurism