Το κοστούμι έγινε διάσημο όταν η Fisher το φορούσε στην αρχή της ταινίας του 1983


Μεγάλη χαρά έδωσε στους πιστούς fans της σειράς ταινιών Star Wars η ανακοίνωση της δημοπράτησης ενός πολύτιμου κοστουμιού της βασικής πρωταγωνίστριας Kary Fisher. Συγκεκριμένα, το χρυσό κοστούμι σε στιλ μπικίνι που φορούσε η ηθοποιός ως πριγκίπισσα Leia κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Επιστροφή των Τζεντάι" της σειράς πωλήθηκε έναντι 175.000 δολαρίων, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών που χειρίστηκε την πώληση.

Το κοστούμι έγινε διάσημο όταν η Fisher το φορούσε στην αρχή της ταινίας του 1983, κατά την αιχμαλωσία της από τον Jabba the Hutt στο παλάτι του στο Tatooine οπότε αναγκάστηκε να γίνει σκλάβα. Είναι ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα των ταινιών "Star Wars" και πωλήθηκε την Παρασκευή από την Heritage Auctions με έδρα το Ντάλας.

Ο Joe Maddalena, αντιπρόεδρος της Heritage, δήλωσε ότι το κοστούμι που πουλήθηκε ήταν αυτό που δοκιμάστηκε στην οθόνη και φορέθηκε από τη Fisher στα γυρίσματα της ταινίας, αλλά τελικά δεν μπήκε στην τελική έκδοση της ταινίας, καθώς αντικαταστάθηκε με ένα που ήταν πιο άνετο.

Ο οίκος δημοπρασιών μάλιστα δήλωσε ότι το κοστούμι προκάλεσε πόλεμο προσφορών μεταξύ των συλλεκτών κάτι αναμενόμενο εφόσον η σειρά ταινιών συγκεντρώνει ακόμη και σήμερα πολλούς ένθερμους υποστηρικτές ανά τον κόσμο.