Στη σειρά παρουσιάζεται μια μεταμοντέρνα εκδοχή των Ολύμπιων Θεών. 


Η αρχαία μυθολογία αποτελεί διαχρονικά έμπνευση για πολλούς παραγωγούς. Μετά το Percy Jackson, το KAOS αντλεί περιεχόμενο από τη μυθολογική παράδοση των Ολύμπιων Θεών, σε μια μεταμοντέρνα έκδοσή τους. Η σειρά που έχει κυκλοφορήσει από τις 29 Αυγούστου, έχει ως πρωταγωνιστή τον Jeff Goldblum, ο οποίος ενσαρκώνει έναν "δολοπλόκο" Δία, φοβισμένο για την πτώση της κυριαρχίας του. 

Εννοείται τον Δία πλαισιώνουν και άλλοι Θεοί οι οποίοι φέρουν πολλά από τα χαρακτηριστικά τους, όπως είναι γνωστά απ' τη μυθολογία. Βέβαια στην υπόθεση συμμετέχουν και άλλοι μυθολογικοί χαρακτήρες, όπως η Ευρυδίκη, η Αριάδνη και ο Ορφέας. Όλοι μαζί εμπλέκονται σ' ένα περίεργο παιχνίδι εξουσίας. Μήπως όμως πίσω από τη γραφική απόδοση των θεών κρύβεται μια τραγική θέαση της πραγματικότητας;

Ας γνωρίσουμε τους χαρακτήρες:


Η Ήρα είναι η σύζυγος και αδερφή του Δία, βασίλισσα των θεών, καθώς και η θεά της γονιμότητας και του γάμου. Συχνά απεικονίζεται ως γυναίκα που περιφρονεί και τιμωρεί βάναυσα τους εραστές του Δία. Στο KAOS, η Ήρα, την οποία υποδύεται η Janet McTeer, πηγαίνει την τιμωρία ένα βήμα παραπέρα και έχει την τάση να μετατρέπει τις ερωμένες του Δία σε μέλισσες ή να κατασκοπεύει τις αναμνήσεις των ανθρώπων μέσω των άγλωσσων αφοσιωμένων της ακολούθων, των tacitas.

Η Ευρυδίκη έχει μια τραγική ιστορία στη μυθολογία καθώς πεθαίνει από δάγκωμα δηλητηριώδους φιδιού την ημέρα του γάμου της με τον Ορφέα. Στη συνέχεια κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο, ξεκινώντας έτσι το ταξίδι του Ορφέα στην προσπάθεια να την φέρει πίσω. Προτιμώντας να λέγεται Riddy, η Aurora Perrineau έχει διαφορετική άποψη για την Ευρυδίκη στον ΚΑΟΣ. Σε αντίθεση με τον μύθο, η Ευρυδίκη είναι ο κεντρικός χαρακτήρας και, εν αγνοία του Ορφέα, δεν αγαπά πλέον τον άντρα της. Η Riddy είναι καθ' οδόν για να τον ενημερώσει, όταν θα τη χτυπήσει αυτοκίνητο λίγο αφού απαρνήθηκε τους θεούς. Ωστόσο, θα κάνει ένα ταξίδι για να βρει κάτι περισσότερο από τη μοίρα της στον Κάτω Κόσμο.

Ο Ορφέας στον ΚΑΟΣ βρίσκεται πολύ κοντά στη μυθολογική ιστορία του Έλληνα ήρωα. Στο μύθο, ο Ορφέας έχει μουσικές υπερδυνάμεις με μια λύρα που του χάρισε ο Απόλλωνας. Ταξιδεύει στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω την αγάπη του, την Ευρυδίκη, και κάνει συμφωνία με τον Άδη ότι μπορεί να την παίξει από εκεί, αρκεί να μην γυρίσει να ελέγξει αν είναι πίσω του. Στη σειρά, ο Ορφέας (Killian Scott) είναι εξίσου απελπιστικά ερωτευμένος με την Ευρυδίκη και είναι διάσημος τραγουδιστής. Αρχίζει να συνεργάζεται με τον Διόνυσο για να προσπαθήσει να πάρει την αγαπημένη του πίσω από τον Κάτω Κόσμο..

Ένας λιγότερο γνωστός μύθος, ο Καινέας είναι ένας τρανς άνδρας που γεννιέται ως νύμφη και ζητά από τον Ποσειδώνα να αλλάξει φύλο. Στη σειρά, ο Καινέας της Misia Butler είναι επίσης τρανς και έχει μια πιο τραγική ιστορία.

Η φήμη της Αριάδνης προέρχεται από το μύθο του Θησέα. Η Αριάδνη είναι η αδερφή του Μινώταυρου, ενός πλάσματος μισού ανθρώπου, μισού ταύρου που ο Θησέας έχει εντολή να σκοτώσει. Η Αριάδνη είναι ερωτευμένη με τον Θησέα, αλλά εκείνος την εγκαταλείπει αφού τον βοηθά να βγει από τον λαβύρινθο στον οποίο σκοτώνει το θηρίο. Στη σειρά, η Αριάδνη έχει το παρατσούκλι — Ari — και την υποδύεται η Leila Farzad.

Αγαπημένος Θεών και ανθρώπων, ο Διόνυσος είναι ο θεός του κρασιού, της βλάστησης, της γιορτής και της παραφροσύνης. Είναι γιος του Δία και συχνά παρουσιάζεται ως ένας επιπόλαιος και πάρτι άνιμαλ Θεός. Αυτή η εικόνα του Διόνυσου είναι αληθινή στο KAOS, όπου ο Nabhaan Rizwan τον υποδύεται ως χαρακτήρα που αναζητά απεγνωσμένα την έγκριση του πατέρα του και έναν βαθύτερο σκοπό όταν η Ήρα τον αποκαλεί "άχρηστο".

Ο Προμηθέας είναι ένας Τιτάνας που συνεργάστηκε με τον Δία για να δημιουργήσει τους ανθρώπους. Ωστόσο, πήγε ενάντια στις επιθυμίες του Δία όταν έδωσε στους ανθρώπους φωτιά, επιτρέποντάς τους να αναπτυχθούν με πολύ ταχύτερο ρυθμό από ό,τι θα ήθελε ο θεός της βροντής. Ως τιμωρία, ο Δίας εξόρισε τον Προμηθέα σε έναν γκρεμό όπου του ραμφίζεται το συκώτι από έναν αετό κάθε μέρα. Στη σειρά, ο Προμηθέας ζει το ίδιο δράμα, ενώ είναι και ο αφηγητής. Λειτουργεί επίσης ως έμπιστος του Δία, καθώς ο θεός τον βάζει μέσα στο παλάτι του, καθώς θέλει να ζητήσει τη συμβουλή του για ορισμένα θέματα.

Ο Άδης είναι ο θεός του Κάτω Κόσμου, ο οποίος επιβλέπει όλες τις διαδικασίες που συμβαίνουν εκεί. Σε πολλές ιστορίες, απεικονίζεται ως ο κακός και ο θεός του θανάτου. Ο Άδης παγίδευσε επίσης την Περσεφόνη στον Κάτω Κόσμο, την παντρεύτηκε και την ανάγκασε να μένει κοντά του για έξι μήνες το χρόνο. Στο KAOS απεικονίζεται ως μεγαλύτερος από άλλες διασκευές. Τον Άδη υποδύεται ο David Thewlis. Είναι πάντα κουρασμένος και καταπονημένος, ακόμη και όταν αποκοιμιέται κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Δία.

Η Περσεφόνη είναι γνωστή ως κόρη του Δία και της Δήμητρας, της θεάς της γεωργίας. Την απαγάγει ο Άδης και γίνεται η βασίλισσα του Κάτω Κόσμου, αναγκάζεται να ζήσει μαζί του για έξι μήνες και μετά στη Γη για τους υπόλοιπους. Η παρουσία της υπαγορεύει τις εποχές καθώς η Δήμητρα φέρνει γύρω από τη σοδειά όταν η κόρη της είναι μαζί της. Ο Rakie Ayola παίζει την Περσεφόνη στο KAOS και συμβάλλει καθοριστικά στο να βοηθήσει τον Άδη να οργανώσει τις εκδηλώσεις του Κάτω Κόσμου.

O Ποσειδώνας είναι ο θεός του ωκεανού. Συχνά εμφανίζεται με τρίαινα και είναι παντρεμένος με την Αμφιτρίτη, μια θαλάσσια νύμφη. Είναι επίσης αδελφός του Δία και του Άδη, καθώς και της Ήρας. Στο KAOS, τον Ποσειδώνα ενσαρκώνει ο Cliff Curtis. Είναι ένας πλούσιος θεός που ζει σε ένα γιοτ και δεν ενδιαφέρεται για τις ανησυχίες του αδελφού του.