Το goth δεν είναι απλώς μια μόδα. Είναι ένα ολόκληρο attitude και τρόπος ζωής. 


H goth θηλυκή persona δεν σταματά ποτέ να είναι επίκαιρη. Είναι αξιαγάπητη, συχνά περιθωριοποιημένη και μπορεί να τρομάζει με την παρουσία της, αλλά διαθέτει έξυπνο χιούμορ και δεν παραλείπει ποτέ να ρίχνει ένα ειλικρινές φως στον απογοητευτικό κόσμο γύρω της.

Τελευταία, το νεο - goth κίνημα έρχεται στο προσκήνιο ολοένα και περισσότερο όπως φαίνεται και από τη μεγάλη δημοσιότητα του Wednesday και του πρόσφατου remake του "Beetlejuice Beetlejuice". Οίκοι μόδας εμπνέονται από τη dark αισθητική των ηρωίδων και όλα δείχνουν πως το goth επανεμφανίζεται σε μια πιο φρέσκια εκδοχή.

Με αφορμή αυτή τη νέα προσέγγιση του goth που κερδίζει πολύπλευρα το νεανικό κοινό, θυμόμαστε μερικές από τις ηθοποιούς και τους ρόλους που καθόρισαν το αρχέτυπο από το αρχικό "Beetlejuice" το 1988.

1. Lydia Deetz - Beetlejuice (1988)

Η Winona Ryder έγινε icon alt-girl με τον χαρακτήρα της στο Beetlejuice (1988) ως Lydia Deetz, το goth κορίτσι που ζει σε ένα σπίτι στοιχειωμένο από φαντάσματα και εδραίωσε την εικόνα της.

2 Wednesday Addams - Addams Family/ Wednesday

Μετά την πρώτη ενσάρκωσή της από τη Lisa Loring στην τηλεοπτική εκπομπή της δεκαετίας του '60, η κακόκεφη κόρη της οικογένειας Addams έχει δεχτεί πολλές ερμηνείες όλα αυτά τα χρόνια, κυρίως στις ταινίες της δεκαετίας του '90 (Christina Ricci) και στη σειρά του Netflix Wednesday (Jenna Ortega).

3. Abby Sciuto - NCIS

Η Abby Sciuto στο NCIS απέδειξε ότι η γοτθική αισθητική δεν χρειάζεται να τελειώνει μετά το λύκειο. Η Pauley Perrette  ενσάρκωσε τον αγαπημένο χαρακτήρα της αστυνομικής σειράς για το θάρρος της να είναι πάντα ο εαυτός της και να αψηφά τα στερεότυπα. Ωστόσο, παρά την γοτθική ενδυμασία της, δεν είναι καθόλου μελαγχολική.

4. Sam Manson - Danny Phantom

Στο αγαπημένο cartoon, o φίλος της Dani μπορεί να είναι αυτός που ασχολείται με τα φαντάσματα, αλλά η Sam είναι ο goth και εκτός από υπερφυσικά ενδιαφέροντα έχει και μεγάλο πάθος για το  περιβάλλον.

5. Nancy Downs - The Craft 

Η Nancy Downs (Fairuza Balk) είναι η μόνη από τα κορίτσια του Craft που ασχολούνται με τη μαγεία η οποία πραγματικά αγκαλιάζει την γοτθική αισθητική.

6. Nico Minoru - Marvel's Runaways

Από τους χαρακτήρες των Runaways, μιας ομάδας εφήβων που πολεμούν ενάντια σε μια εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετέχουν οι γονείς τους, η Nico Minoru (Lyrica Okano) έχει μια εμφανώς γοτθική εμφάνιση.

7Lisbeth Salander - The Girl With the Dragon Tattoo

Η Lisbeth Salander (Noomi Rapace) ανήκει σταθερά στο υποσύνολο του "punk goth". Mια προικισμένη χάκερ υπολογιστών με τατουάζ, τρυπήματα και μια ανδρόγυνη εμφάνιση είναι αυθεντικά goth.

8. Tina - Glee

Αν και ο χαρακτήρας της Tina (Jenna Ushkowitz) άλλαξε με την πάροδο του χρόνου, όταν τη γνωρίσαμε, ήταν απλώς ένα goth κορίτσι που τραύλιζε στα ψέματα.

9. Robin Daggers - How I Met Your Mother

Η μουσική ταυτότητα της Robin (Cobie Smulders) μετεξελίχθηκε σε grunge goth persona, την Robin Daggers, όπως φαίνεται στο επεισόδιο της 8ης σεζόν "P.S. I Love You".

10. Ravencrow Neversmiles (The Simpsons)

Η διάσημη κόρη των Simpson, Lisa πέρασε και αυτή από μια goth φάση ως "Ravencrow Neversmiles" στο επεισόδιο 15 της σεζόν "Smart and Smarter".