Δείτε τα 13 βιβλία που βρέθηκαν στη λίστα


Ανακοινώθηκε η longlist για το Booker Prize του 2024, η οποία περιλαμβάνει 13 αγγλόφωνα μυθιστορήματα που κυκλοφόρησαν μέσα στη χρονιά σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία. Όλες οι κυκλοφορίες διακρίθηκαν και βρέθηκαν στη λίστα χάρη στη μοναδική φωνή τους, που συμβάλει στην εξέλιξη του κόσμου του βιβλίου και της μυθοπλασίας.

Μιλώντας για το φετινό longlist, ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, Edmund de Waal, δήλωσε: «Χρειαζόμαστε τη μυθοπλασία για να κάνει διαφορετικά πράγματα – να μας ανανεώνει, να μας προσφέρει καταφύγιο, να μας απομακρύνει και να μας επιστρέφει στον εαυτό μας, με έναν διευρυμένο και επανασυνδεδεμένο τρόπο. Και φυσικά να μας διασκεδάζει».

Ανάμεσα στους υποψήφιους συγγραφείς που φιγουράρουν στη λίστα είναι ο βραβευμένος με Pulitzer Hisham Matar, η Rachel Kushner, ο Tommy Orange και πολλοί ακόμη. Τρεις ήταν ωστόσο αυτοί που βρέθηκαν στη λίστα με την πρώτη τους μυθιστορηματική απόπειρα: οι Colin Barrett, Yael van der Wouden και Rita Bullwinkel.

Η shortlist του θεσμού θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ ο νικητής ή νικήτρια τον προσεχή Νοέμβριο. Αυτός ή αυτή θα λάβει ως βραβείο 50,000 βρετανικές λίρες.

Η longlist για το Booker Prize του 2024:

Colin Barrett, Wild Houses

Rita Bullwinkel, Headshot   

Percival Everett, James     

Samantha Harvey, Orbital      

Rachel Kushner, Creation Lake

Hisham Matar, My Friends            

Claire Messud, This Strange Eventful History              

Anne Michaels, Held

Tommy Orange, Wandering Stars                   

Sarah Perry, Enlightenment            

Richard Powers, Playground

Yael van der Wouden, The Safekeep

Charlotte Wood, Stone Yard Devotional