Λες και από μόνο του αυτό δεν είναι αρκετά τρομακτικό. 


Υπάρχει κάτι πιο τρομακτικό από την επιστροφή στα σχολείο; Εντάξει, τα παραλέμε. Η συνάντηση με τους φίλους συμμαθητές και αγαπημένους καθηγητές μπορεί να είναι κάτι το ευεργετικό. Μπορεί και όχι, αν κρίνουμε μέσα από κάποιες από τις παρακάτω ταινίες.

Carrie, Έκρηξη Οργής (1976)
Μεγάλη ταινία του Brian De Palma – μέσα από μία ιστορία του Stephen King - με πρωταγωνίστρια την Sissy Spacek σε έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας της. Η ντροπαλή και συνεσταλμένη Carrie δέχεται μπούλινγκ στο σχολείο, ενώ ζει σε ένα αυστηρό σπίτι με τη θρησκευόμενη μητέρα της. Μέσα από την καταπίεση και τη δύσκολη ζωή στο σχολείο, η Carrie αναπτύσσει τηλεκινητικές δυνάμεις και ετοιμάζει τη δική της απάντηση. Ο σχολικός χορός πλησιάζει σε λίγες μέρες…

Buffy the Vampire Slayer (1992)
Κλασική ταινία από τα 90s, με πρωταγωνίστρια την Buffy, μία ανέμελη μαθήτρια και μαζορέτα σε ένα κλασάτο και πλούσιο high school του Λος Άντζελες. Μία ωραία πρωία, ένας άγνωστος άνδρας (Donald Sutherland) την πλησιάζει και της λέει ότι είναι αυτής της γενιάς η Εκλεκτή, η Φόνισσα των Βαμπίρ. Στην αρχή δεν τον πιστεύει αλλά γρήγορα θα το διαπιστώσει τις δυνάμεις της και όταν ξεμυτίζουν διάφορα άλλοι βαμπίρ (Rutger Hauer, Paul Reubens) προς αναζήτηση του επόμενου θύματος (στο τσακ την γλιτώνει ο αξέχαστος Luke Perry από το “Beverly Hills”). Ακολούθησε μία ακόμα πιο επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά.

Battle Royale (2000)
Σε μία Ιαπωνία κάτω από απολυταρχική κυβέρνηση, κάθε χρόνο μία ομάδα από μαθητές γυμνασίου μεταφέρονται σε ένα μακρινό νησί και θα διαγωνισθούν σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, το Battle Royale. Θα αφήσουν κάθε μαθητή σε διαφορετικά μέρη του νησιού και αυτός ο ένας που θα παραμείνει ζωντανός μέσα σε τρεις μέρες, θα είναι ο νικητής. Χωρίς κανόνες, οι μαθητές θα αρχίσουν να αλληλοεξοντώνονται. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι έτσι δίνει το παράδειγμα σε άλλους μαθητές για να αποφύγουν τη βία στα σχολεία, αντιμετωπίζοντας τον τρόμο κατάματα.

Η Εισβολή (1998)
Η ταινία «Η Εισβολή» (The Faculty) είναι ένας από τους απολαυστικούς τίτλους των 90s, αν και δεν την θυμούνται πολλοί σήμερα. Σκηνοθέτης της ο Robert Rodriguez (Spy Kids, Από το Σούρουπο στην Αυγή) και πρωταγωνιστές μία πλειάδα από τα cool παιδιά της εποχής, Clea DuVall, Josh Hartnett, Elijah Wood, ο τραγουδιστής Usher, Salma Hayek, Jordana Brewster κ.α. Όλοι αυτοί οι διαφορετικοί χαρακτήρες, μαθητές του σχολείου, ενώνονται για να αντιμετωπίσουν ένα… εξωγήινο παράσιτο που μπαίνει στα σώματα των καθηγητών και συμμαθητών τους, τα ελέγχει και με τη σειρά τους – αγνώριστοι πια - σκορπίζουν τον τρόμο. Ακούγεται παιδιάστικο σενάριο, αλλά η δράση και αγωνία σε παρασύρει.

Σκεφτήκατε ποτέ να σκοτώσετε τον καθηγητή σας; (1999)
Η πρωταγωνίστρια Katie Holmes υπήρξε μία από τα teen idols των 90s, αρκετά χρόνια πριν μπλέξει με τον Tom Cruise. Η ταινία “Teaching Mrs. Tingle” είναι μία μαύρη κωμωδία θρίλερ, με την Katie Holmes να παίζει την Leigh Ann, μία μαθήτρια σχολείου που μαζί με δύο συμμαθητές της (Barry Watson, Marisa Coughlan) κρατούν αιχμάλωτη στο σπίτι της μίας στρυφνή καθηγήτρια (η φοβερή Helen Mirren). Η καθηγήτρια κατηγορεί την Leigh Ann ότι έκλεψε στις γραπτές εξετάσεις, κάτι που η ίδια το αρνείται. Μη σας μπαίνουν ιδέες…

Teen Wolf (1985)
Δεν την τοποθετείς στις ταινίες τρόμου, αλλά στις coming-of-age κωμωδίες, αλλά όπως και να έχει εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν λυκάνθρωπο. Δεν λείπουν και κάποιες chilling σκηνές στην ταινία με πρωταγωνιστή τον μεγάλο Michael J. Fox, ειδικά εκεί που μεταμορφώνεται σε λυκάνθρωπο. Και τι μπορεί να κάνει ένας 17χρονος μαθητής όταν ανακαλύπτει ότι μπορεί να μεταμορφώνεται σε λυκάνθρωπο; Γίνεται ο πιο δημοφιλής παίκτης μπάσκετ στο σχολείο του και η ομάδα του από τον πάτο αρχίζει να πλησιάζει την κορυφή. Το 2011 κυκλοφόρησε και μία πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά, πιο κοντά στο supernatural teen drama.