Gore, μονομάχοι, καρδινάλιοι και κουλτούρα!


Λίγο πριν την έλευση της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, ο Νοέμβριος αναμένεται να ολοκληρώσει το κινηματογραφικό μας φθινόπωρο με εκρηκτικό τρόπο! Σικάτα φεστιβαλικά dralings συνεχίζουν να πλημμυρίζουν τις οθόνες μας, η Disney ελπίζει να εντυπωσιάσει με την επιστροφή της Moana, ενώ ο «Μονομάχος» του Ρίντλει Σκοτ έρχεται για να μας (ξανά)διασκεδάσει, σε ένα από τα πιο πλούσια κινηματογραφικά μενού της χρονιάς... Ας ρίξουμε μια ματιά!

Parthenope (7 Νοεμβρίου)

Στις 7 Νοεμβρίου οι εγχώριοι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα επικό ρόστερ κινηματογραφικών επιλογών, από action χαζομάρες και ανελέητο gore, μέχρι μερικά από τα πιο πολυαναμενόμενα arthouse films της σεζόν! Ξεκινάμε από την «Παρθενόπη» του Πάολο Σορρεντίνο, όπου ο Ιταλός ωτέρ μας ταξιδεύει για ακόμη μία φορά στην ειδυλλιακή παλιά Ιταλία - ακολουθώντας τη ζωή μίας γοητευτικής και περιπετειώδους ηρωίδας στην εκθαμβωτική Νάπολη του 20ου αιώνα, και εξερευνώντας την πικρία, το πάθος, την ομορφιά και τον ρομαντισμό της ανθρώπινης εμπειρίας.

Terrifier 3 (7 Νοεμβρίου)

Συνεχίζουμε με μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το περίφημο «Terrifier 3» του Ντέιμιεν Λεόνε! Το τρίτο επεισόδιο της αποκρουστικής σειράς τρόμου ακολουθεί για ακόμη μία φορά τις αιματηρές περιπέτειες του Art the Clown, και προκάλεσε αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο για της αχαλίνωτες και φρικαλέες σκηνές βίας που εμπεριέχει. Παρά την αντιπαράθεση, το «Terrifier 3» κατάφερε να βάλει φωτιά στο αμερικάνικο Box Office, ξεπερνώντας κατά πολύ τις απογοητευτικές εισπράξεις του «Joker 2» -και σημειώνοντας εντυπωσιακότατες επιδόσεις, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις προβλέψεις των ειδικών.

Conclave (7 Νοεμβρίου)

Μπαίνουμε και επισήμως στην Οσκαρική περίοδο, με το «Conclave» του Έντουαρντ Μπέργκερ: Ο Γερμανός σκηνοθέτης αποτέλεσε την έκπληξη των προπέρσινων Όσκαρ, υπογράφοντας το πολυβραβευμένο «All Quiet on the Western Front» - και φέτος επιστρέφει δριμύτερος, με ένα θρησκευτικό θρίλερ υψηλών προδιαγραφών που υπόσχεται να του προσφέρει ακόμη περισσότερα χρυσά αγαλματίδια. Ο αγαπημένος μας Ρέιφ Φάινς ενσαρκώνει εδώ τον Λώρενς, έναν Καρδινάλιο του Βατικανού ο οποίος καλείται να ηγηθεί της διαδικασίας επιλογής του επόμενου Πάπα - και βρίσκει τον εαυτό του στο επίκεντρο μίας δαιδαλώδους και αδιαφανούς διαδικασίας, που απειλεί να ανατρέψει σύσσωμη την Καθολική Εκκλησία. Η ταινία έχει ήδη υψηλές ελπίδες για το Βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου, με τους κριτικούς να εκθειάζουν την λεπτεπίλεπτη ερμηνεία του Φάινς - ενώ η αγωνιώδης σκηνοθεσία του Μπέργκερ υπόσχεται να μας συναρπάσει.

Emilia Perez (7 Νοεμβρίου)

Ακόμη ένα φιλμ με μπόλικο awards buzz, το «Emilia Perez» του Ζακ Οντιγιάρ έκανε θραύση στο φετινό φεστιβάλ των Καννών. Η ταινία ακολουθεί μία απογοητευμένη δημοσιογράφο (Ζόι Σαλντάνια), η οποία καλείται να βοηθήσει έναν αρχηγό καρτέλ (Κάρλα Σοφία Γκασκόν) να συνταξιοδοτηθεί -και το αποτέλεσμα είναι ένα πολύχρωμο αμάλγαμα μιούζικαλ, κωμωδίας, μελοδράματος και δράσης, που ενθουσίασε τους κριτικούς και αποτελεί το σινεφίλ must-see της σεζόν…

Το αφιέρωμα συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα!