Η ταινία θεωρείται από τους Times φαβορί για τα φετινά Όσκαρ.
Μια ταινία διάρκειας σχεδόν τεσσάρων ωρών που έχει χαρακτηριστεί «αριστούργημα» και παραλληλίζεται με τον "Νονό" απέκτησε το πρώτο trailer της.
Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας τον Σεπτέμβριο, μαζί με τις ταινίες The Order του Jude Law και τη βιογραφική ταινία για τη σοπράνο Μαρία Κάλλας με πρωταγωνίστρια την Angelina Jolie, αποσπώντας όρθιο χειροκρότημα διάρκειας 13ων λεπτών.
Σε σκηνοθεσία Brady Corbet, η ταινία, που διαδραματίζεται σε εποχή πριν από 30 χρόνια, παρουσιάζει τη ζωή του László Tóth (Adrien Brody), ενός Ουγγρικής καταγωγής Εβραίου αρχιτέκτονα που επέζησε του Ολοκαυτώματος και αφού μετανάστευσε στις ΗΠΑ με τη σύζυγό του (Felicity Jones), διασταυρώνεται με τον μυστηριώδη πλούσιο βιομήχανο, Harrison Lee Van Buren (Guy Pearce), ο οποίος αλλάζει την πορεία της ζωής του.
Η ταινία αφορά το σχεδιασμό της μεταπολεμικής Αμερικής και το τι υπάρχει στα θεμέλιά της. Μας ζητά να αποφασίσουμε αν και πώς ο μπρουταλισμός του τίτλου (που είναι κανονικά αρχιτεκτονικό στιλ) συμβολίζει παράλληλα και τη σκληρότητα. Αφορά τον αντισημιτισμό και την καπιταλιστική περιπέτεια, την εμπειρία των μεταναστών που δεν έχουν αφομοιωθεί και για την αμερικανική αφέλεια που μπορεί να σταθεί απέναντι στα τραγικά, οδυνηρά βάθη της ευρωπαϊκής κουλτούρας και τεχνογνωσίας.
Ο Corbet, του οποίου οι προηγούμενες δουλειές περιλαμβάνουν cult ταινίες όπως The Childhood of a Leader και Vox Lux, πέρασε επτά χρόνια για τη δημιουργία της ταινίας διάρκειας 215 λεπτών. Έγραψε την ταινία μαζί με τη σκηνοθέτιδα του The World to Come, Mona Fastvold.
Μετά την πρώτη προβολή της ταινίας, οι κριτικοί δεν είχαν αρκετά ενθουσιώδεις για την ταινία, η οποία έχει λάβει ομόφωνους επαίνους και συγκρίνεται με μερικές από τις πιο αναγνωρισμένες χολιγουντιανές ταινίες όλων των εποχών.
Ο δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Diego Andaluz είπε ότι η ταινία βρίσκεται «στο επίπεδο» του "Νονού" του Francis Ford Coppola, του "Once Upon a Time in America και του Paul Thomas Anderson το There Will Be Blood, αποκαλώντας την «ένα αμερικανικό έπος που καθορίζει την εποχή». Σε μια κριτική πέντε αστέρων, οι Times ανέφεραν ότι μπορεί αυτή να είναι «η ταινία που θα κερδίσει» στην τελετή των Όσκαρ του επόμενου έτους.