Πήραν το χρυσό βραβείο στον Ecotrophelia Europe 2017.
Ομάδα φοιτητών της σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διακρίθηκε ανάμεσα σε 16 ευρωπαϊκές χώρες κατακτώντας το χρυσό βραβείο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Ecotrophelia, ο οποίος έγινε στις 21-22/11 στο Λονδίνο. Η ίδια ομάδα είχε προηγουμένως πρωτεύσει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φοιτητικής Καινοτομίας Ecotrophelia 2017.
Οι Έλληνες σπουδαστές κατέκτησαν αυτές τις σπουδαίες πρωτιές χάρη στο προϊόν AVOYOG που ανέπτυξαν, ένα σμούθι από αβοκάντο και στραγγιστό γιαούρτι που έχει παραχθεί με βιώσιμες μεθόδους, εμπλουτισμένο με πρεβιοτικές φυτικές ίνες (που θρέφουν την ωφέλιμη χλωρίδα του εντέρου), φυσικά αντιοξειδωτικά εκχυλίσματα και βιταμίνη C.
Ο διαγωνισμός Ecotrophelia διοργανώνεται με σκοπό τη δημιουργία νέων οικολογικών και καινοτόμων προϊόντων διατροφής.