Η Social Hackers Academy τούς εκπαιδεύει με σκοπό να τους βοηθήσει να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Τώρα ζητά τη βοήθειά μας μέσα από μια εκστρατεία crowdfunding.
Η Ελλάδα σήμερα φιλοξενεί περίπου 50.000 πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, αδυνατώντας να ορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους.
Οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος από ΜΚΟ και κυβερνητικούς φορείς επικεντρώνονται στην παροχή στέγης και τροφής, που διασφαλίζουν την επιβίωση των προσφύγων μεν, δεν προσφέρουν όμως μια βιώσιμη λύση για την ανεξαρτητοποίησή τους και την ένταξή τους στην κοινωνία. Σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα προσπαθεί να απαντήσει η Social Hackers Academy, εκπαιδεύοντας τους πρόσφυγες με στόχο να ενταχθούν άμεσα στην αγορά εργασίας και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.
Από το Σεπτέμβριο του 2017 διδάσκει προγραμματισμό σε πρόσφυγες και ήδη έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος μαθημάτων, με την οικονομική βοήθεια ιδιωτών και επιχειρήσεων, σε πρόσφυγες από την Αιθιοπία, το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Ιράν. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Social Hackers Academy, γνωστές εταιρείες τεχνολογίας έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να τους προσλάβουν, εφόσον πληρούν τις απαιτήσεις των θέσεων εργασίας που θέλουν να καλύψουν.
Τώρα όμως η Social Hackers Academy ζητά τη στήριξή μας για να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος μαθημάτων, μέσα από μια καμπάνια crowdfunding, την οποία μπορείς να βρεις εδώ.
Η Social Hackers Academy δημιουργήθηκε από τρεις προγραμματιστές (Δαμιανός Βαβανός, Chris Owen, Mikael Thomas) ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα σχετικών εκπαιδευτικών εγχειρημάτων του εξωτερικού (η φωτό από αντίστοιχο βρετανικό πρόγραμμα).
Το πρόγραμμα σπουδών της περιλαμβάνει μαθήματα JavaScript, HTML, CSS, Node, Angular, Express και Databasing σε MySQL/MongoDB. Τα βασικά όμως εφόδια που αποκομίζουν οι σπουδαστές της, πέραν των τεχνικών δεξιοτήτων, είναι η λογική επίλυσης προβλημάτων (problem-solving) καθώς και η επαφή με επιτυχημένους επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι τους προσφέρουν εθελοντικά συμβουλευτική υποστήριξη.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ.