Οι ημέρες, οι ώρες, οι ομιλητές και οι θεματικές του προγράμματος
Το Εργαστήριο Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οργανώνει και φέτος τη Βραδιά του Ερευνητή, η οποία, δεδομένων των συνθηκών, θα είναι λίγο διαφορετική απ’ ότι συνηθίζεται τόσα χρόνια. Θα διεξαχθεί ψηφιακά στο κανάλι του έργου youtube.com/rengreece.
«Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ας συστηθούμε» είναι ο φετινός τίτλος για τις εκδηλώσεις που θα προηγηθούν της Βραδιάς του Ερευνητή στη Λάρισα, από τη Δευτέρα 23/11 έως και την Πέμπτη 26/11 κάθε μέρα θα παρουσιάζεται ένα βίντεο στο οποίο ένας/μια καθηγητής/τρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα συστήνεται στο κοινό, παρουσιάζοντας τον εαυτό του/της, της ακαδημαϊκή του/της πορεία, τις σκέψεις του/της σχετικά με την έρευνα στην Ελλάδα, με την πανδημία, με τα ποια πιστεύει πως είναι τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ενός καλού ερευνητή και άλλα πολλά. Στόχος είναι το ευρύ κοινό της Λάρισας, της Θεσσαλίας, της Ελλάδας και της Ευρώπης να γνωρίσει τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τα πανεπιστημιακά έδρανα, πίσω από την ακαδημαϊκή έρευνα, πίσω από τη βαθιά μελέτη του ανθρώπου.
Έναρξη τη Δευτέρα 23/11 στις 12:00, με τον επιστημονικό υπεύθυνο του έργου, καθηγητή Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Δημήτρη Κουρέτα και οι ομιλίες που θα ακολουθήσουν είναι οι εξής:
ΤΡΙΤΗ 24/11 12:00 Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, Καθηγητής Πνευμονολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
ΤΕΤΑΡΤΗ 25/11 12:00 Ιωάννης Γιάκας, Καθηγητής Εμβιομηχανικής, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
ΠΕΜΠΤΗ 26/11 12:00 Ευτυχία Ασπροδίνη, Καθηγήτρια Φαρμακολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Την Παρασκευή 27/11, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα παρουσιάσει στη 13:00 το βίντεο “Ηθική και κοινωνική διάσταση της πανδημίας: εικαστική και βιοηθική προσέγγιση” από τον καθηγητή Ευάγγελο Πρωτοπαπαδάκη και την ομάδα Qualia.
Στις 27/11 και για τη Βραδιά του Ερευνητή, στις 19:00 θα παρουσιαστεί η συζήτηση μεταξύ του Δημήτρη Κουρέτα και της Άννας Διαμαντοπούλου, με τίτλο «Έρευνα και κοινωνία στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση», με συντονιστή τον Ανδρέα Ζαμπούκα.
Συντονιστείτε στο κανάλι του έργου στο youtube.com/rengreece