«Τα πανεπιστημιακά πτυχία με ειδικότητα σε αθλήματα των ΤΕΦΑΑ πρέπει να αναγνωρίζονται ως τα ανώτερα πτυχία κατάρτισης προπονητών σε όλα ανεξαιρέτως τα αθλήματα»



Ομόφωνο Ψήφισμα Συγκλήτου για το Σχέδιο Νόμου για τον Αθλητισμό:

Σχετικά με το ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ με τίτλο: «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λειτουργική ενίσχυση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας»,

η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ομόφωνα ψήφισε τα εξής:

1. Τα επαγγελματικά δικαιώματα των προπονητών δεν πρέπει να καθορίζονται από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου όπως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.), αλλά με νόμο του κράτους που αναγνωρίζει ως ανώτερης επαγγελματικής αξίας τα πανεπιστημιακά πτυχία των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

2. Τα πανεπιστημιακά πτυχία με ειδικότητα σε αθλήματα των ΤΕΦΑΑ πρέπει να αναγνωρίζονται ως τα ανώτερα πτυχία κατάρτισης προπονητών σε όλα ανεξαιρέτως τα αθλήματα, τα οποία δίνουν επαγγελματικά δικαιώματα προπονητή σε όλες τις κατηγορίες πρωταθλητισμού ανεξαρτήτως αθλήματος.

3. Όλοι οι προπονητές ανεξαρτήτως αθλήματος και οπωσδήποτε οι προπονητές νέων παιδιών και εφήβων να έχουν εκπαίδευση που περιλαμβάνει τουλάχιστον έξι μήνες παιδαγωγική κατάρτιση που προσφέρεται από πανεπιστήμια.