Για δεύτερη φορά η Νομική σχολή της Αθήνας κατάφερε να διακριθεί στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης


Για δεύτερη φορά η Νομική σχολή της Αθήνας κατάφερε να διακριθεί στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης, φέτος, για το Δίκαιο της Θάλασσας (NILOS Moot Court Competition) στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Υψηλότατο το επίπεδο σπουδών και φοιτητών στη Νομική Αθήνας

 Επιπλέον, η ομάδα απέσπασε το βραβείο καλύτερου δικογράφου από την πλευρά του ενάγοντος. Σημειώνεται ότι η Νομική Αθηνών είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό το 2019. Η εν λόγω διάκριση αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά την υψηλή κατάρτιση και τις ερευνητικές ικανότητες των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών καθώς και το υψηλότατο επίπεδό των φοιτητών της διεθνώς. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 9 – 13 Μαΐου 2022 διαδικτυακά. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα διαγωνίσθηκε στους προκριματικούς γύρους με τo Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης (Ολλανδία), το Πανεπιστήμιο της Ουχάν (Κίνα), το Πανεπιστήμιο της Τζακάρτα και, συγκεντρώνοντας την καλύτερη βαθμολογία από την πλευρά του ενάγοντα, κατάφερε να περάσει στον τελικό όπου αντιμετώπισε για πρώτη φορά την ομάδα του Πανεπιστημίου της Κύπρου.

Στον τελικό, η ελληνική ομάδα έλαβε εξαιρετικά σχόλια από τους δικαστές και διοργανωτές τόσο για την επιτυχία τους όσο και για τις γνώσεις και την προετοιμασία της. Η υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε σε ζητήματα θαλάσσιας επιστημονικής έρευνας, πόντισης καλωδίων, πρόσβασης σε λιμένες και ιστορικών δικαιωμάτων δύο παράκτιων κρατών. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με θέματα όπως η αλιεία, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών απαρτιζόταν από τους προπτυχιακούς φοιτητές Ίρις – Αικατερίνη Καμπέρογλου (2ο έτος), Αγγελική Κωνσταντάρα (3ο έτος), Μαρίλια Πλατσά (3ο έτος), Κωνσταντίνο Ψευδό (3ο έτος) και Ευρυδίκη Λιλίτση (4ο έτος). Την ομάδα προετοίμασαν οι Ευθύμιος Παπασταυρίδης, Δημήτριος Πανούσιος, Κωνσταντίνα Μελετιάδου και Ειρήνη Ζαχαριάδη ενώ την ακαδημαϊκή επίβλεψη την είχε αναλάβει η Καθηγήτρια Μαρία Γαβουνέλη.

Πηγή: www.ethnos.gr