Η Τέχνη στα ψιλά γράμματα
Δεν είναι η πρώτη φορά στην "ιστορία" που το graffiti δεν αντιμετωπίζεται ως τέχνη.
Με την ίδια οπτική αντιμετωπίστηκε και το σχέδιο -του γνωστού (σε παγκόσμιο επίπεδο) street artist WD (Wild Drawing)- που κοσμούσε τα τελευταία πέντε χρόνια τη βιβλιοθήκη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αφού αποφάσισαν να το εξαλείψουν και να το αντικαταστήσουν με ένα όχι και τόσο γοητευτικό γκρι...
Φυσικά η ενέργεια αυτή δεν έμεινε ασχολίαστη από τον ίδιο τον δημιουργό ο οποιος δήλωσε:
«Είναι κρίμα αυτό που έγινε. Όχι γιατί είναι δικό μου έργο, αλλά γιατί σηματοδοτεί την νέα “κανονικότητα” γενικά, αλλά και ειδικά σε ό,τι αφορά τον δημόσιο χώρο, πλατείες, παραλίες, δάση κλπ.
Το έκανα μέρα μεσημέρι, μπαινόβγαινε κόσμος και κανείς δεν ειπε κάτι αρνητικό, ίσα-ίσα. Κι αν ενοχλούσε γιατί δεν το έσβησαν 5 χρόνια τώρα; Welcome to the new “normality”.»
Να σημειωθεί ότι ο WD έχει αφήσει τα καλλιτεχνικά ίχνη του σε πολλές γειτονιές της Αθήνας αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
Κάτι άλλο ακόμη που δεν θα μπορούσε να μείνει απαρατήρητο ήταν η πρώτη αντίδραση στο "τόπο του εγκλήματος" ως η ελάχιστη εκδήλωση αγανάκτησης για την αφαίρεση του έργου.
Το ταλέντο του WD και άλλων καλλιτεχνών του δρόμου είναι αναμφισβήτητο αλλά για αρκετούς μάλλον ψιλά γράμματα.
Και τώρα μια μικρή περιπλάνηση σε δρόμους, στενά και κτίρια της Αθήνας, της Νάξου, της Μάλτας, της Φιλανδίας, του Βισμπάντεν, του Βερολίνου, που ο WD μεταμόρφωσε κυριολεκτικά σε τέχνη.
Για περισσότερη μαγεία εδώ