To tribal είναι παρελθόν για τους λάτρεις των τατουάζ. 


Ξεχάστε τα tribal τατουάζ καθώς ανήκουν στην προηγούμενη γενιά. Η Gen Z εισάγει ένα φουτουριστικό, νέο favorite στην τέχνη της δερματοστιξίας. Η νέα τάση τατουάζ είναι το cybersigilism, ένα είδος αιχμηρής τεχνικής που έχει κάτι από τη γοτθική όσο και τη διαστημικής εποχής.

"Αυτά τα τατουάζ τυπικά διαθέτουν περίπλοκες, λεπτές μαύρες γραμμές που σχηματίζουν αιχμηρά μοτίβα", εξήγησε η καλλιτέχνης τατουάζ Sydney Smith στο Popsugar. Περιλαμβάνουν τεχνολογικά ή μυστικιστικά στοιχεία, δημιουργώντας μια μοναδική αισθητική που είναι τόσο σύγχρονη όσο και αρχαία.

"Σε αυτόν τον κόσμο με τους γρήγορους ρυθμούς οι άνθρωποι πάντα αναζητούν τρόπους να ξεχωρίσουν και να πουν τις ιστορίες τους", εξήγησε ο Smith. "Τα τατουάζ Cybersigilism δίνουν τη δυνατότητα στη νέα γενιά να δείξουν πώς οι πεποιθήσεις και οι εμπειρίες μας μπλέκονται με την ψηφιακή μας ζωή".

Η συγκεκριμένη τάση τατουάζ έχει εκτοξευθεί στο TikTok, όπου χιλιάδες χρήστες υπερηφανεύονται για τα τατουάζ τους, ενώ ακόμη και διασημότητες ακολουθούν τη μόδα. Η Dua Lipa έχει ένα μικρό έργο τέχνης στον δικέφαλό της, ενώ το τατουάζ στη σπονδυλική στήλη της Billie Eilish καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την πλάτη της. Η Phoebe Bridgers έχει ένα τατουάζ cybersigilism στο ισχίο της και το ένα πόδι της Grimes φέρει τατουάζ σε παρόμοιο στυλ, αν και με κόκκινο μελάνι.

Για όσους θέλουν να κάνουν το δικό τους cybersigilism tattoo, θα πρέπει να το πληρώσουν πιο ακριβά. Τα μικρά τατουάζ μπορεί να κοστίζουν έως και 100 ευρώ, ενώ τα μεγαλύτερα κομμάτια μπορεί να κοστίζουν πάνω από 500 δολάρια, σύμφωνα με την Popsugar.

"Αυτά τα τατουάζ συχνά απαιτούν πολύ λεπτομερή δουλειά, η οποία απαιτεί περισσότερο χρόνο και δεξιότητα, επομένως μπορεί να δείτε μια υψηλότερη τιμή σε σύγκριση με το μέγεθος της δουλειάς", ανέφερε η tatoo artist.