Μεταλλαγμένος χαμός!


Το «Deadpool & Wolverine» βρίσκεται προ των πυλών!! Σε λιγότερο από μία εβδομάδα θα έχουμε επιτέλους την ευκαιρία να απολαύσουμε τις νέες περιπέτειες του Wade Wilson, τη μεγάλη επιστροφή του Hugh Jackman στο ρόλο του Wolverine, αλλά και μία θεότρελη παρέλαση από παλιούς και νέους μεταλλαγμένους! Οι αγαπημένοι μας ήρωες από το εκλιπόν σύμπαν της Fox πρόκειται να κάνουν για μία τελευταία φορά την εμφάνισή τους -και αν σκοπεύετε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας βλέποντας τις προηγούμενες ταινίες της σειράς, σας ετοιμάσαμε το απόλυτο tier list για να ξέρετε που βαδίζετε!

X-Men: Apocalypse (2016)

Μετά τα «First Class» και «Days of Future Past», περιμέναμε κάτι ξεχωριστό από το τρίτο μέρος της δεύτερης τριλογίας της κύριας σειράς των X-Men. Δυστυχώς, αυτή η ταινία ήταν τόσο επαναλαμβανόμενη, ανέμπνευστη και κακοφτιαγμένη, που θα ήταν ξεκαρδιστική -αν δεν ήταν τόσο ανυπόφορα απογοητευτική για τους fans των μεταλλαγμένων. Το «X-Men: Apocalypse» ήταν η στιγμή που όλα πήγαν κατά διαόλου για το franchise των X-Men, και γι' αυτό το έχουμε στον πάτο της λίστας μας.

Dark Phoenix (2019)

Η τελευταία πονεμένη ανάσα του franchise προσπάθησε (για κάποιον ανεξήγητο λόγο) να ξανα-μανα προσπαθήσει το «Phoenix Saga» και το αποτέλεσμα είναι μία ταινία που δεν είδε κανείς -και στην οποία όλοι ανεξαιρέτως οι πρωταγωνιστές υπνοβατούν.

The New Mutants (2020)

Μιλώντας για ταινίες που δεν είδε κανείς, το «βασανισμένο» New Mutants είχε μια καλή ιδέα, ένα υπέροχο καστ και ένα όνειρο -αλλά τελικά κατέληξε να είναι βαρετό και αναξιομνημόνευτο. Κρίμα, γιατί θα θέλαμε πολύ να δούμε μια σοβαρή μεταφορά των «New Mutants» στην οθόνη.

Deadpool 2 (2018)

Δεν είμαστε οι μεγαλύτεροι fans των ταινιών του Deadpool, όσο κι αν αγαπάμε την ερμηνεία του Ryan Reynolds στο ρόλο. Όταν ο κατακόκκινος σπαθάκιας βρίσκεται στο επίκεντρο, τα πράγματα γίνονται κάπως κουραστικά -με ασταμάτητα κριντζ αστειάκια, ανύπαρκτο σενάριο και ποπ αναφορές που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Οριακά πονοκέφαλος.

Deadpool (2016)

Το πρώτο «Deadpool» είναι κάπως πιο υποφερτό από το δεύτερο, κρατώντας χαμηλότερους τόνους -αλλά εμείς εξακολουθούμε να μην βλέπουμε την ανάγκη για μία μισοψημένη υπερηρωική παρωδία την σήμερον ημέρα.

The Wolverine (2013)

Η πρώτη ταινία του James Mangold με πρωταγωνιστή τον Logan έκανε εντύπωση όταν κυκλοφόρησε το 2013, αλλά έχει ως επι το πλείστον ξεχαστεί από τότε. Οι πρώτες δύο πράξεις της ταινίας είναι ατμοσφαιρικές, αλλά στο τέλος το φιλμ μετατρέπεται σε έναν CGI υπερηρωικό αχταρμά.

X-Men: The Last Stand (2006)

Η τρίτη ταινία της original τριλογίας είναι ένα από τα πιο μισητά επεισόδια του saga στους κύκλους των fans, αλλά στην πραγματικότητα, δεν είναι και τόσο χάλια όσο ακούγεται. Διατηρεί την χαρακτηριστική ατμόσφαιρα των δύο πρώτων ταινιών αλλά προσφέρει μία κάπως υπερβολικά μπερδεμένη κατάληξη, σε ενα φιλμ που τελικά, δεν είναι τόσο iconic όσο θα ήθελε.

Logan (2017)

Η κουλτουριάρικη προσπάθεια του James Mangold να δημιουργήσει ένα ψαγμένο φιλμ με τον Wolverine γοήτευσε κοινό και κριτικούς, αλλά αν μας ρωτάτε, πέφτει με τα μούτρα στα χιλιοπαιγμένα tropes των geezer teasers -σε μία ιδιαίτερα καλοφτιαγμένη, αλλά εντελώς ανέμπνευστη νεο-ουέστερν περιπέτεια.

X-Men Origins: Wolverine (2008)

Το αδικημένο παιδί του franchise και το αιώνιο προσωπικό μας guilty pleasure! Το «X-Men Origins: Wolverine» του Gavin Hood έχει ο,τι μπορεί να ζητήσει κανείς από μία υπερηρωική ταινία των 2000s: Κακά γραφικά, ψευτο-κουλ επικούρες, ασταμάτητη ανεγκέφαλη δράση, υπέροχη φωτογραφία και ένα επικό καστ που τα δίνει όλα.

X-Men (2000)

Η ταινία που τα ξεκίνησε όλα φαντάζει κάπως ξεπερασμένη σήμερα, αλλά εξακολουθεί να βλέπεται ευχάριστα. Τι άλλο να πει κανείς για το «X-Men» του 2000;

X2: X-Men United (2003)

Η ταινία που έφερε τα πάνω κάτω και ενθουσίασε έναν ολόκληρο πλανήτη. Βουτηγμένη στο χρώμιο και στο 2000s edge, το X2 είναι συναρπαστικό, υπερκουλ, μυστηριώδες και επικίνδυνο -και ταυτόχρονα, εντυπωσιακό και ιδιαίτερα καλογραμμένο!

X-Men: Days of Future Past (2015)

Η συγκεκριμένη ταινία ήταν κάπως απογοητευτική ως συνέχεια στο αγαπημένο μας «First Class» (ακόμη θέλουμε να δούμε το «χαμένο επεισόδιο» με τη δολοφονία του Kennedy), αλλά με τα χρόνια έχει βελτιωθεί στο μυαλό μας. Mερικές από τις πιο καλογραμμένες και συγκινητικές στιγμές ολόκληρου του saga βρίσκονται εδώ, ακόμη κι αν το τελικό αποτέλεσμα είναι κάπως άνισο.

X-Men: First Class (2011)

Η πιο ατμοσφαιρική, αξέχαστη και κεφάτη περιπέτεια των X-Men έχει ένα ύφος που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ σε ταινία της σειράς -αλλά ούτε και στη φιλμογραφία του Matthew Vaughn! Σικάτο, μουράτο, άνετο, συναρπαστικό, το «First Class» μας παρουσίασε τους υπέροχους James McAvoy και Michael Fassbender στους ρόλους των Xavier και Magneto, και έβαλε τα θεμέλια για ένα υπέροχο υπερηρωικό σύμπαν που δεν έγινε ποτέ. Όχι μόνο η καλύτερη ταινία των Xmen, αλλά και μία από τις κορυφαίες υπερηρωικές ταινίες όλων των εποχών!