Από τα Minions μέχρι το Alien!


Στον απόηχο της κυκλοφορίας του «Deadpool & Wolverine», οι απανταχού κινηματογράφοι ετοιμάζονται να κατεβάσουν παλμούς: Με το καλοκαιρινό ζενίθ να έχει παρέλθει, ο Αύγουστος αναμένεται χαλαρός, γεμάτος σικάτες κυκλοφορίες χαμηλότερων τόνων, αναρίθμητες επανεκδόσεις κλασσικών αριστουργημάτων, καθώς και μερικές Χολιγουντιανές... δευτεράντζες. Ιδανική ευκαιρία λοιπόν για να κάνετε catch-up στα μεγάλα φιλμ των τελευταίων δύο μηνών και να απολαύσετε (ξανά) μερικές από τις κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών, αν φυσικά δε σκοπεύετε να περάσετε τα βράδια σας απολαμβάνοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Despicable Me 4 (22 Αυγούστου)

Η μεγαλύτερη κυκλοφορία του μήνα απευθύνεται σε όλη την οικογένεια: Ο Γκρού και τα Μίνιονς του επιστρέφουν ξανά (δύο ολόκληρους μήνες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας), για να αντιμετωπίσουν νέους εχθρούς, παλιούς ανταγωνιστές, καθώς και τις προκλήσεις της οικογενειακής ζωής. Ασταμάτητο slapstick, αχαλίνωτα gags και η πολύχρωμη οπτική ταυτότητα της Illumination δίνουν εδώ το παρόν, σε ενα franchise που έχει αποδείξει επανειλημμένα την box office ισχύ του.

Alien: Romulus (29 Αυγούστου)

To πολυτάραχο franchise του «Alien» επιστρέφει ξανά. Μετά το αυθεντικό αριστούργημα του Ridley Scott το 1979 και το εκρηκτικό action sequel του James Cameron το 1986, η εν λόγω σειρά έχει δυσκολευτεί να αναπαράξει την αρχική της λάμψη: Ο David Fincher μας παρέδωσε ένα... μπασταρδεμένο threequel το 1992, ενώ το 1997 κυκλοφόρησε το 4ο και χειρότερο φιλμ του franchise. To 2012 και το 2017, o Ridley Scott επέστρεψε με τα «Prometheus» και «Covenant», τα οποία θεωρήθηκαν υπερβολικά δαιδαλώδη και υπερφίαλα από τους fans της σειράς και σήμερα, η Disney επιστρέφει με την 7η εμφάνιση των αηδιαστικών εξωγήινων. Με την συντριπτική πλειοψηφία των ταινιών να αποτελούν σκέτη απογοήτευση (η σειρά υπνοβατεί εδώ και τέσσερις δεκαετίες), θα μπορέσει το νέο φιλμ να σπάσει τον κύκλο της σαπίλας;

Borderlands (22 Αυγούστου)

Το πιο hot βιντεοπαιχνίδι της προηγούμενης δεκαετίας γίνεται επιτέλους (;) ταινία, σε ένα χολιγουντιανό blockbuster που δε ζήτησε κανείς. Το χαζοχαρούμενο looter-shooter της 2K έκανε θραύση όταν κυκλοφόρησε το 2009, αλλά σήμερα θεωρείται ξεπερασμένο -και το ανεξήγητα ηλικιωμένο καστ του φιλμ (Cate Blanchett, Jamie Lee Curtis, Jack Black, Kevin Hart) κάνει την ταινία να φαντάζει ακόμη πιο άτοπη.

The Crow

Το Χόλιγουντ επιχειρεί να αναδημιουργήσει το cult classic του Alex Proyas, αντικαθιστώντας εδώ τον Brandon Lee με τον συμπαθέστατο Bill Skarsgaard. Το αυθεντικό «The Crow» του 1994 έμεινε στην ιστορία για το τραγικό οn-set ατύχημα που στοίχισε τη ζωή στον χαρισματικό πρωταγωνιστή του, μετατρέποντας έτσι το φιλμ στην απόλυτα emo εμπειρία. Σήμερα, στην 30στή επέτειο της κυκλοφορίας του, αναρωτιώμαστε αν υπάρχει χώρος για ένα νέο «Κοράκι» στον 21ο αιώνα.

Shawshank Redemption (1 Αυγούστου)

Το αειθαλές crowdpleaser του Frank Darabont επιστρέφει στους κινηματογράφους από τη Summer Classics. Η ελπιδοφόρα ιστορία δύο καταδίκων στις φυλακές του Μέην (Morgan Freeman και Tim Robins) απέσπασε 7 υποψηφιότητες για Όσκαρ και αποτελεί μέχρι και σήμερα αγαπημένο του κοινού, διατηρώντας ακλόνητο τη θέση του στην κορυφή του IMDb Top 250.

Batman: Caped Crusader (1 Αυγούστου)

Και για όσους δεν έχουν όρεξη να βγουν από το σπίτι, σας έχουμε και μία streaming επιλογή: Το «Batman: Caped Crusader» αποτελεί μία (ακόμη) τηλεοπτική, animated εκδοχή του Ανθρώπου Νυχτερίδα, από τα χεράκια του J.J. Abrams και του Bruce Timm (ο οποίος μας χάρισε κάποτε το θρυλικό «Batman The Animated Series»). Η σειρά, που μεταφέρει τη δράση στα μέσα του 20ου αιώνα, ακολουθεί έναν νεαρό Bruce Wayne στα πρώτα χρόνια της καριέρας του -καθώς έρχεται αντιμέτωπος με νέες, ρετροφουτουριστικές εκδοχές των κλασικών εχθρών του. Η σειρά αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Amazon prime.