Μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε!


Η συνταγή είναι απλή: Ένας αθεράπευτα κατσούφης πρωταγωνιστής αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν ανυπόφορο χαζιοβιόλη -και η αναπόφευκτη σύγκρουσή τους μας προσφέρει μία σειρά από απολαυστικά gags! Αν όλα πάνε καλά, οι δύο ήρωες πετυχαίνουν εν τέλει το σκοπό τους -και στην πορεία, μαθαίνουν κάτι για τον κόσμο, αλλά και για τον εαυτό τους. 

Το κλασικό κλισέ του «Odd Couple» («Αταίριαστο Δίδυμο») είναι ένα από τα παλαιότερα εργαλεία στη φαρέτρα του Χόλιγουντ -από τις ασπρόμαυρες περιπέτειες των Abbot & Costello μέχρι τα αναρίθμητα sitcoms της δεκαετίας του '70. Με αφορμή την κυκλοφορία του «Deadpool & Wolverine» λοιπόν, (όπου ο αέναα μουντρούχος Logan αναγκάζεται να συνεργαστεί με τον ανελέητα χαζοχαρούμενο Wade), ρίχνουμε μια ματιά στα αγαπημένα μας σύγχρονα παραδείγματα του είδους -από τις κλασικές κομωδίες των eighties, μέχρι τα κινουμένα σχέδια του σήμερα!

Planes, Trains, and Automobiles (1987)

Λίγες ταινίες του είδους είναι πιο εμβληματικές από το «Planes, Trains, and Automobiles» του John Huges, όπου ένας καθωσπρέπει Steve Martin καλείται να κάνει ένα μακρόσυρτο ταξίδι στο πλευρό του απερίγραπτου John Candy. Bonus: Το 2010, ο Todd Philips επέστρεψε στο ίδιο κόνσεπτ, με πρωταγωνιστές τους Robert Downey Jr. και Zach Galifianakis!

Toy Story (1995)

«Aταίριαστα ζευγάρια» υπήρχαν από πάντα στο animation, αλλά με την άφιξη του «Toy Story» το 1995, το εν λόγω trope καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο χιλιοπαιγμένα κλισέ του 21ου αιώνα! Λίγα χρόνια μετά το «Toy Story» είχαμε το «Shrek», το «Finding Nemo» και το «Ice Age», και στη συνέχεια, το trend καθιερώθηκε με τα «Up», «Inside Out», «Cars 3», «Trolls», «Onward» και πολλά πολλά ακόμη...

Hot Fuzz (2007)

Έχουμε ήδη κάνει ένα ολόκληρο αφιέρωμα στο υποείδος του Buddy Cop Movie και πως αυτό εκμεταλλεύεται τις ετερόκλητες προσωπικότητες των πρωταγωνιστών, από το «Φονικό Όπλο» και το «Rush Hour», μέχρι το «Tango & Cash» και το «48 Hrs». Συγκεκριμένα, ξεχωρίζουμε εδώ το «Hot Fuzz» του 2007, όπου Edgar Wright και Σία εφαρμόζουν τα κλασικά κλισέ στην ανέμελη Βρετανική επαρχία.

Twins (1988)

Τι πιο ετερόκλητο από έναν στρουμπουλό κοντοστούπη και έναν παραφουσκωμένο σφίχτη; Οι Danny DeVito και Arnold Schwartzennegger εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις κωμικές δυνατότητες των διαφορών τους, συμπρωταγωνιστώντας σε μία σειρά από κλασικές κομωδίες -και συγκεκριμένα στο «Twins», ο καλοκάγαθος Arnie πλαισιώνεται από έναν κουτοόνηρο και σκληραγωγημένο Danny...

The Nice Guys (2016)

Και φυσικά, δε χάνουμε ποτέ ευκαιρία να αναφέρουμε το αγαπημένο μας «The Nice Guys» του Shane Black, όπου ένας κομψευόμενος Ryan Gosling και ένας βρωμερός Russel Crowe μπλέκονται σε μία σκοτεινή ντετεκτιβική περιπέτεια. Η καλύτερη ταινία του Shane Black (με διαφορά), καθώς και ένα απολαυστικότατο κωμικό νεο-νουάρ!