Η Marvel αναμασά το παρελθόν της.


Σε μια ακόμη προσπάθεια να αναζωογονήσει το κινηματογραφικό της σύμπαν, η Marvel έκανε μόλις πριν από λίγες ώρες μία σοκαριστική ανακοίνωση: Ο Robert Downey Jr ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Marvel Cinematic Universe, ενσαρκώνοντας αυτη τη φορά όχι τον Iron Man, αλλά τον πανκάκιστο Dr. Doom!

O Viktor Von Doom (γνωστός και ως Doctor Doom), είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς, αδίστακτους, αλλά και δημοφιλείς κακούς που έχουν εμφανιστεί ποτέ στο κομιστικό σύμπαν της Marvel: Κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση το 1962, ο Doom έχει πάνω από μισό αιώνα ιστορίας στο ενεργητικό του, πρωταγωνιστώντας σε μυριάδες περιπέτειες και μετρώντας αναρίθμητους θαυμαστές -και παρόλο που ξεκίνησε ως ανταγωνιστής των Fantastic Four, ο Doom γρήγορα εξελίχθηκε σε καθολική απειλή για ολόκληρο το Μαρβελικό σύμπαν, με την υπεροψία, την ισχύ και την ιδιοφυΐα του να φέρνουν ασταμάτητους πονοκεφάλους στους πρωταγωνιστές μας.

Όπως είναι φυσικό, η μέχρι τώρα απουσία του Doom από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel είχε κάνει αίσθηση -με τους fans να αναρωτιούνται εδώ και χρόνια ποιος θα μπορούσε να ενσαρκώσει τον αδίστακτο στρατηλάτη. Ε λοιπόν, όλη αυτή η αγωνία έφτασε σήμερα στο τέλος της -με τον Robert Downey Jr. να εμφανίζεται στη σκηνή του San Diego Comic-Con, και να ανακοινώνει με στόμφο την επιστροφή του στο Marvel Cinematic Universe!

Απ' ότι φαίνεται, σε ένα Χόλιγουντ που πλημμυρίζει από παλιά και νέα ταλέντα, η Marvel είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον μυρηκασμό του παρελθόντος: Όταν ο Downey Jr. ανέλαβε τον ρόλο του Tony Stark το 2008, η περσόνα του παραλλήλιζε ιδανικά αυτήν του χαρακτήρα του -δημιουργώντας έτσι ένα ιδανικό ταίριασμα. Αντιθέτως, η περσόνα του Downey (συμπαθής, χαρισματικός, χιουμορίστας) σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την ακλόνητη, επιβλητική και ανέκφραστη προσωπικότητα του Doom -με τη Marvel να στρέφει το βλέμμα της στις επιτυχίες του παρελθόντος, αντί να εστιάζει στις τολμηρές επιλογές του μέλλοντος.

Σε κάθε περίπτωση, το casting του Downey εδώ είναι εντελώς ανέμπνευστο -και για να σας το αποδείξουμε, ετοιμάσαμε στα γρήγορα μία λίστα με άλλους, παλιούς και νέους ηθοποιούς που θα είχαν πολύ περισσότερα να δώσουν στον συγκεκριμένο ρόλο, εμφυσώντας νέο αέρα στο παραφουσκωμένο Μαρβελικό franchise.

Mads Mikkelsen

Πρώτη και τελευταία επιλογή των fans για το ρόλο του Doom ήταν, είναι και θα είναι για πάντα ο αγαπημένος μας Mads Mikkelsen! Και ναι, ξέρουμε πως ο αθεόφοβος Δανός ενσάρκωσε τον Caecillius στο «Doctor Strange» του 2016, αλλά όπως καταλάβατε, η Marvel δε φοβάται τα recasts -οπότε, δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία!

Viggo Mortensen

Μπορεί ο Viggo Mortensen να έχει εκφράσει επανειλημμένα την αδιαφορία του για τα θορυβώδη μπλοκμπάστερ της εποχής μας, ο επιβλητικός Νεοϋορκέζος ωστόσο θα ήταν ιδανικός στον συγκεκριμένο ρόλο: Με μεγαλειώδη αέρα, τετράγωνο σαγόνι και καταγάλανα μάτια, ο Viggo μοιάζει να ξεπήδησε από τις σελίδες των κόμικς.

Hannah Waddingham

Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα την αγάπη μας για τους genderbent χαρακτήρες και, όποιος έχει δει έστω και λίγο από το τηλεοπτικό «Ted Lasso», ξέρει πως η Hannah Waddingham θα ήταν ιδανική επιλογή! Πανύψηλη και επιβλητική, στωική και ακλόνητη, η Βρετανίδα ηθοποιός θα έφερνε φρέσκο αέρα στο ρόλο, προσφέροντάς κάτι το ξεχωριστό.

Kevin Durand

Μπορεί εκ πρώτης όψεως το πρόσωπο του Kevin Durand να μην θυμίζει αυτό του Doctor Doom, ο θεόρατος Καναδός ωστόσο έχει εντυπωσιακό ανάστημα, έντονο βλέμμα και κυρίως, μία υπέροχα ανατριχιαστική, βαθιά φωνή που θα αντηχούσε ιδανικά κάτω από την μάσκα του αδίστακτου στρατηλάτη.

Glen Powell

Ναι, ναι, ξέρουμε, έχετε βαρεθεί να τον βλέπετε. Αλλά ο Glen Powell του «Top Gun: Maverick», του «Twisters» και του «Anyone But You» έχει αποδείξει επανειλημμένα το εύρος του και, σε συνδυασμό με το ανάστημα και το τετράγωνο σαγόνι του, θα ήταν ιδανικός στο ρόλο ενός νεαρότερου Viktor Von Doom.

Brad Pitt

Θέλετε ένα μεγάλο όνομα που θα ταρακουνήσει τα νερά και θα φέρει κόσμο στις αίθουσες; Ο Brad Pitt θα ήταν τέλειος στο ρόλο του Doom, έχοντας στο τσεπάκι του την βαρύτητα, το ύφος και την απαραίτητη σκηνική παρουσία. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πάντα: Adam Driver, Anthony Starr, Denzel Washington, οι επιλογές είναι ατελείωτες -και όλες ανεξαιρέτως, χίλιες φορές πιο ενδιαφέρουσες από την άτοπη και ανεπιθύμητη επιστροφή του Robert Downey Junior σε έναν ρόλο που δεν του ταιριάζει. Δυστυχώς, η Marvel δείχνει να πιστεύει πως μόνο τα σκουριασμένα σύμβολα του παρελθόντος μπορούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού -και ομολογουμένως, αν κρίνουμε από τις προβλεπόμενες εισπράξεις του «Deadpool & Wolverine», ίσως αυτή να είναι η πικρή πραγματικότητα.