Ο πιο γοητευτικός σταρ του σύγχρονου Χόλιγουντ!


Channing Tatum is back! Μετά από μερικά χρόνια αποχής από το προσκήνιο (όπου εμφανιζόταν κυρίως σε cameo ρόλους), ένας από τους πιο δημοφιλείς σταρ της προηγούμενης δεκαετίας έχει επιστρέψει δριμύτερος στις οθόνες μας: Ο Channing Tatum είναι, αν μας ρωτάτε, ένας από τους πιο χαρισματικούς σταρ που έχουν περάσει ποτέ από το Χόλιγουντ, με την αδιαμφισβήτητη γοητεία και το καλογυμνασμένο κορμί του να πλαισιώνονται από μία κάπως κυνική αλλά και γκαφατζίδικη περσόνα, που φέρνει στο μυαλό την χρυσή εποχή του Harrison Ford! Συνδυάζοντας την ακαταμάχητη αυτοπεποίθηση με την γοητευτική αφέλεια (καθώς και τα εντυπωσιακά μουσικοχορευτικά skills του), ο Tatum ταιριάζει γάντι σε κάθε λογής genre -από φαρσοκωμωδίες και μιούζικαλ, μέχρι ταινίες δράσης, rom-coms και σοβαροφανή, δακρύβρεχτα δράματα.

Πέρα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους που τον καθόρισαν ως έναν από τους κορυφαίους σταρ της βιομηχανίας (Step Up, Magic Mike, G.I.Joe), ο Channing Tatum λατρεύει να κάνει και απροσδόκητες εμφανίσεις στα projects των φίλων του: από το «Don Jon» και το «This is the End», μέχρι τα πιο πρόσφατα «Free Guy» και «Bullet Train», o Tatum έχει γίνει πλέον γνωστός για τους, συχνά αυτοσαρκαστικούς, αναπάντεχους ρόλους-έκπληξη που τείνει να αναλαμβάνει, με αποκορύφωμα ίσως την αξέχαστη εμφάνισή του στην τρίτη πράξη του Ταραντινικού «Τhe Hateful Eight»! Σήμερα, η φιλμογραφία του Tatum αποτελείται τόσο από πρωταγωνιστικούς ρόλους, όσο και από απρόσμενες μίνι εμφανίσεις -και η δουλειά του μετά το περσινό comeback (μόνο φέτος πρωταγωνίστησε σε μία καλοκαιρινή κομεντί με την Scarlet Johannson και έκανε μία εμφάνιση-έκπληξη στο πλευρό του Deadpool) καθρεφτίζει υπέροχα τις επαγγελματικές ευαισθησίες του.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Tatum ετοιμάζεται να επιστρέψει ξανά (για τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο) στις οθόνες μας, στο πολυαναμενόμενο φιλμ τρόμου «Blink Twice»! Η ταινία, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 12 Σεπτεμβρίου, φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή της Zoe Kravitz -και o Tatum ενσαρκώνει εδώ τον κακό της υπόθεσης, εξερευνώντας έτσι ακόμη ένα κομμάτι των ερμηνευτικών του δυνατοτήτων.

Με αφορμή την «αναγέννηση» του αγαπημένου μας ηθοποιού λοιπόν, ρίχνουμε μια ματιά στις κορυφαίες στιγμές της μέχρι τώρα φιλμογραφίας του -από το Step Up και τις απαρχές της καριέρας του, μέχρι το Magic Mike XXL, το Hail Ceasar και το 21 Jump Street!

Step Up (2006)

Θα ήταν αμαρτία να μην αναφέρουμε την ταινία που έκανε τον Tatum γνωστό στο ευρύ κοινό: Στο «Step Up» του 2006, ο 26χρονος ερμηνευτής μας εντυπωσίασε με τo καλλίγραμμο σώμα, το αβίαστο swagger και τις χορευτικές του δυνατότητες, σε ένα φιλμ που αποτελεί την απόλυτη 2000s χρονοκάψουλα: μπορεί να μην είναι η πιο καλογυρισμένη ταινία όλων των εποχών, αλλά είναι αμείωτα διασκεδαστικό και αβίαστα εντυπωσιακό, προκαλώντας μας μία εμμονή με τον χορό που διήρκεσε τουλάχιστον μισή δεκαετία.

21 Jump Street (2012)

Κύκνειο άσμα ενός genre που δεν υπάρχει πια, το «21 Jump Street» ήταν απρόσμενα προοδευτικό για την εποχή του: Δύο τριαντάρηδες μπάτσοι καλούνται να επιστρέψουν στο σχολείο στα πλαίσια μίας αστυνομικής επιχείρησης, αλλά σιγά-σιγά ανακαλύπτουν πως η woke κουλτούρα (!) έχει αλλάξει ριζικά την αμερικάνικη λυκειακή εμπειρία. Προφητικό, απρόσμενο, οξυδερκές και κυρίως, σπαρταριστά ξεκαρδιστικό, το «21 Jump Street» άφησε εποχή όταν κυκλοφόρησε, φέρνοντας στην επιφάνεια τις καθαρά κωμικές δυνατότητες του Tatum -ενώ ταυτόχρονα γέννησε ένα ολόκληρο υποείδος κωμικών reboot δραματικών σειρών, καθόρισε τους Phil Lord και Chris Miller ως κορυφαία ονόματα της βιομηχανίας, και γέννησε ένα εξίσου επιτυχημένο sequel που κυκλοφόρησε μερικά χρόνια αργότερα.

The Book of Life (2014)

Ο Tatum έχει διάφορα voice roles στο ενεργητικό του, έχοντας ενσαρκώσει, μεταξύ άλλων, τον Superman στις ταινίες της Lego. Στο «The Book Of Life» του Jorge Gutierrez, ο Tatum υποδύεται έναν ενοχλητικό καμπαλέρο, τον Joaquin, ο οποίος διεκδικεί ανελέητα την αγαπημένη του πρωταγωνιστή μας, Manolo (Diego Luna). H ιστορία ξεδιπλώνεται υπέροχα, σε ένα από τα πιο υποτιμημένα animation της προηγούμενης δεκαετίας -και ξεχιλείζει από δράση, συνάισθημα, πανέμορφα σκηνικά, και αναρίθμητες αναφορές στη Μεξικανική λαογραφία.

Magic Mike XXL (2015)

Το 2012, ο Channing Tatum αποφάσισε να αποτυπώσει στο πανί της προσωπικές του εμπειρίες ως stripper, κάτω από το σκηνοθετικό βλέμμα του Steven Soderbergh. Το αποτέλεσμα γοήτευσε το κοινό και γέννησε ένα απροσδόκητο franchise, το οποίο συνεχίζεται ακάθεκτο μέχρι και σήμερα -με αποκορύφωμα τη 2η ταινία της σειράς, όπου Magic Mike και σία μπαρκάρουν σε ένα ανέμελο road trip...

Hail, Ceasar (2016)

Το γράμμα αγάπης των αδελφών Κοέν στο παλιό Χόλιγουντ είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα διαμαντάκια της φιλμογραφίας τους: Ένα εντυπωσιακότατο καστ από σύγχρονους σταρ πρωταγωνιστεί σε μία θεότρελη σειρά από κωμικές βινιέτες που εξερευνούν τα παρασκήνια της παλιάς, «καλής» βιομηχανίας του θεάματος, και ο Tatum αναλαμβάνει εδώ έναν σύντομο αλλά αξιομνημόνευτο ρόλο, χαρίζοντάς μας ένα από τα πιο απολαυστικά μουσικοχορευτικά νούμερα των τελευταίων ετών...