Δύο προβολές back to back το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου!


Το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και η δράση «Αθηνάς Χωρίς Αυτοκίνητο» του This is Athens City Festival, μας επιφυλάσσουν μία διπλή μεταμεσονύκτια προβολή στο κέντρο της πόλης.

Λίγο πριν την έλευση του Οκτωβρίου, το This Is Athens City Festival γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο και «αδειάζει» την οδό Αθηνάς, από τις 8 το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 8 το βράδυ της επόμενης μέρας!

Στα πλαίσια της δράσης, το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα μας προσφέρει δύο μεταμεσονύκτιες προβολές κλασικών αριστουργημάτων που εξερευνούν και εξυμνούν τις μεγαλουπόλεις και την κουλτούρα τους: Τα «Φώτα της Πόλης» του Τσάρλι Τσάπλιν και «Τα Φτερά του Έρωτα» του Wim Wenders θα προβληθούν για να μετατρέψουν την οδό Αθηνάς σε ένα αυτοσχέδιο θερινό σινεμά, προσφέροντάς μας μία ειδυλλιακή κινηματογραφική βραδιά με θέα την Ακρόπολη!

Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου του event!

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, από τις 24.00 έως τις 04.00, σάς προσκαλούμε να απολαύσετε δύο αριστουργήματα του κλασικού σινεμά σε μια φαντασμαγορική διπλή προβολή με ελεύθερη είσοδο: τα ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ του Τσάρλι Τσάπλιν, συνοδεία live μουσικής από τον συνθέτη Αλέξανδρο Λιβιτσάνο, και τα ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ του Βιμ Βέντερς. 
 
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου
00:00 – 01:30
ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ | 1931, 81’
Σκηνοθεσία: Τσάρλι Τσάπλιν
Συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον συνθέτη Αλέξανδρο Λιβιτσάνο

Ως κοινωνική αλληγορία και ως ένα συγκινητικό ερωτικό παραμύθι, τα πανανθρώπινα «Φώτα» του Τσάπλιν φέγγουν ακόμα. Στο αδιαφιλονίκητο αριστούργημά του, το οποίο τοποθετείται διαχρονικά ανάμεσα στις δέκα καλύτερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου, ο σκηνοθέτης δημιούργησε μια συνταγή, συγκέρασε τη σύμπτωση, το μελόδραμα και τον διαβόητο πια τσαπλινικό ουμανισμό, δημιουργώντας έναν ολόκληρο κόσμο-καθρέφτισμα της τραχιάς μεσοπολεμικής εποχής (η Αμερική του οικονομικού Κραχ) στον οποίο ολόκληρη η ανθρωπότητα, ανεξαρτήτως φύλου και φυλής, μπόρεσε διαχρονικά να ταυτιστεί, να συγκινηθεί, να κατοικήσει. Και οι κινηματογραφικοί κόσμοι που μπορείς να κατοικήσεις είναι οι πιο πραγματικοί. 

Την προβολή θα επενδύσει με ζωντανή μουσική ο συνθέτης, ενορχηστρωτής και πιανίστας Αλέξανδρος Λιβιτσάνος.

01:45 – 04:00
ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ | 1987, 128’
Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς

Φύλακες άγγελοι περιπλανιούνται στο Βερολίνο αόρατοι, από τις σκεπές των κτιρίων αφουγκράζονται τις σκέψεις των θνητών και ονειρεύονται να μπορούσαν για λίγο να ζήσουν κι αυτοί ως άνθρωποι. Στην πιο ποιητική και φιλοσοφική δημιουργία του, με τη βοήθεια της υποβλητικής ασπρόμαυρης φωτογραφίας, ο Βέντερς συνθέτει μια εξπρεσιονιστική και βαθιά μυσταγωγική συμφωνία της μεγαλούπολης, μεταμορφώνοντας τη γερμανική πρωτεύουσα σε ένα σύμπαν που ενώνει μαγικά ορατούς και αοράτους. 

Λίγα λόγια για τη δράση «Αθηνάς Χωρίς Αυτοκίνητο»:

Ο πολύβουος δρόμος της Αθηνάς, από την οδό Ευριπίδου έως την Ερμού αδειάζει από τις 8 το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου έως τις 8 το βράδυ της Κυριακής για ένα 24ωρο γεμάτο εκδηλώσεις, μουσική και σινεμά. Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.