Η κωμική σειρά αποκτήθηκε από το Netflix στις αρχές του μήνα αλλά καθυστέρησε να κυκλοφορήσει προς απογοήτευση των fans.


Πολλοί χρήστες του Netflix ανακουφίστηκαν αφού επιβεβαιώθηκε ότι θα κυκλοφορήσει η sitcom Detroiters, μετά από μια σύντομη καθυστέρηση.

Στις αρχές του μήνα είχε γίνει γνωστό ότι η πλατφόρμα είχε αποκτήσει το Detroiters, την κωμική σειρά δύο κύκλων με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό του Ted Lasso, Sam Richardson και τον Tim Robinson του I Think You Should Leave.

Η Υπόθεση:

Η σειρά, η οποία δημιουργήθηκε από τους Zach Kanin και Joe Kelly, αφηγείται την ιστορία δύο κολλητών φίλων και ιθαγενών του Ντιτρόιτ, Sam Duvet (Sam Richardson) και Tim Cramblin (Tim Robinson) που είναι νέοι διαφημιστές στο Motor City. Χωρίς τους πόρους, τις διασυνδέσεις και το ταλέντο των μεγάλων εταιρειών, οι νέοι βασίζονται μόνο στην αδυσώπητη φιλοδοξία τους να χτίσουν μια τοπική διαφημιστική αυτοκρατορία. Ό,τι κι αν συμβεί, η αγάπη που έχουν ο ένας για τον άλλον και την πόλη τους δεν κλονίζεται ποτέ. Ο Richardson είναι περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του στο "Veep", ενώ ο Robinson είναι πρώην μέλος του καστ του "SNL" και έγινε σεναριογράφος στην εκπομπή.

Η σειρά επρόκειτο να φτάσει στο Netflix την Τρίτη 15 Οκτωβρίου. Ωστόσο, μετά από μια μικρή καθυστέρηση, το Detroiters, το οποίο προβλήθηκε αρχικά στο Comedy Central το 2017 πριν από την ακύρωσή του το επόμενο έτος, έγινε τελικά διαθέσιμο για streaming.

Η κωμική σειρά έχει συνολική βαθμολογία 95% στο σύνολο των κριτικών Rotten Tomatoes (πράγμα σπάνιο) ενώ η δεύτερη σεζόν της έχει το χαρακτηρισμό "τέλειο 100%" και έχει θεωρηθεί «απολύτως τέλεια από κάθε άποψη». Εκτός αυτού παρουσιάζεται ως ένα από τα καλύτερα κωμικά σόου της τελευταίας δεκαετίας από τους fans της εκπομπής στο X/Twitter και στην ενότητα σχολίων του Rotten Tomatoes.

Το Detroiters πήγε να πέσει θύμα μιας πρόωρης ακύρωσης και έτσι η προσθήκη του στο Netflix είναι κάπως ειρωνική, αν λάβει κανείς υπόψη τις συνήθειες της πλατφόρμας να αφαιρεί σειρές πριν προλάβουν να ολοκληρωθούν.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Kaos, μια σύγχρονη προσέγγιση της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.  Η πλατφόρμα, η οποία στο παρελθόν έχει ακυρώσει τις καλτ επιτυχίες The OA, 1899 και Shadow and Bone, δέχθηκε αντιδράσεις για την απόφαση, επειδή ο Covell είχε δηλώσει ότι η σειρά χρειαζόταν τρεις σεζόν για να φτάσει στο φυσικό της τέλος.

Το τελευταίο παράδειγμα αυτού ήταν το Kaos, μια σύγχρονη αφήγηση της ελληνικής μυθολογίας από το μυαλό του Charlie Copvell (The End of the F***ing World). Η υπηρεσία ροής, η οποία στο παρελθόν έχει ακυρώσει τις καλτ επιτυχίες The OA, 1899 και Shadow and Bone, δέχθηκε αντιδράσεις για την απόφαση – ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο Covell είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η σειρά χρειαζόταν τρεις σεζόν για να φτάσει στο φυσικό της τέλος.

«Πλάκα μου κάνεις; Αυτό το σόου ήταν εξαιρετικό… και τελείωσε σε έναν τεράστιο γκρεμό», θρηνούσε ένας θαυμαστής, ενώ ένας άλλος το αποκαλούσε: «Ένα από τα καλύτερα πρωτότυπα σόου που έχουν κάνει εδώ και χρόνια».

Ένας θεατής χαρακτήρισε την απόφαση του Netflix "απογοητευτική" καθώς η εκπομπή "δεν είχε ποτέ χρόνο να πετάξει", με άλλους να υποστηρίζουν ότι πολλές κλασικές εκπομπές, συμπεριλαμβανομένων των The Sopranos και του Breaking Bad, χρειάστηκαν μερικές σεζόν για να βγουν στο κύμα.