H Cate Blanchett πρωταγωνιστεί στην πρώτη τηλεοπτική σειρά του Alfonso Cuaron, μαζί με μία σειρά από γερά θρίλερ, μαύρες κωμωδίες και δικαστικά δράματα.


Με τον καιρό να αρχίζει να θυμίζει φθινόπωρο, δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος για να χωθούμε στον καναπέ και να παρακολουθήσουμε νέες τηλεοπτικές σειρές στις δημοφιλείς streaming πλατφόρμες και όπου αλλού προβάλλονται. 

Για τα τέλη του Οκτωβρίου, ξεχωρίσαμε τις παρακάτω 6 νέες τηλεοπτικές σειρές.

Disclaimer
Για άλλους υπερεκτιμημένος, έχει να ενδιαφέρον να δούμε την πρώτη τηλεοπτική σειρά του Μεξικανού σκηνοθέτη Alfonso Cuaron (με βραβείο Όσκαρ για τις ταινίες “Gravity” και “Roma”). Στο θρίλερ “Disclaimer” για το Apple TV+ πρωταγωνιστεί η Cate Blanchett στο ρόλο μίας διάσημης ντοκιμαντερίστριας – δημοσιογράφου που βλέπει την ιδανική ζωή που έχει χτίσει να αναστατώνεται όταν ένας άγνωστος αποστολέας της στέλνει ένα μυθιστόρημα. Στο μυθιστόρημα με τίτλο “The Perfect Stranger” («Ο Τέλειος Ξένος») από επίσης άγνωστο συγγραφέα αναγνωρίζει αποκαλυπτικά κομμάτια μέσα από τη δική της ζωή.

Είναι η πρωταγωνίστρια της ιστορίας. Αναστατώνεται τόσο που το καίει. Μέσα από τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους, το σήμερα, το μακρινό παρελθόν και πρόσφατα flashbacks, ξεδιπλώνεται μία ιστορία μυστηρίου, πάθους και λαθών. Μαζί με την Cate Blanchett, συμπρωταγωνιστούν οι Sacha Baron Cohen σε ένα διαφορετικό ρόλο (του πάει) και ο Kevin Kline.

Joan
Εκθαμβωτική η Sophie Turner (Game of Thrones) στη νέα crime σειρά του ITV. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η Βρετανίδα ηθοποιός ενσαρκώνει την Joan Hannington, μία μητέρα που προσπαθεί να κερδίσει πίσω το παιδί της από τις κοινωνικές υπηρεσίες μέσα από έναν καταστροφικό γάμο, σε ένα Λονδίνο της δεκαετίας του ’80, ενώ παράλληλα εξελίσσεται σε διαβόητη κλέφτρα διαμαντιών και σχεδιάζει άλλες εγκληματικές ενέργειες. Με νέα ταυτότητα και ζωή, κάνει τα πάντα για να έχει η κόρη της ένα σπίτι με ασφάλεια και ζεστασιά. Πόση ασφάλεια μπορεί να έχει;

Sweetpea
Σκοτεινή βρετανική σειρά που συνδυάζει το θρίλερ και τη μαύρη κωμωδία. Τα καταφέρνει περίφημα. Η Rhiannon Lewis (η Ella Purnell που γνωρίσαμε μέσα από τις σειρές “Yellowjackets” και “Fallout”) είναι μία εσωστρεφής νεαρή γυναίκα που έχει δεχτεί μπούλινγκ στο σχολείο. Έχει μια βαρετή δουλειά σαν βοηθός σε μία τοπική εφημερίδα, με όνειρο να γίνει ρεπόρτερ. Κανείς δεν την ακούει και δεν την προσέχει. Μετά τον θάνατο του πατέρα της και του σκύλου της την ίδια μέρα, η ζωή της παίρνει μία διαφορετική τροπή. Θα «γλυκαθεί» στους φόνους…

Teacup
Στο δυστοπικό πνεύμα της εποχής, το “Teacup” παίρνει μία χιλιοειπωμένη ιστορία – βρίσκουμε αναφορές από το “The Walking Dead” μέχρι την «Ομίχλη» του Στίβεν Κινγκ - και την μετατρέπει σε μία φρέσκια πρόταση για τους φίλους του τρόμου και της επιστημονικής φαντασίας. Στην εξοχή της Georgia, διαφορετικές οικογένειες και γείτονες κλείνονται σε ένα σπίτι σε μία μεγάλη φάρμα για να αντιμετωπίσουν μία άγνωστη και αόρατη απειλή που βρίσκεται έξω. Η ηλεκτρική ενέργεια κόβεται, τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν, τα αυτοκίνητα δεν παίρνουν μπροστά, νιώθουν παγιδευμένοι. Μία μυστηριώδης φιγούρα που φοράει μάσκα εμφανίζεται ξαφνικά και τους προειδοποιεί να μην περάσουν πέρα από την μπλε γραμμή που έχει χαράξει στο έδαφος. 

Matlock
Το “Matlock” υπήρξε ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά δικαστικά δράματα των 80s και 90s, με το δικό του κοινό και στην Ελλάδα. Ακολουθεί τον δικηγόρο Ben Matlock και την ομάδα του που υπερασπίζονται τους πελάτες τους και συνήθως τους ξελασπώνουν από ζόρικες καταστάσεις, φτάνοντας στο τέλος στους πραγματικούς θύτες. Δεν γνωρίζουμε ποιος ζήτησε ένα reboot του “Matlock” το 2024 (εκτός από κάποιους παραγωγούς και σεναριογράφους στο Χόλιγουντ) αλλά μία τεράστια αλλαγή κάνει αυτά τα δύο πρώτα επεισόδια που είδαμε να ξεχωρίζουν: Στο ρόλο του Andy Griffith που είχα αγαπήσει σαν Ben Matlock βρίσκουμε την υπέροχη Kathy Bates σαν Matty Matlock. Δυνατό!

Hysteria!
Η Satanic Panic παράνοια έπληξε τις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’80, τότε που διάφοροι πολιτικοί και θρησκευτικές οργανώσεις «έβλεπαν» τη διείσδυση του Σατανισμού σε κάθε μορφή της ποπ κουλτούρας, από τα κόμικς στα παιχνίδι Dungeons & Dragons, φυσικά στη μουσική heavy metal, με σκοπό τη διαφθορά της νεολαίας. Πατώντας πάνω σε αυτή την πραγματική πτυχή της αμερικανικής ιστορίας ή υστερίας, η νέα σειρά τρόμου του Peacock ακολουθεί ένα νεανικό heavy metal συγκρότημα σε μία μικρή πόλη του Michigan τη δεκαετία του ’80.

Μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση ενός δημοφιλούς αθλητή του κολεγίου της περιοχής, κυκλοφορούν φήμες ότι έπεσε θύμα σατανιστών. Κάτι που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το heavy metal συγκρότημα για να αποκτήσει φήμη, μόνο που θα μπει για τα καλά «στο μάτι» ολόκληρης της πόλης.