Οι ταινίες τρόμου “Smile 2”, “Terrifier 3” και «Το Ελιξήριο της Νιότης» έρχονται να βάψουν κόκκινες τις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας.


Μπορεί πολλοί να παραπονιούνται, με το δίκιο τους, ότι εννιά στις δέκα σύγχρονες ταινίες τρόμου είναι πεταμένα λεφτά, αλλά κανένας δεν αμφισβητεί ότι ο κινηματογραφικός τρόμος βρίσκεται στα καλύτερά του. Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στο αμερικανικό και παγκόσμιο box office σήμερα, στις πρώτες θέσεις κονταροχτυπιούνται οι συνέχειες των ταινιών “Smile” (με το δεύτερο μέρος της) και η ανεξάρτητη έκπληξη που ακούει στο όνομα “Terrifier 3”.  

Συγκεντρώσαμε 10 ταινίες τρόμου που βγήκαν πρόσφατα στις ελληνικές αίθουσες και στις streaming πλατφόρμες – κάποιες βγαίνουν τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα – και σας τις προτείνουμε ανεπιφύλακτα για να περάσετε στιγμές τρόμου και ανατριχίλας με τους φίλους σας.

Το Ελιξήριο της Νιότης (The Substance)

Από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, «Το Ελιξήριο της Νιότης» είναι ένα body horror παραλήρημα που θα σας μείνει αξέχαστο. Κάποιοι θα το λατρέψουν, άλλοι θα το μισήσουν, σίγουρα θα ανοίξει συζητήσεις. Στην Ελλάδα βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 31 Οκτωβρίου. Είναι η ιστορία της 50χρονης σελέμπριτι ηθοποιού και γυμνάστριας Elisabeth Sparkle (Demi Moore) που βλέπει την καριέρα της να ξεθωριάζει. Το Χόλιγουντ είναι σκληρό και κυνικό και ψάχνει την αντικαταστάτρια της. Μέσα από τη μαύρη αγορά παίρνει μία μυστηριώδη ουσία που υπόσχεται να βγάλει (κυριολεκτικά) από μέσα της τη νεότερη εκδοχή της, μία νέα Elisabeth Sparkle. Το τίμημα θα είναι τεράστιο και αιματηρό.

Terrifier 3

Η ταινία τρόμου που σπάει τα ταμεία, με τους θεατές να βγαίνουν με αναγούλα, έρχεται και στις ελληνικές αίθουσες στις 7 Νοεμβρίου. Δεν ξέρουμε πώς θα πάει, αλλά στα σχόλια επικρατεί ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ, κάτι που έχουμε καιρό να δούμε σε ταινία που βγαίνει στην Ελλάδα. Ο κλόουν φάντασμα Art επιστρέφει για τρίτη φορά για να σκορπήσει τον τρόμο στην Miles County πριν τα Χριστούγεννα. Δείτε το οπωσδήποτε στη μεγάλη οθόνη! Σας προειδοποιούμε, δεν είναι για τους λιγόψυχους.

Smile 2

Μαζί με το “Terrifier 3”, η συνέχεια του “Smile” σκίζει στο παγκόσμιο box office και δείχνει την τεράστια δυναμική των ταινιών τρόμου. Είναι από τις σπάνιες εκείνες στιγμές που δύο ταινίες τρόμου κονταροχτυπιούνται στην κορυφή. Σαν συνέχεια της πρώτης ταινίας του 2022, η κατάρα να… γελάς μέχρι θανάτου περνάει από τον έναν στον άλλον. H ανερχόμενη ποπ σταρ Skye Riley (Naomi Scott) ετοιμάζεται για την comeback περιοδεία της μετά από ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα. Θα βγει στα κρυφά για να αγοράσει ναρκωτικές ουσίες από έναν έμπορο ναρκωτικών, μόνο που θα γίνει μάρτυρας της αυτοκτονίας του. Θα περάσει η κατάρα στην ίδια;

Η Πλατφόρμα 2

To 2019, στο Netflix ήρθε από το πουθενά μία άκρως πρωτότυπη ταινία τρόμου και επιστημονικής φαντασίας, «Η Πλατφόρμα», όπου σε ένα δυστοπικό μέλλον υπάρχει μία τεράστια φυλακή-πύργος με κάθετα κελιά, με μία πλατφόρμα με φαγητό να κατεβαίνει από τα πάνω επίπεδα στα κάτω. Πολύ συχνά, οι τρόφιμοι των κατώτερων επιπέδων τρώνε τα αποφάγια που τους αφήνουν οι πάνω. Υπάρχει τρόπος διαφυγής από αυτό το εφιαλτικό σύστημα; Φέτος, κυκλοφόρησε η δεύτερη «Πλατφόρμα», prequel της πρώτης, που σημαίνει ότι μαθαίνουμε περισσότερα για την κατασκευή-φυλακή 333 ορόφων και τους σκοπούς της, μαζί με την ιστορία των πρώτων κρατούμενων.

Το Μέσα σου Μετράει

Fun ταινία τρόμου και επιστημονικής φαντασίας – με διάσπαρτα τα στοιχεία κωμωδίας - στο Netflix που το βλέπεις χωρίς μεγάλες προσδοκίες αλλά στο τέλος περνάς καλά. Σε ένα προγαμιαίο reunion φίλων, καταφτάνει και ο Forbes που έχουν να δουν από το σχολείο, ένας αρκετά ατίθασος τύπος από τότε. Μαζί του φέρνει και μία βαλίτσα που μέσα της έχει μία παράξενη συσκευή που υπόσχεται ότι μπορεί οι άνθρωποι να ανταλλάξουν μεταξύ τους σώματα και νου. Τους καλεί σε ένα παιχνίδι που θα ανταλλάξουν σώματα και θα πρέπει να μαντέψουν ποιος βρίσκεται στο σώμα του άλλου. Καλά θα πάει αυτό.

Stream

Κουβαλώντας την τεράστια επιτυχία του “Terrifier” στις πλάτες τους, οι Damien Leone και Michael Leavy, παραδίδουν άλλο ένα slasher horror φιλμ για το «διψασμένο» κοινό, αυτή τη φορά χρηματοδοτούμενο από τους ίδιους τους fans. Το weekend της οικογένειας Keenan μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν τέσσερις σαδιστικοί δολοφόνοι, τους κλείνουν στο ξενοδοχείο που μένουν και συναγωνίζονται στον πιο… ευφάνταστο φόνο.

Bagman

Πολύ ενδιαφέρουσα, αν και σε σημεία προβλέψιμη ταινία τρόμου που θα μπορούσε με λίγες λεπτομέρειες να απογειωθεί. Ένας πατέρας βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με τον παιδικό του εφιάλτη, το μυθικό πλάσμα με το όνομα Bagman που αρπάζει μικρά παιδιά, τα χώνει σε ένα βρόμικο τσουβάλι και δεν τα ξαναβλέπεις. Μόνο που τώρα, ο Patrick (ο πατέρας), πρέπει να προστατεύσει τα δικά του παιδιά μπροστά στη σκοτεινή απειλή.

Οντότητα (Oddity)

Η ιρλανδική folk horror ταινία δικαίως συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες της χρονιάς. Το σκηνικό έχει στηθεί στο σήμερα, με τη δίδυμη αδελφή μίας γυναίκας που έφυγε αιφνιδίως και μυστηριωδώς από τη ζωή πριν από ένα χρόνο, ένα τυφλό μέντιουμ και ιδιοκτήτρια μαγαζιού με παράξενα αντικείμενα και αντίκες, να επισκέπτεται μία απομονωμένη έπαυλη στην εξοχή. Είναι σίγουρη ότι η αδελφή της δολοφονήθηκε. Εκεί μένει ο άνδρας της νεκρής αδελφής της, μαζί με τη νέα του σύντροφο. Προηγουμένως, το μέντιουμ είχε στείλει στην έπαυλη μία μεγάλου μεγέθους ανατριχιαστική ξύλινη κούκλα.

Caddo Lake

Πολύ ενδιαφέρον θρίλερ του HBO Max, με όλα τα απαραίτητα twists, σε παραγωγή M. Night Shyamalan. Η ιστορία επικεντρώνεται στην 8χρονη Ellie που χάνεται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη λίμνη Caddo, με μία σειρά από νέους και παλαιότερους θανάτους και εξαφανίσεις να αρχίζουν να συνδέονται. Μαζί με το Southern υγρό και σκοτεινό σκηνικό, τα μπρος-πίσω στο χρόνο και ένα sci-fi feel, το “Caddo Lake” είναι μία μικρή ταινία-έκπληξη για τους φίλους του μυστηρίου και του M. Night Shyamalan (σε σκηνοθεσία Celine Held και Logan George).

Mr. Crocket

Φανταστική σαν ιδέα, πάσχει λίγο στην εκτέλεση, αλλά ακόμα και έτσι οι περισσότεροι θα απολαύσουν αυτό το μικρό φιλμικό παράδοξο. Πιστό στο πνεύμα της 90s nostalgia που έχει επανέλθει ξανά (και ξανά), μεταφερόμαστε στο 1994 και σε μία μικρή πόλη της Πενσυλβάνια. Ο παρουσιαστής μίας παιδικής τηλεοπτικής εκπομπής, ο Mr. Crocket, συνηθίζει να βγαίνει από την οθόνη της τηλεόρασης και απαγάγει τα παιδιά της μαύρης κοινότητας. Τρομακτικό. Μία μητέρα αποφασίζει να δράσει χωρίς άμεσα για να βρει τον χαμένο της γιο και να σταματήσει τον διαβόητο Mr. Crocket.