Τη θέση του παίρνει το Newman. Ένας κινηματογραφικός χώρος ανοιχτός σε κάθε μορφή έκφρασης στην Σεβαστουπόλεως 117.


Το πρόγραμμά του θα αποτελείται από επιλεγμένες φεστιβαλικές ταινίες Α’ προβολής, πολλές αποκλειστικότητες και ειδικές προβολές σύγχρονου πρωτοποριακού σινεμά. Έχοντας την κινηματογραφική οθόνη στο επίκεντρο κάθε δημιουργίας, το Newman θα εξερευνήσει τις δυνατότητες του σύγχρονου οπτικοακουστικού μέσου και τη σύνδεσή του με παραστατικές τέχνες, δημιουργώντας μια αναπόσπαστη αλληλεπίδραση της εικόνας και της ζωντανής δράσης. 

Εξοπλισμένο με νέα σκηνή και σύγχρονο ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό, το Newman θα μπορεί να φιλοξενεί στοχαστικές κινηματογραφικές προβολές, site-specific παραστατικές τέχνες, μουσικές παραστάσεις, video art, εικαστικές εγκαταστάσεις και events. Επιπλέον, το Newman ανοίγει τις πόρτες του σε καλλιτεχνικές κοινότητες και ομάδες για πρόβες, σεμινάρια και workshops.

Το Newman θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου με την αποκλειστική προβολή του Samsara του Λόις Πατίνιο, μιας αισθητηριακής ταινίας που δοκιμάζει τα όρια της κινηματογραφικής εμπειρίας. Μια μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 20:00 το Newman θα ανοίξει τις πόρτες του για μια ανοιχτή δοκιμαστική προβολή της ταινίας Α Night of Knowing Nothing της Πάιαλ Καπάντια. Μια ταινία-ποιητικό δοκίμιο για τη μνήμη, την πολιτική πραγματικότητα και τις προσωπικές μας διασυνδέσεις, ένα μεθυστικό ερωτικό γράμμα στον κινηματογράφο της αντίστασης. Η δοκιμαστική προβολή του Α Night of Knowing Nothing θα πραγματοποιηθεί μόνο με αγγλικούς υπότιτλους και για περιορισμένο αριθμό θέσεων (100). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σύντομα θα κυκλοφορήσουν και οι Κάρτες Newman: 
5 Προβολές – 25 Ευρώ.
Έως 24 χρονών – 5 ευρώ
Κάτοικοι της γειτονιάς Αμπελοκήπων και Ελληνορώσων – 4 ευρώ

NEWMAN CINEMA, Σεβαστουπόλεως 117